Забравена парола

Страница 10 от 71

Общо: 3528

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияYL Lazarova, TM Dodevska, Amperometric detection of hydrogen peroxide in alkaline medium using rhodium-modified glassy carbon, Scientific Works of the Union of Scientists in Bulgaria – Plovdiv, Series С. Teсhnics and technologies, XV, 2017, 188 - 191
СтатияYL Lazarova, TM Dodevska, Electrocatalytic properties of ruthenium electrodeposited on glassy carbon and graphite: effect of the deposition conditions, Scientific Works of the Union of Scientists in Bulgaria – Plovdiv, Series В. Natural Sciences and the Humanities, XVIII, 2018, 10 - 13
СтатияYL Lazarova, TM Dodevska, Rhodium-modified carbonaceous electrodes: Application to electrochemical sensing of hydrogen peroxide, Bulgarian Chemical Communications, 50(J), 2018, ISSN 0324-1130, 49 - 5411
СтатияYL Lazarova, TM Dodevska, Amperometric sensing of hydrogen peroxide using glassy carbon electrode modified with rhodium, Food Science and Applied Biotechnology, 1 (1), 2018, 63 - 69
СтатияMihaylova DS, Popova A., Alexieva I., Krastanov AI, Lante A, Polyphenols as suitable control for obesity and diabetes, The Open Biotechnology Journal (12), 2018, 219 - 2281
СтатияLekova SD, GP. Terziyski, DD Tsankova, Modelling electrical conductivity of the dilution of Bulgarian linden honey, Food Science and Applied Biotechnology, 1 (2), 2018, ISSN 2603-3380, 96 - 103
СтатияTerziyski GP, SD. Lekova, An Approach for Engineering Tuning of Smith Predictor with Dynamic Object from High Order, International Journal of Engineering Innovation & Research, 7 (5), 2018, ISSN 2277-5668, 231 - 235
СтатияRadoukova Т, V Zheljazkov, I Semerdjieva, I Dincheva, A Stoyanova, M Kačániová, T Marković, D Radanovic, T Astatkie, I Salamon, Differences in essential oil yield, composition, and bioactivity of three juniper species from Eastern Europe, Industrial Crops & Products, 124, 2018, 643 - 65211
СтатияЙорданов ДГ, ГВ Ангелова, Идентификация и проследяемост на месо и месни продукти, Месо и месни продукти, 3, 2006, ISSN 0861-6655, 7 - 10
ДокладЙорданов ДГ, ГВ Ангелова, КР Данов, Идентификация и проследяемост на заешко месо, Н. тр. на СУБ, VII, 2006, 87 - 93
ДокладДанов КР, ДГ Йорданов, Технологични аспекти при добива и преработката на заешко месо, Н. тр. На СУБ, VII, 2006, 81 - 86
СтатияЙорданов ДГ, КИ Вълкова-Йоргова, КР Данов, Влияние на карбонатен кутиращ препарат върху реологичните свойства на пълнежна маса за малотрайни колбаси, специализирано издание на сп. “Хранително-вкусова промишленост” (“Хранителна наука”), 4, 2006, 31 - 35
ДокладВълкова-Йоргова КИ, А Кузелов, ДГ Йорданов, КР Данов, , Влияние на микробиален ензимен препрат върху разтворимостта на миофибрилярните белтъци на пълнежна маса за месни консерви, Н. тр. на УХТ, LІІ, 2005, 25 - 30
ДокладЯнчев ИГ, ДГ Йорданов, М Трайков, Конструктивно-технологични предпоставки за повишаване ефективността на вакуумиране на пълнежната маса за колбаси във вакуумпълначните машини, Н. тр. на ВИХВП, XLIV, 2000, 191 - 196
ДокладЯнчев ИГ, М Трайков, ДГ Йорданов, Анализ на енергоемкостта на пълначни машини за колбаси, Н. тр. на ВИХВП, XLIV, 2000, 179 - 184
ДокладЙорданов ДГ, ИГ Янчев, СГ Драгоев, Ю Пилчева, Изследване върху лепливостта на пълнежни маси за варени малотрайни колбаси, Н. тр. на СУБ, 1, 2000, 321 - 324
СтатияЙорданов ДГ, КТ Динков, Математическое моделирование процесса деаэрации фарша для колбасы, Пищевая технология, 1, 2000, 77 - 80
ДокладЙорданов ДГ, КИ Вълкова-Йоргова, ИГ Янчев, Изследване реологичните свойства на пълнежна маса за безструктурни колбаси, Н. тр. на ВИХВП, XLIII, 1998, 317 - 323
ДокладГрадинарска ДН, Вълкова-Йоргова КИ, Данов КР, ДГ Йорданов, ПБ Боянова, Дворянинова ОП, Соколов АВ, Сравнительная оценка различных по виду натуральных красителей на цветовую характеристику вареных колбас с редуцированным содержанием нитратов, Материалы IV Международной научно- технической конференции „Продовольственная Безопасность: Научное, Кадровое и Информационное Обеспечение”, 2017, ISSN 978-5-00032-310-6, 120 - 132
СтатияParzhanova A.B, N. Petkova, I Ivanov, S. Ivanova, Evaluation of Biologically Active Substance and Antioxidant Potential of Medicinal Plants Extracts for Food and Cosmetic Purposes, Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, 10 (7), 2018, ISSN 0975-1459, 1804 - 18091
ДокладPetelkov I, RS Denkova, VN Shopska, GA Kostov, ZR Denkova, B Goranov, V Iliev, Modeling of continuous ethanol fermentation in ideal mixing column bioreactor, Proceedings of 31 European Conference on Modelling and Simulation, 23-26 May, Budapest, Hungary, 2017, 335 - 34111
СтатияPoirieux M, GA Kostov, RS Denkova, VN Shopska, MG Ivanova, TB Balabanova, RV Vlaseva, Optimization of Conditions for Obtaining Alginate/Olive Oil Capsules for Application in Dairy Industry, Acta Universitatis Cibiniensis. Series E: Food Technology, 21 (1), 2017, 11 - 22
СтатияTumbarski YD, VB Yanakieva, RT Nikolova, GK Mineva, IN Deseva, DS Mihaylova, IG Ivanov, ANTIFUNGAL EFFECT OF A BACTERIOCIN OF BACILLUS METHYLOTROPHICUS BM47 AND ITS POTENTIAL APPLICATION AS A BIOPRESERVATIVE IN TRADITIONAL BULGARIAN YOGURT, Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 8 (1), 2018, ISSN 1338-578, 659 - 66211
СтатияIvanov I, N. Petkova, YD Tumbarski, R Vrancheva, M Stoyanova, LAVENDER WASTE – PROMISING SOURCE OF TRITERPENOIDS AND POLYPHENOLS WITH ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY, Industrial Technologies, 5 (1), 2018, ISSN 13149911, 26 - 32
СтатияTumbarski YD, VB Yanakieva, R Nikolova, G Mineva, I Ivanov, , , APPLICATION OF A BACTERIOCIN ISOLATED FROM BACILLUS METHYLOTROPHICUS BM47 AS A BIOPRESERVATIVE IN RAW COW’S MILK, Industrial Technologies, 5 (1), 2018, ISSN 13149911, 20 - 25
СтатияPetkova N., Ognyanov M., Phytochemical characteristics and in vitro antioxidant activity of fresh, dried and processed fruits of Cornelian cherries (Cornus mas L.), Bulgarian Chemical Communications, 50 (C), 2018, 302 - 30711
СтатияMihaylova DS, Popova A, Non-traditional grains for a balanced diet, Journal of Hygienic Engineering and Design, 23, 2018, 64 - 711
СтатияIvanov I, N. Petkova, Tumbarski Y., R Vrancheva, M Stoyanova, Lavander waste - promising source of triterpenoids and polyphenols with antioxidnat and antimicrobial activity, Inductrial Technologies, V (1), 2018, ISSN 1314-9911, 26 - 31
СтатияPetkova N., Topuzova M., Todorova M., I Ivanov, Denev P., Polyphenolic content and antioxidant activity of eleven different aromatic plants used in bulgarian culinary, Industrial Technologies, V (1), 2018, ISSN 1314-9911, 40 - 47
СтатияDimov M, S.Tasheva, K. Dobreva, A Stoyanova, THE THERMODYNAMIC DIAGRAMS FOR PHASE EQUILIBRIUM OF SYSTEMS ESSENTIAL OIL OF DILL – WATER AND DETERMINATION OF HEIGHT FOR COHOBATION COLUMN, Applied Researches in Technics, Technologies and Education, 6 (1), 2018, ISSN 1314-8796, 40 - 44
СтатияHadjikinova, R., R. Mihov, D. Hrusavov, K. Nikovska, M. Dzhivoderova, Erythritol Like Sugar Substitute in Cocoa Dressings, IJRAS, 3 (1), 2016, ISSN 2343 – 3997, 41 - 43
СтатияPopova A., DS Mihaylova, I Alexieva, GC-MS chemical composition of volatile oil and mineral element content of Allium ursinum and Nectaroscordum siculum, PAKISTAN JOURNAL OF BOTANY, 50 (6), 2018, ISSN 2070-3368, 2351 - 235411
СтатияProkopov TV, AM Slavov, N. Petkova, VB Yanakieva, BV Bozadzhiev, DS Taneva, Study of onion processing waste powder for potential use in food sector, Acta Alimentaria, 47 (2), 2018, ISSN 1588-2535, 181 - 18811
СтатияTsaneva D., Zh. Petkova, N. Petkova, M. Stoyanova, A. Stoyanova, P. Denev, Isolation and Characterization of Chitin and Biologically Active Substances from Honeybee (Apis mellifera), Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, 10 (4), 2018, ISSN 0975-1459, 884 - 8881
СтатияIvanov I, I. Dincheva, I. Badjakov, N. Petkova, P. Denev, A. Pavlov, GC-MS analysis of unpolar fraction from Ficus carica L. (fig) leaves, International Food Research Journal, 25 (1), 2018, ISSN 2231-7546, 1 - 51
СтатияIvanov I., N. Petkova, Y. Tumbarski, I. Dincheva, I. Badjakov, , , GC-MS characterization of n-hexane soluble fraction from dandelion (Taraxacum officinale Weber ex F.H. Wigg.) aerial parts and its antioxidant and antimicrobial properties, Zeitschrift für Naturforschung C, 73 (1-2), 2018, ISSN 1865-7125, 41 - 4711
СтатияGospodinov DN, Съвременни и иновативни методи за замразяване на хранителни продукти, Хранително-вкусова промишленост (3), 2018, ISSN 1311-0179, 31 - 36
ДокладГосподинов ДН, В Хаджийски, Авджийски Д, Михайлов Г, Абдураимова М, Изследване на поведението на високоеластични гумени материали за уплътнители при ниски температури, МЛАДЕЖКИ ФОРУМИ „НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, БИЗНЕС” 2017 - Сборник доклади, 2017, ISSN 2367-8569, 10 - 13
ДокладГосподинов ДН, В Хаджийски, Гущеров С, Абдураимова М, Анализ на студената крехкост на съвременни стомани, МЛАДЕЖКИ ФОРУМИ „НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, БИЗНЕС” 2017 - Сборник доклади, 2017, ISSN 2367-8569, 5 - 9
СтатияGospodinov DN, V Hadzhiyski, Doneva D, Experimental study on mechanical properties of NBR-based rubber mixture, Journal of FOOD and PACKAGING Science, Technique and Technologies (11), 2016, ISSN 1314-7773, 39 - 42
СтатияGospodinov DN, V Hadzhiyski, Stefanov S, Thermomechanical characteristics of high elastic vulcanizates used in food machinery, Proceedings of university of ruse - 2017, 56 (10.2), 2017, ISSN 1311-3321, 119 - 124
ДокладЗлатанов ВД, Николов СГ, КОЛЕБАНИЯ НИТИ В ГРУЗОПОДЪЁМНЫХ МАШИНАХ В РЕЖИМЕ ТОРМОЖЕНИЯ МЕХАНИЗМА ПЕРЕДВИЖЕНИЯ, Современное машиностроение: Наука и образование: материалы 7-й Международной научно-практической конференции. / Под ред. А.Н. Евграфова и А.А. Поповича.– СПб.: Изд-во Политехн. ун-та, 2018. – 818 с., 2018, ISSN 2223-0807, 134 - 146
СтатияKalaydzhiev H, P Ivanova, G Uzunova, I Manolov, V Chalova, Biuret and Bradford methods suitability for protein quantification in rapeseed meal., Contemporary Agriculture, 67 (1), 2018, 87 - 92
СтатияTumbarski YD, V Georgiev, R Nikolova, AI Pavlov, ISOLATION, IDENTIFICATION AND ANTIBIOTIC SUSCEPTIBILITY OF CURTOBACTERIUM FLACCUMFACIENS STRAIN PM_YT FROM SEA DAFFODIL (PANCRATIUM MARITIMUM L.) SHOOT CULTURES, Journal of microbiology, biotechnology and food sciences, 7 (6), 2018, ISSN 1338-5178, 623 - 62711
СтатияTumbarski YD, In vitro antiviral activity and kinetics of the inhibitory effect of some compounds against Feline calicivirus strain F9 – a surrogate model of human noroviruses, Journal of Applied Pharmaceutical Science, 8 (5), 2018, ISSN 2231-3354, 55 - 601
ДокладКатранжи ЕМ, ИО Обрешков, Концентрация распределения туристических объектов Болгарии, включённых в список «100 национальных туристических объектов», Тезисы докладов международной студенческой научно-практической конференции, Россия, 2018, 542 - 548
ДокладAvradaliev LZ, IO Obreshkov, Analyses of the rail-road entry points for incoming and outgoing tourists of Bulgaria, Тезисы докладов международной студенческой научно-практической конференции, Россия, 2018, 530 - 534
ДокладKostadinova RM, IO Obreshkov, Educational incentive engineering through tourism for Dobrich province primary school students from multicultural environment, Тезисы докладов международной студенческой научно-практической конференции, Россия, 2018, 300 - 305
ДокладObreshkova KK, IO Obreshkov, Confectionery physical changes during storage, Тезисы докладов международной студенческой научно-практической конференции, Россия, 2018, 253 - 257
ДокладObreshkova KK, IO Obreshkov, The physical changes in bread during storage, Тезисы докладов международной студенческой научно-практической конференции, Россия, 2018, 252 - 253

Страница 10 от 71

Общо: 3528

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив