Забравена парола

Страница 10 от 68

Общо: 3398

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияChochkov RM, Effect of storage time on deformation characteristics and water activity of wheat bread with walnut flour, International Journal of Research in Advanced Engineering Technologies, 1 (1), 2017, 42 - 49
ДокладХаджиев БИ, С. Коев, Ролята на фирмената култура за формиране на ценностите в технологията за реинженеринг на бизнеса, Научна конференция (НК) „Ролята на фамилния бизнес за устойчиво развитие на селските райони”, издание на АУ Пловдив, ISBN 078-619-90128-10-9, 2017
ДокладХаджиев БИ, Л. Пашев, Проблеми и предизвикателства пред мениджмънта на зелена енергия в България, Научна конференция "Мениджмънт в динамично променяща се среда за сигурност", гр. Велико Търново, 2011
ДокладХаджиев БИ, Л. Пашев, Реинженерингови акценти за ефективността при трансформиране на зелена енергия, Сборник от материали на Научна конференция „Мениджмънт и предприемачество” ТУ – Пловдив, 2012
ДокладХаджиев БИ, И. Кулова, Някои проблеми при реинженеринг на финансовите и счетоводни функции на предприятията от хранителната индустрия, НК СУП, том 3, ISBN 1311-9400; ISBN2534-9368, 2017
ДокладХаджиев БИ, А. Давчев, И. Бъчварова, Стратегическа ориентация при използване на уелнес процеса в релацията хранителна и туристическа индустрии, НК СУП, том 3, ISBN 1311-9400; ISBN2534-9368, 2017
ДокладХаджиев БИ, А. Пашева, Преодоляване на бариерите задържащи прилагането на системи и модели за усъвършенстване на управлението чрез екоефективност, НК СУП, том 3, ISBN 1311-9400; ISBN2534-9368, 2017
ДокладХаджиев БИ, Е. Маринова, Някои възможности за преодоляване на бариерите задържащи конкурентоспособността на предприятията от хранителната индустрия, НК СУП, том 3, ISBN 1311-9400; ISBN2534-9368, 2017
ДокладХаджиев БИ, СЪЗДАВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ПАЗАРИТЕ ЗА ИНОВАЦИИ И ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛЕН И ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ/ESTABLISHMENT AND DEVELOPMENT OF THE MARKETS OF INNOVATIONS AND INTELLECTUAL AND ENTREPRENEURIAL CAPITAL IN BULGARIA, Научно-практическа конференция на тема „Развитие на българската икономика – предизвикателства и възможности ”, организирана от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и ИИИ при БАН, проведена във Велико Търново, 2015
ДокладХаджиев БИ, Развитие на българската икономика чрез комплексен реинженеринг (КР), НПК на УНСС „Предпоставки и възможности за индустриалния растеж на България” посветена на 65 годишния юбилей на катедра „Индустриален бизнес” при УНСС, 2013, ISSN 978-054-644-494-3
ДокладХаджиев БИ, Обучението по предприемачество-мост между бизнеса и науката за управление, Сборник от материали на НК „мениджмънт и предприемачество” , ТУ-Пловдив, 2012, ISSN 1313-9460
ДокладХаджиев БИ, Проблеми на обучението по предприемачество във висшите училища, Сборник от материали на Научна конференция „Мениджмънт и предприемачество” и кръгла маса „ Обучението по предприемачество във висшите училища” ТУ, Пловдив, 2010, ISSN 1313-9460
СтатияХаджиев БИ, Катедра ИБП при УХТ-двигател за модерно и качествено обучение в областта на икономиката и управлението, Бизнес и управление, УХТ, 2012
СтатияHadzhiev BI, A. Pasheva, TV Prokopov, Increasing of eco-effficiency in food industri by processes reengineering, Proceedings of the international conference Modern technologies, in the food industry- CZU 664 (082), 2012
СтатияHadzhiev BI, Re-enginering marketing (RM), Pecvnia, Monografico, 2010, ISSN 1699-9495
