Забравена парола

доц. д-р Антон Минчев Славов

Вид Заглавие WebSci Scopus
Статия Prokopov TV, VM Chonova, AM Slavov, T Dessev, N Dimitrov, N. Petkova, Effects on the quality and health-enhancing properties of industrial onion waste powder on bread, Journal of Food Science and Technology, 55 (12), 2018, 5091 - 5097
Статия Fidan, H., DS Mihaylova, N. Petkova, T. Sapundzhieva, AM Slavov, L Krastev, Determination of chemical composition, antibacterial and antioxidant properties of products obtained from carob and honey locust, Turkish Journal of Biochemistry, 2019
Статия Slavov AM, IN Vasileva, N Nenov, L Stefanov, K Mihalev, A Stoyanova, , Wastes from the rose oil industry – approaches for valorization and recycling, Information bulletin of the Bulgarian National Association „Essential oils, perfumery and cosmetics“, 76, 2018, ISSN 2367-7996, 39 - 45
Статия Georgiev V, AM Slavov, IN Vasileva, A Pavlov, Plant cell culture as emerging technology for production of active cosmetic ingredients, Engineering in Life Sciences, 2018, 1 - 20
Статия Prokopov TV, AM Slavov, N. Petkova, VB Yanakieva, BV Bozadzhiev, Taneva D, Study of onion processing waste powder for potential use in food sector, Acta Alimentaria, 47 (2), 2018, 181 - 188
Статия Slavov AM, Yantcheva N, , Chamomile Wastes (Matricaria chamomilla): New Source of Polysaccharides, Waste and Biomass Valorization, 2018, ISSN 1877-265X
Статия Slavov AM, Karneva KK, RS Denkova, Denev PN, V. Ivanova, , Manolova MN, Lazarova YL, , Valorization of lavender waste – obtaining and characteristics of polyphenol rich extracts, Food Science and Applied Biotechnology, 1 (1), 2018, 11 - 18
Статия Vasileva IN, RS Denkova, RM Chochkov, D Teneva, T Dessev, AM Slavov, PN Denev, , Effect of lavender (Lavandula angustifolia) and melissa (Melissa Officinalis) waste on quality and shelf life of bread, Food Chemistry, 253, 2018, 13 - 21
Статия DV Markova, IN Vasileva, NS Yancheva, AM Slavov, Comparison of physicochemical parameters of pectic polysaccharides from different plant materials, Bulgarian Chemical Communications, 49 (Special Issue G), 2017, 26 - 31
Статия N Yantcheva, IN Vasileva, P Denev, P Lutova, S Mitov, Z Iordanova, M Galabova, IN Panchev, AM Slavov, Valorization of waste of Calendula officinalis - obtaining of ethanol extracts, Bulgarian Chemical Communications, 49 (Special Issue G), 2017, 21 - 25
Статия Slavov AM, IN Vasileva, L Stefanov, A Stoyanova, Valorization of wastes from the rose oil industry, Reviews in Environmental Science and Bio/Technology, 16 (2), 2017, 309 - 325
Статия Slavov AM, PN Denev, IN Panchev, VT Shikov, NS Nenov, N Yantcheva, IN Vasileva, Combined recovery of polysaccharides and polyphenols from Rosa damascena wastes, Industrial Crops and Products, 100, 2017, 85 - 94
Статия Slavov AM, IN Panchev, D Kovacheva, IN Vasileva, Physico-chemical characterization of water-soluble pectic extracts from Rosa damascena, Calendula officinalis and Matricaria chamomilla wastes, Food Hydrocolloids, 61, 2016, 469 - 476
Статия Yantcheva N, D Markova, D Murdzheva, IN Vasileva, AM Slavov, Foaming and emulsifying properties of pectin isolated from different plant materials, Acta Scientifica Naturalis, 3 (1), 2016, 7 - 12
Статия Славов АМ, ИН Василева, ВТ Шиков, ММ Николова, ДМ Мурджева, А Динчев, НС Янчева, Характеристика на полизахариди, получени от дестилиран розов цвят, чрез фракционна екстракция, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LXI, 2014, 366 - 369
Статия Иванова В., С Гавраилов, Д Димитров, А Тонкова, АМ Славов, Имобилизиране на ензима циклодекстрин глюканотрансфераза чрез адсорбция, Научни трудове на Съюза на Учените в България, Серия В - Техника и технологии, XI, 2014, 184 - 188
Статия Иванова В., А Тонкова, Й Христов, АМ Славов, Имобилизиране на ензима циклодекстрин глюканотрансфераза върху магнитно-модифицирани естествени материали, Научни трудове на Съюза на учените в България-Пловдив; Серия В-Техника и технологии, X, 2013, 101 - 107
Статия Slavov AM, H Kyiohara, H Yamada, Immunomodulating pectic polysaccharides from waste rose petals of Rosa Damascena Mill., International Journal of Biological Macromolecules, 59, 2013, 192 - 200
Статия Slavov AM, A Trifonov, L Peychev, S Dimitrova, S Peycheva, VG Gotcheva, AI Angelov, Biologically active compounds with anti-tumor activity in propolis extracts from different geographic regions, Biotechnology & biotechnological equipment, 27 (4), 2013, 4010 - 4013
Статия Slavov AM, VP Karagyozov, PN Denev, MG Kratchanova, HG Kratchanov, Antioxidant activity of red beet juices obtained after microwave and thermal pretreatments, Czech Journal of Food Sciences, 31 (2), 2013, 139 - 147
Статия Slavov AM, IN Panchev, Modification of apple pectin with aminocompounds, Хранителна наука, техника и технологии, 2, 2011, 7 - 10
Статия Panchev IN, NN Delchev, D Kovacheva, AM Slavov, Physicochemical characteristics of inulins obtained from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.), European Food Research and Technology, 233, 2011, 889 - 896
Статия Panchev IN, MA Dushkova, AM Slavov, D Kovacheva, Water sorption properties of inulin and flour from Jerusalem artichoke (Helliantus tuberosis), Хранителна наука, техника и технологии, 1, 2011, 83 - 86
Статия МГ Крачанова, ХГ Крачанов, ПН Денев, ММ Николова, ВП Карагьозов, АМ Славов, ИИ Янакиева, АН Ричнев, Функционални храни от плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти, Наука и диететика, 1, 2010, 13 - 16
Статия Panchev IN, AM Slavov, K Nikolova, D Kovacheva, On the water-sorption properties of pectin, Food Hydrocolloids, 24, 2010, 763 - 769
Статия Číž M, H Čížová, P Denev, M Kratchanova, AM Slavov, A Lojek, Different methods for control and comparison of the antioxidant properties of vegetables, Food Control, 21 (4), 2010, 518 - 523
Статия Крачанова МГ, ХГ Крачанов, ПН Денев, ММ Николова, ВП Карагьозов, АМ Славов, ИИ Янакиева, АН Ричнев, Плодови и зеленчукови функционални храни за превенция на социално значими болести, Сборник доклади от Трети международен симпозиум „Екологични подходи при производството на безопасни храни”, 2009, 41 - 48
Статия Николова М, Е Павлова, Г Бекяров, АМ Славов, М Крачанова, Химична характеристика на ядливи гъби отглеждани в България, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LVI (1), 2009, 449 - 455
Статия Славов АМ, ВП Карагьозов, МГ Крачанова, Влияние на pH на средата върху стабилността на беталаинови пигменти от червено цвекло, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LVI (1), 2009, 155 - 161
Статия Славов АМ, ВП Карагьозов, МГ Крачанова, Влияние на термичната обработка на червено цвекло върху екстрахируемостта и стабилността на беталаиновите пигменти, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LVI (1), 2009, 149 - 154
Статия Slavov AM, C Garnier, MJ Crépeau, S Durand, JF Thibault, E Bonnin, Gelation of high methoxy pectin in the presence of pectin methylesterases and calcium, Carbohydrate Polymers, 77 (4), 2009, 876 - 884
