2015
Научна степен “Доктор на науките”, Университет по хранителни технологии – Пловдив
Тема на дисертацията: „Получаване и анализ на екстракционни ароматични продукти за разширяване използваемостта на тютюна (Nicotiana tabacum L.)“
2016
Ръководител катедра “Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла“
Университет по хранителни технологии – Пловдив
2012
Декан по учебна и студентска социална дейност
Университет по хранителни технологии – Пловдив
2010
Ръководител направление „Технология на тютюна и тютюневите изделия“
Катедра “Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла“
Университет по хранителни технологии – Пловдив
2008
Доцент
Катедра “Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла“
Университет по хранителни технологии – Пловдив
2002 – 2008
Главен асистент
Катедра “Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла“
Университет по хранителни технологии – Пловдив
2001 – 2002
Старши асистент
Катедра “Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла“
Университет по хранителни технологии – Пловдив
2000 – 2001
Асистент
Катедра “Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла“
Университет по хранителни технологии – Пловдив
2000
Образователна и научна степен “Доктор”, СНС по хранително-вкусови технологии при ВАК
Тема на дисертацията: “Проучване на възможностите за програмиране съдържанието на катрани и никотин в дима на цигарите”, научен ръководител: проф. д.т.н. С. Георгиев.
1991 – 1996
Висше образование, ОКС „Магистър”
Специалност “Технология на микробиологичните и ферментационни продукти” (“Технология на тютюна и тютюневите изделия”)
Висш институт по хранително-вкусова промишленост (Университет по хранителни технологии – Пловдив)