СтатияХаджиев БИ, ЦВ Прокопов, Реинженеринговите иновации в екологията-основен фактор за предвижване на бизнеса в бъдещето, Научен сборник, издание на СУБ, серия Б, том 16, 2014, ISSN 1311-9192
СтатияХаджиев БИ, И. Хаджиев, Повишаване ефективността на българската икономика, чрез системи и модели за подобряване качеството на живот в малките населени места, Научен сборник, издание на СУБ, серия А, том 1, 2015, ISSN 1311-9400
СтатияХаджиев БИ, И. Хаджиев, Индустриалното развитие, като функция от процесите на глобализация, Научен сборник, издание на СУБ, серия Б, том 16, 2014, ISSN 1311-9192
СтатияХаджиев БИ, Предприемачески структури за развитие на пазарите за иновации и за интелигентна специализация, Научен сборник, издание на СУБ, серия А, том 2, 2016, ISSN 1311-9400
СтатияХаджиев БИ, Фактори за оценка и анализ на индустриалното развитие, Научен сборник, издание на СУБ, серия Б, том 16, 2014, ISSN 1311-9192
СтатияХаджиев БИ, Три основни модела в системата за прилагане на комплексен реинженеринг, Научен сборник, издание на СУБ, серия Б, том 16, 2014, ISSN 1311-9192
СтатияХаджиев БИ, Ролята на хранителната индустрия за развитие на националната икономика, Списание на камарата на инсталаторите в България, бр. №3, 2013, ISSN 1312-2584
СтатияХаджиев БИ, Чрез комплексен реинженеринг (КР) към индустрия на благоденствието, „Съвременни измерения на търговския бизнес-комуникация между наука и практика", издание на СА „ Д. А. Ценов”, том 1, 2011, ISSN 978-954-23-0592-7
СтатияХаджиев БИ, Интегриране чрез реинженерингов маркетинг на GS1, ISO 27001 и интелигентните технологии, списание «Хранителна наука, техника и технологии», кн. №3, УХТ, 2011, ISSN 1314-3913
СтатияХаджиев БИ, Реинженерингови системи и модели за стратегическо управление, сп. Инсталации издание на НИС, 2010, ISSN 1312-2584
СтатияХаджиев БИ, И. Хаджиев, Предизвикателства пред съвременното предприемачество, ИИИ на БАН, списание „Икономически изследвания”к. 2, С. 2016, 31 стр. 70%, 2016, ISSN 0013-29921
СтатияХаджиев БИ, Реинженерингови системи и модели за интернационализация на индустриалните организации, списание „Икономически изследвания”к. 2, 2010, ISSN 0205-32921
МонографияХаджиев БИ, К. Луканов, Развитие на хранително-вкусовата индустрия в България (1878-2016), ИМН П., 2017, ISBN 978 -954-317-190-3 –33
Уч. пособиеХаджиев БИ, Курс по реинженеринг (новата теория-комплексен реинженеринг), УХТ, П., 2013, ISBN 978-954-24-0214-5
МонографияХаджиев БИ, ВН. Алексиева, Стратегически и оперативен мениджмънт, УХТ, Пловдив, ISBN 978-954-24-0189-6 (от 1 до 14 теми от общо 16 са разработени от проф. Хаджиев с над 180 ст. страници)-участие над 84% от 214стр;, 2012, ISBN 978-954-24-0189-6
ДокладStoychev JT, GP. Terziyski, Factors determining the process of acetic acid fermentation as a control object, Scientific Works of UFT,64th Scientific Conference with International Participation “Food Science, Engineering and Technology”, 64 (1), 2017, ISSN 2535-1311, 240 - 245
ДокладVasilev PI, JT. Stoychev, GP. Terziyski, Control of fermentation process in Biovet AD – Peshtera, Scientific Works of UFT, Proceedings of the 64th Scientific Conference with International Participation “Food Science, Engineering and Technology”, 64 (1), 2017, ISSN 2535-1311, 231 - 239
ДокладИванов Д, Т. Чавдаров, ГП. Терзийски, С. Лекова, Ортогонални динамични модели на обекти със закъснение, XIV Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти (резюме), 2017, 116 - 116
ДокладГерасимов В, К. Цветков, ГП. Терзийски, С. Лекова, Хибриден хаотичен алгоритъм използващ градиентна техника за намиране на глобален оптимум, XIV Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти (резюме), 2017, 114 - 114
Уч. пособиеСтойчев ЖТ, ГП. Терзийски, Управление на биотехнологични производства, Академично издателство на УХТ, 2017, ISBN 978-954-24-0294-7, 1 - 80
ДокладТерзийски ГП, Един подход за инженерна настройка на ПИ-регулатор с динамичен обект от втори ред, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии ”, LXII (резюме), 2016
ДокладДинева Г, ГП. Терзийски, Автоматизация на процесите при производството на кетчуп във фирма “Vital” – гр. Първомай, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии", LXII (резюме), 2016
СтатияЯнева АР, ИА. Бичурова, Industrial cluster - opportunity for regional development of dairy sector in Bulgaria, International journal KNOWEDGE,Institute of Knowledge Management, Vol.14.2, 2016, ISSN 1857-92, 532 - 537
ДокладЯнева АР, Клъстерният модел за фомиране на конкурентоспособна икономика, Сборник с доклади на Съюз на учените в България, Пловдив, 2015, ISSN 1314-9547, 196 - 202
ДокладObreshkov IO, Learning modalities of students enrolled in tourism programs, Yearbook of Varna University of management, X, 2017, ISSN 2367-7368, 56 - 65
СтатияProkopov TV, ND Delchev, BV Bozadzhiev, DS Taneva, MI Nikolova, D Spasov, Biosorption of Mn(II) ions from aqueous solution by jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) stalks, Journal Food and Environment Safety of the Suceava University, 16 (3), 2017, ISSN 2068-6609, 180 - 189
СтатияTzaneva D, MM Dzhivoderova, N. Petkova, P. Denev, D Hadjikinov, A Stoyanova, Rheological Properties of the Cosmetic Gel Including Carboxymethyl Chitosan, Journal of Pharmaceutical sciences and Research, 9 (8), 2017, ISSN 0975-1459, 1383 - 13871
ДокладВълева, КМ, Криза в предприятието – симптоми, причини и фактори, ВУСИ, Годишник, XII, 2015, ISSN 1313-8472, 142 - 151
ДокладВълева КМ, Стратегически аспекти на иновациите в управлението на предприятията, ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ ФИЛИАЛ ПЛОВДИВ, БЪЛГАРИЯ, 21 (2), 2015, ISSN 1310-8271, 275 - 278
ДокладИванов И, Иванов И. „Алтернативен способ за анализ ефективността на обращение на краткотрайните активи в хранителните предприятия и неговите практически приложения”, International scientific conference – High technologies, business, society: 14-17. 03.2016 Borovets, Bulgaria – ISSN 1310-3946, II, 2016, 102 - 107
ДокладИванов И, Релацията между трайността на хранителния продукт и ефективността на обращение на краткотрайните активи, СУБ - Пловдив, Обществени науки, изкуство и култура, II, 2015, ISSN 1311 - 9400, 150 - 156
Уч. пособиеМинчев МС, ИА Киряков, НС Ненов, Ръководство за лабораторни упражнения по сушилна техника, Академично издателство на УХТ - Пловдив, 2007, ISBN 978-954-24-0090-5
Уч. пособиеКостов АИ, ГИ Вълчев, АГ Емануилов, МС Минчев, ВД Рашева, КЯ Видев, ЕИ Шалапатова, ИА Киряков, НС Ненов, СЦ Ташева, Ръководство за лабораторни упражнения по топлотехника, Академично издателство на УХТ - Пловдив, Второ допълнено издание, 2011, ISBN 978-954-24-0174-2
Уч. пособиеКостов АИ, ГИ Вълчев, АГ Емануилов, МС Минчев, ВД Рашева, КЯ Видев, ЕИ Шалапатова, ИА Киряков, НС Ненов, Ръководство за лабораторни упражнения по топлотехника, Академично издателство на УХТ - Пловдив, 2004, ISBN 954-24-0044-6
ДокладАктерян СГ, Костадин Фикиин, Борислав Станков, Адекватност на европейския регламент относно температурно-влажностния контрол в хранителната верига за яйца, 22-ра Научна Конференция ЕМФ 2017, Технически университет - София, 1 (2017), 2017, 175 - 181

Страница 10 от 68

Общо: 3398

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив