Вид |
Заглавие |
WebSci |
Scopus |
Статия |
Durakova AG, I. Dimov, R. Saurel, G. Raudot, Tzv Gogova, La capacite d'absorption et desorption de pain aux herbes, Научни трудове УХТ, 61 (1), 2014, 49 - 53 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, Ст. Владева, Д. Генев, Възможности за обогатяване на хляб с грахов протеин, Научни трудове УХТ, LX, 2013, 174 - 178 |
 |
 |
Статия |
Владева Ст., Цв Гогова, Д. Генев, Възможности за приложение на обогатен с грахов протеин хляб в оптимизиране на хранителния режим при захарен диабет, Научни трудове УХТ, XL, 2013, 170 - 173 |
 |
 |
Доклад |
Docheva E, D. Valentin, Y Wache, , F. Husson, Enrichissement de pain avec vitamine C, encapsulation et caracterisation sensorielle, Chaier de recherches, 2012, 192 - 196 |
 |
 |
Статия |
Кръстева А, Цв Гогова, Зърненото съкровище на фараоните, Хляб плюс (6), 2003, 37 - 39 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, Историята на кифлата, Хляб (4), 1993, 8 - 10 |
 |
 |
Доклад |
Gogova Tzv, Technological caracterization of primitive wheats from the form Triticum turgidum L. subsp. Turanicum, Trends in cereal science and technology - industrial application, 2008 |
 |
 |
Доклад |
Karadzov Gr, D Isserliyska, Tzv Gogova, , Rheological properties of aminoacids fortified dough, Trends in cereal science and technology - industrial application, 2008 |
 |
 |
Доклад |
Кръстева А, ДН Балджиев, Д Фердинандов, , Камут, Сборник резюмета, 2003, 178 - 178 |
 |
 |
Доклад |
Гогова Цв, АА Вангелов, И Мургов, М Димитрова, , Получаване на суха закваска на бза хмелова мая Част 1 Получаване на традиционна хмелова мая и охарактеризирането й по технологични показатели, Сборник резюмета, 2003, 177 - 177 |
 |
 |
Статия |
Gogova Tzv, Comparative technological characteristics of two primitive wheat ot type Triticum Turgidum L. subsp. Turanicum Kamut and Egyptian wheat, Journal of EcoAgry Tourism, Bulletin of Agry - ecology, Agri - food, Bioengineering and Agritourism, 8 (2), 2012, ISSN 1844 - 8577, 49 - 52 |
 |
 |
Статия |
Gogova Tzv, BV Bozadzhiev, DI Hrusavov, Technological Characteristics of Primitive type L. susp. Turanicum, Part I Kamut, Journal of EcoAgry Tourism, Bulletin of Agry - ecology, Agri - food, Bioengineering and Agritourism, 8 (2), 2012, ISSN 18448577, 53 - 56 |
 |
 |
Статия |
Gogova Tzv, MR Baeva, LM Paramonenko, M Sikora, Wskazniki jakosciowe chleba, otrzymanego zamrozonego ciasta wzbogaconego zialomi, Cukiernictwo, piecarstwo, 3, 2012, ISSN 1643-9988, 26 - 28 |
 |
 |
Статия |
Gogova Tzv, MR Baeva, LM Paramonenko, M Sikora, Zamarozone ciasta. Przechowywanie ciastawzbogaconego ziolami w stanie zamarozonym, Cukiernictwo, piecarstwo, 1-2, 2012, ISSN 1643-9988, 40 - 44 |
 |
 |
Статия |
Krasteva AP, MR Baeva, Tzv Gogova, AG Durakova, BV Bozadzhiev, Flour mixes with herb additives, Научни трудове УХТ, 2, 2011, ISSN 1314-3913, 11 - 15 |
 |
 |
Статия |
Gogova Tzv, MR Baeva, AG Durakova, Franchois JA, Developement des melanges farineaux enrechi en cannelle, Научни трудове УХТ, 2, 2011, 469 - 474 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, МР Баева, АГ Дуракова, Качествени показатели на хляб, обогатен с брашно от топинамбур, получен от замразено тесто, Научни трудове УХТ (1), 2011, 225 - 231 |
 |
 |
Статия |
Кръстева АП, МР Баева, Цв Гогова, АГ Дуракова, М Тодорова, Изследване на възможностите за добавка на брашно от клубените на топинамбур към пшенични брашна, Хранително - вкусова промишленост (5), 2010, 46 - 50 |
 |
 |
Статия |
IN Hristova, Tzv Gogova, Developpement du pain enrechi en fibres et proteines, Научни трудове УХТ, 1, 2010, 633 - 638 |
 |
 |
Статия |
Gogova Tzv, AP Krasteva, MR Baeva, T Dessev, Etude sur le parametres de congelation appliques sur la pate crue, non fermente enrichie du farine de topinambour, Научни трудове УХТ, 1, 2010, 639 - 643 |
 |
 |
Статия |
Yordanov MA, TG Cojocaru, TI Gogova, L'effet du fer sur la stabilite oxydative d'une emulsion alimentaire huil - eau stabilisee par la proteine laitiere, Научни трудове УХТ, 1, 2009, 507 - 512 |
 |
 |
Статия |
Koev CH, TG Cojocaru, TI Gogova, Cinetique d'oxidation pour emulsionstabilisees par le casenate de sodium, Научни трудове УХТ, 1, 2009, 501 - 506 |
 |
 |
Статия |
Chochkov RM, TI Gogova, GI Karadzhov, Pain Fonctionel avec farine de mais et germe de ble, Научни трудове УХТ (2), 2008, 342 - 346 |
 |
 |
Статия |
Кръстева АП, БВ Бозаджиев, Цв Гогова, Технологична характеристика на примитивни пшеници от вида Triticum turgidum L. Subsp. Turanicum, II част "Египетска пшеница", Научни трудове УХТ (1), 2007, 148 - 153 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, ГИ Караджов, , Технология на малки хлебчета тип "Земел" от замразено тесто, Хранително - вкусова промишленост (7), 2007, 46 - 50 |
 |
 |
Статия |
Караджов ГИ, Т Николов, ВМ Чонова, Цв Гогова, ГТ Добрев, Влияние на ксиланазни препарати върху някои показатели на брашното и хляба, Научни трудове УХТ, LIII (1), 2006, 113 - 118 |
 |
 |
Статия |
Караджов ГИ, ВМ Чонова, Цв Гогова, Сензорна оценка на обогатени с витамини А, С и Е маслени кремове, Научни трудове УХТ (2), 2006, 107 - 113 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, А Вангелов, Й Иванов, Качество на хляба, произведен от замразено неферментирало хлебно тесто, Научни трудове УХТ, LII (2), 2005, 53 - 58 |
 |
 |
Статия |
Кръстева А, М Димитрова, Д Фердинандов, П Калчев, , Изследване на соеви продукти при производството на хляб тип "Стара Загора", соев продукт SOPRO - PEAB, Сборник научни доклади ВИХВП, 2002, 310 - 314 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, А Вангелов, Н Джалева, Изследване на продължителността на дефростация и окончателна ферментация на замрезено неферментирало хлебно тесто, Научни трудове УХТ, LII (2), 2005, 47 - 52 |
 |
 |
Статия |
Кръстева А, М Димитрова, Д Фердинандов, П Калчев, , Изследване на соеви продукти при производството на хляб тип "Стара Загора", соев продукт SOPRO - UTB, Сборник научни доклади ВИХВП, 2002, 310 - 314 |
 |
 |
Доклад |
Гогова Цв, ЦВ Прокопов, Ив Фурлински, П Параскова, Ст Танчев, Средиземноморски начин на хранене - модел за дълголетие и здраве, Сборник научни доклади ВИХВП, 2001, 103 - 109 |
 |
 |
Статия |
Прокопов ЦВ, Ив Фурлински, , П Параскова, Ст. Танчев, Антиоксидантна активност на подправките, Сборник научни доклади ВИХВП, 2001, 119 - 125 |
 |
 |
Статия |
Пенков Д, Цв Гогова, Съдържание и истинска смилаемост на аминокиселини на дребни пшенични трици при опити с гъски, Научни трудове на съюза на учените в България, I, 2000, 262 - 265 |
 |
 |
Статия |
Пенков Д, Цв. Гогова, Съдържание и истинска смилаемост на аминокиселини на едри пшенични трици при опити с гъски, Научни трудове на съюза на учените в България, I, 2000, 259 - 262 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, М Димитрова, А Вангелов, Д Димитрова, Микробиологични промени в замразено, неферментирало, хлебно тесто, Научни трудове УХТ, L (1), 2003, 107 - 112 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, А Вангелов, М Димитрова, Й Иванов, Технологични промени в замразено, неферментирало, хлебно тесто, Научни трудове УХТ, L (1), 2003, 102 - 106 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, О Енева, Влияние на някои технологични параметривърху качеството на замразени хлебни теста, Академично издателство ВИХВП, 2002, 387 - 393 |
 |
 |
Статия |
Гогова Цв, Е Димитрова, Прилагането на метода "DEFT" при определяне жизнеспособността на дрождевите клетки в замразено, хлебно тесто, Научни трудове УХТ, XLIV (2), 2000, 264 - 269 |
 |
 |