Забравена парола

Страница 10 от 70

Общо: 3464

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияОбрешков ИО, Отоманско културно наследство в град Пловдив, Научни трудове на Съюза на учените Пловдив. Серия В. Техника и технологии, X, 2013, ISSN 1311-9419, 208 - 212
СтатияIvanov G, P Spassov, A Slavchev, D Blazheva, Effectiveness of ozonated water package sanitation in fluid food packaging systems, Scientific works of UFT, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 147 - 152
СтатияКръстева АП, БВ Бозаджиев, АГ Дуракова, А. Колева, Кинетика на процеса навлажняване на царевица. Част II: Диференциални криви на навлажняване на анатомичните части на зърната., Научни трудове на УХТ - Пловдив, LI (3), 2004, ISSN 0477-0250, 69 - 74
ДокладTeneva D, B Goranov, RS Denkova, ZR Denkova, Antimicrobial activity of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus strains against Candida albicans NBIMCC 74, Scientific Works of the University of Ruse – 2015, 54 (10.2), 2015, ISSN 1311-3321, 18 - 23
СтатияВълчев Г, Н Калоянов, М Минчев, С Ташева, , Енергийна ефективност на учебен корпус 4 на УХТ, Топлотехника, 4 (2), 2013, 7 - 10
ДокладИванов И, „Аспекти на консервното производство в България”, Международна научно-практическа конференция „Храни, технологии, здраве-2013”, 2013, ISSN 978-954-24-0229-9
СтатияМариносян О, ВС Станчев, и др., Микропроцесорна система за определяне на режимите на топлинна стерилизация на консерви, Научна сесия “35 години ВИХВП”, IX - Пловдив, 1988
СтатияHadjikinova R, M Marudova, Thermal behavior of confectionery sweeteners blends, Bulgarian Chemical Communications, 20161
ДокладРайнов П, Методика за построяване на спирално оребрена тръба чрез автоматизирана система, Сп. Топлотехника, 5, 2013, ISSN 1314-2550, 32 - 35
СтатияОбрешков ИО, Пловдив - кандидатът за европейска столица на културата през 2019 г. в българската филателия, Научни трудове на Съюза на учените Пловдив. Серия В. Техника и технологии, X, 2013, ISSN 1311-9419, 213 - 217
ДокладПанайотов ПТ, КХ Йоаниду, ПБ Боянова, БХ Миленков, Пенетрометрично изследване на коагулирало краве мляко чрез използване на ферментативно получен камилски химозин и млекокоагулиращ ензим с микробиален произход, Научни трудове на УХТ, 60 (1), 2013, 263 - 267
СтатияБозаджиев БВ, АП Кръстева, Цв Гогова, Исследование влияния шлифования кукурузы на эффективность отделения зародыша от эндосперма., Науковi працi, II (30), 2007, 34 - 38
СтатияМилкова-Томова ИВ, РС Денкова, ДВ Бухалова, П Дойкина, ЙН Алексиева, Качественные показатели традиционного хлеба с применением lb подкислителей, АПК России. УДК 664.6, 72 (1), 2015, 158 - 161
ДокладПетрова Ив., ЦТ Десев, Ст. Стамов, Изследвания върху дисперзитета на дисперсни системи от емулсионен тип с елда, Сборник доклади 50 години ИИРХ, „Храни, технологии, здраве” -2012, 2012, ISSN 978-954-24-0204-6, 39 - 42
СтатияБръзкова МС, АИ Кръстанов, Влияние на различни индуктори върху синтеза на лакказа, продуцирана от Trametes versicolor 1, Хранителна наука, техника и технологии. Научни трудове на УХТ, 60, 2013, 1031 - 1033
ДокладБичурова, И., Ани Янева, „ Industrial cluster – opportunity for regional development of dairy sector in Bulgaria”, International Journal Scientificpapers (Vol. 14.2), 2016, ISSN 1857-92, 532 - 5371
СтатияПопов Ил, ВС Станчев, и др., Микропроцесорна система за автоматичен контрол и регулиране на температурата в силозни клетки, Семинар по електронизация и роботизация, X - Пловдив, 1987
СтатияDzhivoderova MM, I. Petrova, R Hadjikinova, K. Nikovska, Dispersion Characteristics of Oil-in-Water Emulsions with Modified Starches, 2017
ДокладАнгелов М, ПР Райнов, БХ Миленков, Моделни изследвания на аеродинамиката и топлообмена в сървърно помещение, Научни трудове УХТ, LX, 2013, 1229 - 1234
Уч. пособиеСтойчев ЖТ, ГП. Терзийски, Управление на биотехнологични производства, Академично издателство на УХТ - Пловдив, 681.5, 2017, ISBN 978-954-24-0294-7, 1 - 80
ДокладВласева РВ, ТБ Балабанова, МГ Иванова, Влияние на различни фактори върху добива на видове сирене, Научно-техническа конференция с международно участие "Екология и здраве", 10 (1), 2014, 359 - 362
СтатияДуракова А., А. Колева, Сорбционна характеристика на брашно от листа на пауловния, Хранително-вкусова промишленост, 9, 2012, ISSN 1311-0179, 39 - 42
ДокладВътева РД, ГИ Караджов, МН Манджуков, РМ Чочков, , Характеристика на някои основни показатели на царевично брашно, Материалы международной научно-практической конференции, Краснодар, Русия, 2009, ISSN 978-5-8333-0359-7, 42 - 45
ДокладDenkova RS, B Goranov, GT Dobrev, ZR Denkova, GA Kostov, PB Boyanova, D Teneva, S Fortier, Rheological properties of probiotic yoghurts with phytosterol esters, Ukrainian Food Journal, 4 (3), 2015, ISSN 2313-5891, 440 - 452
СтатияGogova TzvI, MR Baeva, L Paramonenko, M Sikora, Zamrozone ciasta - Przechowywanie ciasta wzbogaconego ziolami w stanie zamrozonym, Piekarstwo (1-2), 2012, ISSN 1643-9988, 40 - 44
ДокладМихов РБ, КН Никовска, Ив. Петрова, Влияние на технологичните процеси върху някои характеристики на емулсионни хранителни продукти, ИИРХ, Международна научно-практическа конференция „Храни, технологии и здраве“; сб. доклади, 2014, ISSN 2367-6231
ДокладИванов И, Значение на скоростта на обращаемост на краткотрайните активи за хранителната индустрия, Научна сесия „Техника и технологии, естествени и хуманитарни науки”, Пловдив 2014, I (31), 2014, ISSN 1311 – 9400, 139 - 141
СтатияПопов Ил, ВС Станчев, и др., Автоматизирана система за управление на приемането и съхранението на маслодайни суровини, V Национална научно-техническа конференция с международно участие, VI - Пловдив, 1987
СтатияTsaneva D, MI Nikolova, TV Prokopov, A Stoyanova, Denev P., Evaluation of adsorption capacity of chitosan-citral Schiff base for wastewater pre-treatment in dairy industries, Ecologia Balkanica, 9 (1), 2017, 91 - 1021
СтатияХаджикинова Р, Д Хрусавов, Ив. Петрова, В Добрева, ММ Дживодерова, РБ Михов, Еритритолът като захарозаместител в състава на нишестени кремове, 2017
ДокладAngelov M, PR Raynov, Influences of mesh density on the result quality of numerical calculation in 3D model of corrugated tube, Journal of food and packaging Science Technique and Technologies, 4, 2014, ISSN 1314-7420
ДокладВласева РВ, ТБ Балабанова, МГ Иванова, Получаване и изследване на нискокалоричен продукт с добавка на стевия, Научни Трудове на УХТ, 59 (1), 2014, ISSN 1314-7102, 167 - 170
СтатияОбрешков ИО, Разработване на проект за панорамна обиколка по маршрут Пловдив – Враца – Белоградчик – Магура – Видин – Пловдив, Научни трудове на Съюза на учените Пловдив. Серия В. Техника и технологии, X, 2013, ISSN 1311-9419, 218 - 221
СтатияKostov G, I Mihaylov, D Blazheva, M Angelov, Investigation and modeling of jet column bioreactor: mixing time in the apparatus, Journal of EcoAgriTourism, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 194 - 199
СтатияКръстева АП, БВ Бозаджиев, Цв Гогова, С. Стоянова, К. Колев, Технологична характеристика на примитивни пшеници от вида Triticum Turgidum L. Subsp. Turanicum II част: Египетска пшеница., Научни трудове на УХТ - Пловдив, LIV (1), 2007, ISSN 0477-0250, 148 - 153
ДокладTeneva D, B Goranov, RS Denkova, ZR Denkova, GA Kostov, Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum strains against Escherichia coli strains, Научни трудове на Университет по Хранителни Технологии, 63, 2016
ДокладМинчев М, Г Вълчев, Н Калоянов, С Ташева, , Резултати от обследване за енергийна ефективност на учебен корпус 3 на УХТ, Сборник доклади “ЕМФ`2013” ТУ – София, 2013, 254 - 260
ДокладСтоева Д., Н. Арабаджева, Възможности за определяне параметрите на пълначни машини с помощта на съвременни изчислителни методи” Научни трудове УХТ, Том LVI, 2009, Свитък 2, ISSN 0477-0250, 313 – 318., 2009
ДокладИванов И, Възможности за България свързани с изборът на Пловдив за „Европейска столица на културата 2019, Научна сесия „Техника и технологии, естествени и хуманитарни науки”, Пловдив, СУБ - Пловдив, I (30), 2014, ISSN 1311 – 9400, 137 - 139
СтатияПопов Ил, ВС Станчев, А Сотиров, Система за автоматично регулиране на температура в силозни клетки, V Национална научно-техническа конференция с международно участие, VI.- Пловдив, 1987
ДокладObreshkov IO, Tourism history in Plovdiv, Proceedings International Scientific Conference “Contemporary tourism – traditions and innovations” celebrating the 50th Anniversary of the Establishment of Tourism Program and the 45th Anniversary of the Geography of Tourism Department, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, 2017, 46 - 59
ДокладAngelov М, PR Raynov, Model studies the geometry of the valve with purpose hygiene designing, Journal of Food and Packaging Science Technique and Technologies, 6, 2015, ISSN 1314-7773
СтатияGeorgieva L, DS Mihaylova, Evaluation of the in vitro antioxidant potential of extracts obtained from Cinnamomum zeylanicum barks, PROCEEDINGS of the University of Ruse, 53, 2014, ISSN 1311-3321, 41 - 45
СтатияКрачанов ХГ, МГ Крачанова, В Карагьозов, П Денев, АМ Славов, Природни и синтетични добавки при получаване на функционални напитки. Предимства и недостатъци, Науката за хранене пред нови възможности и предизвикателства (ред. Проф.д-р Божидар Попов дмн), 2008, 264 - 266
СтатияGA Kostov, VN Shopska, RS Denkova, MG Ivanova, TB Balabanova, RV Vlaseva, Encapsulation of plant and animal oils used in dairy industry: a review, Acta Universitatis Cibiniensis, Series E: Food technology, 20 (1), 2016, ISSN 2344-150X, 21 - 40
ДокладDenkova RS, B Goranov, D Teneva, ZR Denkova, GA Kostov, GT Dobrev, YD Tumbarski, Antimicrobial activity of phytosterol ester against saprophytic and pathogenic microorganisms, Научни трудове на Университет по Хранителни Технологии, 63, 2016
СтатияGogova TzvI, MR Baeva, L Paramonenko, M Sikora, Wskazniki jakosciowe chleba otrzymanego z mrozonego ciasta wzbogaconego ziolami, Piekarstwo (3), 2012, ISSN 1643-9988, 26 - 28
ДокладПетрова Ив., Ст. Стамов, Кулинарният кетъринг и производ¬ството на здравословни и безопасни продукти, Сборник доклади 50 години ИИРХ, „Храни, технологии, здраве” -2012, 2012, ISSN 978-954-24-0204-6, 127 - 131
СтатияGerginova M, N Peneva, , Z Alexieva, Analysis of key enzymes involved in the degradation of catechol and o-cresol by Aspergillus fumigatus strain AL3, isolated from the antarctic soil, Food Science, engineering and technologies. Scientific works of UFT, 60, 2013, 1483 - 1485
СтатияДжурков ТГ, Русков Д, , Исследование физических параметров порошкообразного пчелиного меда, Инновационные технологии в пищевой промышленности: Наука, образование и производство, 2015, ISSN УДК 639:338, 583 - 589

Страница 10 от 70

Общо: 3464

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив