Забравена парола

Страница 10 от 68

Общо: 3353

ВидЗаглавиеWebSciScopus
Уч. пособиеСтойчев ЖТ, ГП. Терзийски, Управление на биотехнологични производства, Академично издателство на УХТ - Пловдив, 681.5, 2017, ISBN 978-954-24-0294-7, 1 - 80
ДокладВласева РВ, ТБ Балабанова, МГ Иванова, Влияние на различни фактори върху добива на видове сирене, Научно-техническа конференция с международно участие "Екология и здраве", 10 (1), 2014, 359 - 362
СтатияДуракова А., А. Колева, Сорбционна характеристика на брашно от листа на пауловния, Хранително-вкусова промишленост, 9, 2012, ISSN 1311-0179, 39 - 42
ДокладВътева РД, ГИ Караджов, МН Манджуков, РМ Чочков, , Характеристика на някои основни показатели на царевично брашно, Материалы международной научно-практической конференции, Краснодар, Русия, 2009, ISSN 978-5-8333-0359-7, 42 - 45
ДокладDenkova RS, B Goranov, GT Dobrev, ZR Denkova, GA Kostov, PB Boyanova, D Teneva, S Fortier, Rheological properties of probiotic yoghurts with phytosterol esters, Ukrainian Food Journal, 4 (3), 2015, ISSN 2313-5891, 440 - 452
СтатияGogova TzvI, MR Baeva, L Paramonenko, M Sikora, Zamrozone ciasta - Przechowywanie ciasta wzbogaconego ziolami w stanie zamrozonym, Piekarstwo (1-2), 2012, ISSN 1643-9988, 40 - 44
ДокладМихов РБ, КН Никовска, Ив. Петрова, Влияние на технологичните процеси върху някои характеристики на емулсионни хранителни продукти, ИИРХ, Международна научно-практическа конференция „Храни, технологии и здраве“; сб. доклади, 2014, ISSN 2367-6231
ДокладИванов И, Значение на скоростта на обращаемост на краткотрайните активи за хранителната индустрия, Научна сесия „Техника и технологии, естествени и хуманитарни науки”, Пловдив 2014, I (31), 2014, ISSN 1311 – 9400, 139 - 141
СтатияПопов Ил, ВС Станчев, и др., Автоматизирана система за управление на приемането и съхранението на маслодайни суровини, V Национална научно-техническа конференция с международно участие, VI - Пловдив, 1987
СтатияTsaneva D, MI Nikolova, TV Prokopov, A Stoyanova, Denev P., Evaluation of adsorption capacity of chitosan-citral Schiff base for wastewater pre-treatment in dairy industries, Ecologia Balkanica, 9 (1), 2017, 91 - 1021
СтатияХаджикинова Р, Д Хрусавов, Ив. Петрова, В Добрева, ММ Дживодерова, РБ Михов, Еритритолът като захарозаместител в състава на нишестени кремове, 2017
ДокладAngelov M, PR Raynov, Influences of mesh density on the result quality of numerical calculation in 3D model of corrugated tube, Journal of food and packaging Science Technique and Technologies, 4, 2014, ISSN 1314-7420
ДокладВласева РВ, ТБ Балабанова, МГ Иванова, Получаване и изследване на нискокалоричен продукт с добавка на стевия, Научни Трудове на УХТ, 59 (1), 2014, ISSN 1314-7102, 167 - 170
СтатияОбрешков ИО, Разработване на проект за панорамна обиколка по маршрут Пловдив – Враца – Белоградчик – Магура – Видин – Пловдив, Научни трудове на Съюза на учените Пловдив. Серия В. Техника и технологии, X, 2013, ISSN 1311-9419, 218 - 221
СтатияKostov G, I Mihaylov, D Blazheva, M Angelov, Investigation and modeling of jet column bioreactor: mixing time in the apparatus, Journal of EcoAgriTourism, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 194 - 199
СтатияКръстева АП, БВ Бозаджиев, Цв Гогова, С. Стоянова, К. Колев, Технологична характеристика на примитивни пшеници от вида Triticum Turgidum L. Subsp. Turanicum II част: Египетска пшеница., Научни трудове на УХТ - Пловдив, LIV (1), 2007, ISSN 0477-0250, 148 - 153
ДокладTeneva D, B Goranov, RS Denkova, ZR Denkova, GA Kostov, Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum strains against Escherichia coli strains, Научни трудове на Университет по Хранителни Технологии, 63, 2016
ДокладМинчев М, Г Вълчев, Н Калоянов, С Ташева, , Резултати от обследване за енергийна ефективност на учебен корпус 3 на УХТ, Сборник доклади “ЕМФ`2013” ТУ – София, 2013, 254 - 260