Статия Slavov AM, MJ Crépeau, S Durand, C Garnier, JF Thibault, E Bonnin, Behavior of pectin methylesterases in pectic gels, Pectins and pectinases. Wageningen Academic Publishers, 2009, 127 - 135
Статия Slavov AM, E Bonnin, C Garnier, MJ Crépeau, S Durand, JF Thibault, Enzymatic modification of pectin in Ca-pectin gels, Scientific Papers - University of Plovdiv, 36 (5), 2008, 45 - 82
Статия Kratchanova MG, M Gocheva, E Pavlova, I Yanakieva, D Nedelcheva, V Kussovski, AM Slavov, Characteristics of pectic polysaccharides from leek obtained through consecutive extraction with various reaction agents, Bulgarian Chemical Communications, 40 (4), 2008, 561 - 568
Статия Крачанов ХГ, МГ Крачанова, В Карагьозов, П Денев, АМ Славов, Природни и синтетични добавки при получаване на функционални напитки. Предимства и недостатъци, Науката за хранене пред нови възможности и предизвикателства (ред. Проф.д-р Божидар Попов дмн), 2008, 264 - 266
Статия Panchev IN, AM Slavov, ND Menkov, Water sorption isotherms of N-substituted amidated pectins, Scientific works of UFT, LIV (2), 2007, 371 - 374
Статия Крачанова М, Е Павлова, М Гочева, П Денев, Д Андонова, В Късовски, В Карагьозов, АМ Славов, Г Бекяров, Ядливите гъби – ценен източник за получаване на биологично активни компоненти, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LIII (1), 2006, 458 - 463
Статия Крачанова МГ, АМ Славов, ММ Гочева, Хранителни влакнини в някои функционални храни, Хранително-вкусова промишленост, 1, 2006, 16 - 20
Статия Славов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Имунологична активност на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LII (4), 2005, 39 - 44
Статия Славов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Взаимодействие на пектин с гуанидин, Научни трудиве на УХТ – Пловдив, LII (4), 2005, 33 - 37
Статия Славов АМ, ХГ Крачанов, Физикохимични характериситики на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на ПУ”Паисий Хилендарски”, 33 (5), 2005, 49 - 53
Статия Slavov AM, Dietary fibers, Functional foods and Overweight problems, New lessons in agricultural economics, agribusiness and agrarian law (Ed. Marina R. Denicoff), 2004, 151 - 160
Статия Славов АМ, ВП Карагьозов, ХГ Крачанов, Реологични характеристики на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LI (2), 2004, 105 - 109
Статия Крачанова МГ, ЕВ Павлова, ММ Гочева, Д Николова, АМ Славов, Полизахариди от ядливи гъби отглеждани у нас и тяхното биологично значение, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LI (2), 2004, 11 - 17
Статия MG Kratchanova, AM Slavov, HR Kratchanov, Interaction of pectin with amino acids and other amino compounds in aqueous solution, Food Hydrocolloids, 18, 2004, 677 - 683
Статия Славов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Инфрачервени спектри на амидирани пектини, Научни трудове на ВИХВП – Пловдив, L (4), 2003, 34 - 38
Статия Крачанова МГ, АМ Славов, ХГ Крачанов, Хранителните влакнини – научно понятие или търговски продукт, Химия и индустрия, 73 (3-4), 2002, 34 - 44
Статия Славов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Взаимодействие на пектин с аминокиселини и аминосъединения във воден разтвор, Научни трудове на ВИХВП – Пловдив, XLVI, 2001, 101 - 107
Статия Славов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Пектинови вещества и хранителни влакнини от грах и зелен фасул, Научни трудове на ВИХВП – Пловдив, XLIV (1), 2000, 215 - 220

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив