Вид |
Заглавие |
WebSci |
Scopus |
Статия |
Ignatov II, Changes in the beer wort in partial substitution of barley malt with malted einkorn., Scientific works of University of food technologies, 63 (1), 2016, ISSN 1314-7102, 59 - 63 |
 |
 |
Доклад |
Ignatov II, N Vodenicharov, Combining of enzyme preparations in decoction mashing and high content of maize grits., Scientific works of University of food technologies, 63 (1), 2016, ISSN 1314-7102, 45 - 50 |
 |
 |
Доклад |
Ignatov II, Maize grits as partial replacement of barley malt in beer production., International Scientific-Practical Conference "Food, Technologies & Health" Proceedings Book, Agricultural academy, Food research & development institute, 2015, ISSN 2367-6213, 11 - 16 |
 |
 |
Статия |
Игнатов ИИ, Изследване на качествените показатели на пивна мъст при частична замяна на ечемичния малц с царевичен грис., Научни трудове на УХТ, LXII, 2015, 219 - 222 |
 |
 |
Доклад |
Игнатов ИИ, М Димитрова, Г Няголов, Проучване върху приложението на царевичен грис в условията на инфузионно майшуване., Научни трудове на УХТ, LXII, 2015, 179 - 183 |
 |
 |
Статия |
MP Kaneva, I Varbanova, R Trendafilova, II Ignatov, Caffeine content of Cola-types and Energy Drinks from the Bulgarian market., Proceedings of the International Conference Agri-Food Sciences, Processes and technologies – Agri – Food “Lucian Blaga” University of Sibiu, 2014, ISSN 1843-0694, 58 - 69 |
 |
 |
Статия |
Ignatov II, MP Kaneva, M Valchev, N Vasileva, Research on the fermentation process in wheat beer., Proceedings of the International Conference Agri-Food Sciences, Processes and technologies – Agri – Food “Lucian Blaga” University of Sibiu, 2014, ISSN 1843-0694, 223 - 231 |
 |
 |
Доклад |
Игнатов ИИ, В Бъчваров, МП Кънева, В Великова, Изследване характеристиките на пивна мъст, получена с участие на пшеничен малц и инфузионен метод на майшуване., Научна конференция с международно участие „Хранителна техника и технологии“ Научни трудове, LX, 2013, ISSN 1314-7102, 359 - 363 |
 |
 |
Статия |
Омельчук С, И Мельник, З Романова, ИИ Игнатов, Разработка технологии специального пива с использованием екстракта грецкого ореха., Научна конференция с международно участие „Хранителна техника и технологии“ Научни трудове, LX, 2013, ISSN 1314-7102, 353 - 358 |
 |
 |
Статия |
Игнатов ИИ, МА Стоянова, А Йорданов, Изследване на промените в свойствата на пивна мъст, получена с участието на пшеничен малц., Хранително-вкусова промишленост (9-10), 2013, 43 - 45 |
 |
 |
Доклад |
Костова Е, ИИ Игнатов, С Милева, В Алексиева, С Иванов, Промени в антиоксидантното съдържание по време на майшуване., Българско дружество по хранене и диететика VI Национална конференция по хранене – Варна, 2013, 1 - 15 |
 |
 |
Статия |
Митев ПС, И Мельник, М Штырболова, ИИ Игнатов, Обосновка на технологични свойства на „бариерни” РЕТ бутилки в сравнение с конвенционалните РЕТ бутилки за съхранение на пиво., Научни трудове НТС - Пловдив, 2012, 423 - 428 |
 |
 |
Доклад |
Ignatov II, Status and development of the brewery industry in Bulgaria., International Training Workshop in Beer Production and Management, Dalian Polytechnic University, 2008, 1 - 15 |
 |
 |
Уч. пособие |
Кънева МП, ИИ Игнатов, Безалкохолни напитки и пиво - суровини и технологии., Академично издателство на УХТ, 2015, ISBN 978-954-24-0272-5, 1 - 154 |
 |
 |
Уч. пособие |
Кабзев ЙМ, ИИ Игнатов, Технология на пивото, Академично издателство на УХТ, 2011, ISBN 978-954-24-0175-9, 1 - 386 |
 |
 |
Уч. пособие |
Стоева Д, М Симова, И Радомирова, ИИ Игнатов, П Делибеев, Ефектът от умерената консумация на бира., Съюз на пивоварите в България и Пивоварите на Европа, 2008, 1 - 32 |
 |
 |
Уч. пособие |
Радомирова И, ЙМ Кабзев, Г Маринова, ИИ Игнатов, Н Ненова, Т Тодорова, Ц Атанасова, Ръководство за добра практика в пивоварната индустрия, Съюз на пивоварите в България, 2006, 1 - 200 |
 |
 |
Статия |
Кабзев ЙМ, ИИ Игнатов, МД Динев, Изследване влиянието на методите на майшуване върху качеството на пивната мъст при използване на филтрационен апарат “Pegasus” и варилна система “Merlin”, Хранително-вкусова промишленост (2), 2005, 17 - 20 |
 |
 |
Статия |
Кабзев ЙМ, ИИ Игнатов, НН Ненов, Изследване влиянието на режимите на ферментация и съзряване в цилиндрично-конични апарати върху качеството на пивото, Хранително-вкусова промишленост (12), 2004, 15 - 16 |
 |
 |
Статия |
Анх ХТ, ЙМ Кабзев, Й Кожаманов, ИИ Игнатов, Екструзия на ориз за пивопроизводство, Хранително-вкусова промишленост (2), 2004, 18 - 21 |
 |
 |
Статия |
Анх ХТ, ЙМ Кабзев, Ж Попова, ИИ Игнатов, Проучване за подобряване качеството на пивната мъст, получена от малц и ориз., Хранително-вкусова промишленост (1), 2004, 15 - 19 |
 |
 |