ДокладСтоева Д., Н. Арабаджева, Възможности за определяне параметрите на пълначни машини с помощта на съвременни изчислителни методи” Научни трудове УХТ, Том LVI, 2009, Свитък 2, ISSN 0477-0250, 313 – 318., 2009
ДокладИванов И, Възможности за България свързани с изборът на Пловдив за „Европейска столица на културата 2019, Научна сесия „Техника и технологии, естествени и хуманитарни науки”, Пловдив, СУБ - Пловдив, I (30), 2014, ISSN 1311 – 9400, 137 - 139
СтатияПопов Ил, ВС Станчев, А Сотиров, Система за автоматично регулиране на температура в силозни клетки, V Национална научно-техническа конференция с международно участие, VI.- Пловдив, 1987
ДокладObreshkov IO, Tourism history in Plovdiv, Proceedings International Scientific Conference “Contemporary tourism – traditions and innovations” celebrating the 50th Anniversary of the Establishment of Tourism Program and the 45th Anniversary of the Geography of Tourism Department, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, 2017, 46 - 59
ДокладAngelov М, PR Raynov, Model studies the geometry of the valve with purpose hygiene designing, Journal of Food and Packaging Science Technique and Technologies, 6, 2015, ISSN 1314-7773
СтатияGeorgieva L, DS Mihaylova, Evaluation of the in vitro antioxidant potential of extracts obtained from Cinnamomum zeylanicum barks, PROCEEDINGS of the University of Ruse, 53, 2014, ISSN 1311-3321, 41 - 45
СтатияКрачанов ХГ, МГ Крачанова, В Карагьозов, П Денев, АМ Славов, Природни и синтетични добавки при получаване на функционални напитки. Предимства и недостатъци, Науката за хранене пред нови възможности и предизвикателства (ред. Проф.д-р Божидар Попов дмн), 2008, 264 - 266
СтатияGA Kostov, VN Shopska, RS Denkova, MG Ivanova, TB Balabanova, RV Vlaseva, Encapsulation of plant and animal oils used in dairy industry: a review, Acta Universitatis Cibiniensis, Series E: Food technology, 20 (1), 2016, ISSN 2344-150X, 21 - 40
ДокладDenkova RS, B Goranov, D Teneva, ZR Denkova, GA Kostov, GT Dobrev, YD Tumbarski, Antimicrobial activity of phytosterol ester against saprophytic and pathogenic microorganisms, Научни трудове на Университет по Хранителни Технологии, 63, 2016
СтатияGogova TzvI, MR Baeva, L Paramonenko, M Sikora, Wskazniki jakosciowe chleba otrzymanego z mrozonego ciasta wzbogaconego ziolami, Piekarstwo (3), 2012, ISSN 1643-9988, 26 - 28
ДокладПетрова Ив., Ст. Стамов, Кулинарният кетъринг и производ¬ството на здравословни и безопасни продукти, Сборник доклади 50 години ИИРХ, „Храни, технологии, здраве” -2012, 2012, ISSN 978-954-24-0204-6, 127 - 131
СтатияGerginova M, N Peneva, , Z Alexieva, Analysis of key enzymes involved in the degradation of catechol and o-cresol by Aspergillus fumigatus strain AL3, isolated from the antarctic soil, Food Science, engineering and technologies. Scientific works of UFT, 60, 2013, 1483 - 1485
СтатияДжурков ТГ, Русков Д, , Исследование физических параметров порошкообразного пчелиного меда, Инновационные технологии в пищевой промышленности: Наука, образование и производство, 2015, ISSN УДК 639:338, 583 - 589
СтатияПопов Ил, ВС Станчев, Автоматизация на контрола и управлението на процеса съхранение на зърно в силозни клетки, Научно-техническа конференция с международно участие - гр.Толбухин, 1982
ДокладОбрешков ИО, Туристически район Бургаско Черноморие във филателията, . Сборник с доклади от Юбилейната научна сесия по случай 50-годишнината от създаване на Колеж по туризъм - Бургас, 2017, ISSN 978-619-7125-34-4, 290 - 296
СтатияKolarov KM, ND Menkov, DI Gelyazkov, KT Dinkov, Regression models for determining the viscosity of wafer douhs, Biotechnology and Biotechnological Equipment, 15 (2), 2001, 114 - 1151
ДокладRaynov PR, Numerical modeling of a shell-and-tube heat exchanger, Machines Technologies Materials, 3, 2016, 44 - 47
СтатияИванова МГ, РВ Власева, МН Перифанова-Немска, МА Стоянова, ГП Узунова, Изследване влиянието на топлинната обработка върху мастно-киселинния и сензорния профил на млечно-маслени смеси, Хранителновкусова промишленост, 3 (1), 2014, ISSN 1311-0179, 45 - 49
ДокладObreshkov IO, Contemporary quality approaches in the Bulgarian tourism industry, Актуальные проблемы качества и конкурентоспособности товаров и услуг: Сборник научных трудов Первая международная научно-практическая конференция, Naberezhnye Chelny, Tatarstan, 2013, ISSN 978-5-91875-016-2, 63 - 67
СтатияTeneva D, ZR Denkova, B Goranov, RS Denkova, GA Kostov, TD Atanasova, P Merdzhanov, Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils from black pepper, cumin, coriander and cardamom against some pathogenic microorganisms, Acta Universitatis Cibiniensis Series E: Food Technology, 20 (2), 2016, ISSN DOI: https://doi.org/10.1515/aucft-2016-0014, 39 - 52
ДокладРашева В, Г Вълчев, Н Калоянов, С Ташева, , Отчитане резултати от внедряване на енергоспестяващи мерки в три от учебните сгради на УХТ, Сборник доклади “ЕМФ`2013” ТУ – София, 2013, 335 - 339
ДокладБадев Й.А., Марков Б.Г., Маслинков И.М., Выбор MPL нейронных сетей для класиффкаторов оптических изображении сельскохозяйственных продуктов, Первая международнная научно-практическая конференция „Актуалнные проблемы качества и конкурентоспособности товаров и услуг 22 марта 2013г, г. Набережнные Челны, татарская республика, РФ., 2013, ISSN 978-5-91875-016-2, 219 - 225
СтатияДжурков ТГ, Изследване работата на промишлена барабанна сушилня за кристална захар, . Научни трудове на Съюза на учените в България – Пловдив. Серия В. Техника и технологии, XIII, 2016, ISSN 1311-9419, 102 - 107
СтатияПопов Ил, ВС Станчев, Система за автоматичен контрол на температура в силозни клетки за насипни материали, III Национална научно-техническа конференция, X ВИХВП - Пловдив, 1981
ДокладObreshkov IO, ES Yordanova, Dried apple bar technology development for the catering tourism industry, Инновационные технологии в пищевой промышленности: Наука, образование и производство. Материалы IV Международной научно-технической конференции, 2017, 4 - 8
СтатияDimov I., N. Petkova, Nakov G., Taneva I., I. Ivanov, Stamatovska V., Improvement of antioxidant potential of wheat flours and bread by addition of medicinal plants, Ukrainian Food Journal, 7 (4), 2018, 671 - 6811
ДокладObreshkov I, I Alexieva, Biologically active components in Bulgarian traditional foods with pumpkin (Cucurbita moschata), Traditional Food International – TFI 2012, 2012, 105 - 105
ДокладBoyanova PB, PT Panayotov, Monitoring of milk acid coagulation by rotational viscometer, Agricultural Science and Technolody, 4 (4), 2012, 456 - 458
ДокладDenkova RS, B Goranov, D Teneva, ZR Denkova, H Marinov, GA Kostov, Antimicrobial activity of Bacillus methylotrophicus 47 against phytopathogenic fungi, Scientific Works of the University of Ruse - 2016, Proceedings, 55 (10.2), 2016, 52 - 58
СтатияIvanova V., A Tonkova, A Vassileva, M Safarikova, Characteristics of аerobic EDTA-utilizing bacteria isolated from wastewater, sludge and river water, Ecological Engineering and Environmental Protection, 3, 2004, 32 - 41
ДокладПетрова Ив., Ир. Михайлова, Проучване върху храненето на деца от 3- 7 години, Сборник доклади 50 години ИИРХ, „Храни, технологии, здраве-2013”, 2013, ISSN 978-954-24-0229-9, 228 - 232
СтатияBrazkova MS, AI Krastanov, Polycyclic aromatic hydrocarbons: Sources, effects and biodegradation, Proceedings, University of Ruse "Angel Kanchev", 52 (10.2), 2013, 52 - 56

Страница 10 от 68

Общо: 3353

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив