Вид |
Заглавие |
WebSci |
Scopus |
Статия |
Cholakov RG, MP Kaneva, D Tzvetkov, V Demireva, , , Obtaining functional cereal beverages from millet with microbial starters., Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 4 (6), 2015, ISSN 1314-7773, 80 - 85 |
 |
 |
Статия |
Denkova ZR, Е Filipov, B Goranov, , , Yogurts enriched with pea protein., Food and Environment Safety, 14 (1), 2015, ISSN 2068-6609, 7 - 14 |
 |
 |
Доклад |
Чолаков РГ, ЗР Денкова, ГА Костов, ВБ Янакиева, Е Сотирова, Периодично култивиране на щам Lactobacillus plantarum BG 24 с пробиотичен потенциал., Научни трудове на Университет по Хранителни Технологии, 62, 2015, 393 - 397 |
 |
 |
Доклад |
Чолаков, ЗР Денкова, ВБ Янакиева, Г Вишева, Влияние на някои консерванти върху растежа и развитието на щамове Lactobacillus plantarum с пробиотични свойства и Sacchromyces cerevisiae., Научни трудове на Русенския Университет, 54 (10.2), 2015, ISSN 1311-3321, 170 - 174 |
 |
 |
Статия |
Cholakov RG, ZR Denkova, VB Yanakieva, N Chakarova, Y Salim, Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum BG 24 against pathogens, Journal of Food and Packaging Science Technique and Technologies, 3, 2014, ISSN 1314-7773, 81 - 83 |
 |
 |
Доклад |
Cholakov RG, VB Yanakieva, ZR Denkova, N Chakarova, Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum BG25 against pathogenic microorganisms., Scientific Works of the University of Ruse, Proceedings, 53 (10.2), 2014, ISSN 1311-3321, 19 - 21 |
 |
 |
Доклад |
Cholakov RG, VB Yanakieva, ZR Denkova, E Sotirova, Probiotic properties of Lactobacillus plantarum BG24, isolated from naturally fermented cereal beverage., Scientific Works of the University of Ruse, Proceedings, 53 (10.2), 2014, ISSN 1311-3321, 46 - 50 |
 |
 |
Статия |
Cholakov RG, NChakarova, Y Salim, , , S Syuleyman, Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum BG 24 against pathogenic microorganisms., Science and Technologies, 4 (3), 2014, 54 - 58 |
 |
 |
Доклад |
Янакиева ВБ, РГ Чолаков, , Е Сотирова, Идентификация и преживяемост при моделни условия на стомашно-чревния тракт на щам Lactobacillus plantarum BG25., „Хранителна наука, техника и технологии – 2014“, 24-25.10. 2014., 61 (1), 2014, ISSN 1314-3913, 407 - 410 |
 |
 |
Доклад |
Чолаков РГ, ЗР Денкова, ВБ Янакиева, Селекция и физиолого–биохимични изследвания на щамове дрожди изолирани от естествено ферментирали зърнени храни., V Национална научна конференция за студенти, докторанти и млади учени, 11 години Фондация „Наука и висше образование”, Май 18, 2013., 2013, 122 - 127 |
 |
 |
Доклад |
Чолаков РГ, ВБ Янакиева, ЗЛ Уршев, Физиолого-биохимична и молекулярно-генетична характеристика на щамове лактобацили, изолирани от ферментирали зърнени храни., “Хранителна наука, техника и технологии – 2013“, 18-19.10.2013., 60, 2013, ISSN 1314-3913, 858 - 863 |
 |
 |
Доклад |
Yanakieva VB, ZR Denkova, ID Murgov, Comparative assessment of the antioxidant capacity of Lactococcus lactis subsp. lactis and Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii., 12th Congress of the Bulgarian Microbiologists, Оctober 11-15, 2010, Yundola., 2010 |
 |
 |
Доклад |
Янакиева ВБ, ЗР Денкова, ИД Мургов, Протеолитична, липолитична и инхибираща активност на щамове лактобацили., “Хранителна наука, техника и технологии 2010”, 57 (1), 2010, ISSN 1314-3913, 19 - 24 |
 |
 |
Доклад |
Янакиева ВБ, ЗР Денкова, ИД Мургов, Липолитична и инхибираща активност на щамове млечнокисели коки., “Хранителна наука, техника и технологии 2010”, 57 (1), 2010, ISSN 1314-3913, 25 - 31 |
 |
 |
Доклад |
Янакиева ВБ, РС Денкова, ИН Добрев, ЗР Денкова, Изолиран щам Lactobacillus helveticus с пробиотични свойства., Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии – 2011”, 14 – 15.10. 2011., 58 (1), 2011, ISSN 1314-3913, 111 - 115 |
 |
 |
Доклад |
Янакиева ВБ, ЗР Денкова, ИД Мургов, Физикохимични и микробиологични показатели на твърдо сирене с висока температура на второ загряване., Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии - 2011”, 19-20.10.2011., 58 (1), 2011, ISSN 1314-3913, 74 - 78 |
 |
 |