Забравена парола

Страница 13 от 68

Общо: 3353

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияГосподинов ДН, ВМ Хаджийски, СВ Стефанов, Изследване на поведението на образци от плосък и вълнообразен картон при натоварване на натиск, Изследване на поведението на образци от плосък и вълнообразен картон при натоварване на натиск, 51, 2012, ISSN 1311-3321, 152 - 157
СтатияШопов НА, Р. Василев (докт.), Р. Иларионов, И. Симеонов, АИ Кансъзов, Компютърна система за идентификация на плодови сокове., Сборник с доклади от Международна научна конференция “УНИТЕХ’2016”, Габрово, Том II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-242 - II-248
СтатияК Коликов, Д Иванов, Й Епитропов, С Божков, Електростатично взаимодействие между две проводящи сфери - Обобщение закона на Кулон, Journal of Technical University Sofia, branch Plovdiv "Fundamental Science and Applications", 16, 2011, ISSN 1310-8271, 141 - 146
ДокладДуракова АГ, ИЕ Димов, ЦвИ Гогова, АП Кръстева, Технологический процесс производства белого травяного хлеба и его сорбционные свойства. Хлебобулочные, кондитерские и макаронные изделия XXI века., V-та Международной научно-практической конференции, посвященной 100-летию со дня образования ФГБОУ ВО „Кубинский государственный технологический университет“, 2017, 242 - 250
СтатияДимитров Н., А. Колева, Б. Бозаджиев, Равновесна влажност на смлени листа от пауловния (Paulownia spp.), Хранително-вкусова промишленост, 3, 2013, ISSN 1311-0179, 40 - 43
СтатияTopleva SA, Corporate social responsibility as a business model for the sustainable tourism development, 1901 Scientific Journal L’Association «SEPIKE», 7, 2014, ISSN 2196-9531, 165 - 169
СтатияSlavova VO, StP Petrov, MR Baeva, A study on the change of transport and selective properties of ultrafiltration polymer membranes after vacuum metallization with iron-chromium-nickel alloy, “Modern technology in the food industry 2012”, Chişinău, November 1-3, Technical university of Moldova, 2, 2012, ISSN 978-9975-80-646-6, 146 - 151
ДокладГеоргиева Ив., Т. Титова, Разработване на лабораторен стенд за измерване на хидростатично налягане, Научна конференция с международно участие “ХРАНИТЕЛНА НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ 2013”, 40 години катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника”, LX (2), 2013, ISSN 1314-7102, 276 - 280
СтатияKalcheva-Karadzhova, K. D., Mihalev, K. M., Ludneva, D. P., Dinkova, R. H., Penov, N. D., , Optimizing enzymatic extraction from rose petals (Rosa Damascena Mill.), BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS, E2 (48), 2016, ISSN 0324-1130, 459 - 4631
СтатияGirova T, V Gochev, IS Stoilova, K Dobreva, N Nenov, VS Stanchev, A Stoyanova, Low temperature extraction of essential oil bearing plants by liquificate gases: Fruits from sweet fennel (Foeniculum officinale Mill.), eRA-6, Physics, 2010
СтатияВълчев ДГ, НА Шопов, Уейвлетно базирана класификация в терахерцов анализ на захари, Сборник с доклади от международна научна конференция “Унитех’2016”, Габрово, ТОМ II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-371 - II-374
СтатияК Коликов, Д Дакова, Х Христозов, С Божков, Нов тегловен осмотичен метод и устройство, Scientific research of the Union of Scientists in Bulgaria – Plovdiv, series B. Natural Sciences and Humanities, 8, 2011, ISSN 1311-9192, 101 - 108
Уч. пособиеМенков НД., КТ Динков, ДА Дамянов, МА Душкова, АГ Дуракова, НГ Тошков, Ръководство за лабораторни упражнения по процеси и апарати в хранителната и вкусовата промишленост, Академично издателство на УХТ, 2009, ISBN 978-954-24-0119-03
ДокладAtanasova T, M Kakalova, L Stefanov, M Petkova, A Stoyanova, S Damianova, Essential oil composition from Rosa damascena Mill., V Мiжнародноi спецiалiзованoi науково-практичноi конференцii “Ресурсо-та енергоощаднi технологii виробництва i пакування харчовоi продукцii – основнi засади ii конкурентоздатностi”, Киiв, 14 вересня, 2016, 194 - 196
СтатияБозаджиев Б., Н. Димитров, А. Колева, Плътност на шлифована царевица, накисната във вода, Хранително-вкусова промишленост, 4, 2013, ISSN 1311-0179, 38 - 40
ДокладТоплева СА, Парадигмата на устойчивия туризъм – единство на разумност, ефективност и екосъобразност, Хранителна наука, техника и технологии, 61, 2014, ISSN 1314-7102, 897 - 902
ДокладАтанасова М., Т. Титова, Разработване на графичен потребителски интерфейс за решаване на оптимизационни задачи, Научна конференция с международно участие “ХРАНИТЕЛНА НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ 2013”, 40 години катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника”, LX (2), 2013, ISSN 1314-7102, 285 - 291
СтатияSV Stefanov, V Hadzhiyski, DN Gospodinov, Stydying of the tensile strength of the corrugated paperboard by using of FEM based computer simulations, Journal of EcoAgriTourism, 10 (1), 2014, ISSN 1844-8577, 37 - 40
СтатияКансъзов АИ, ВА Кансъзова, НА Шопов, Възможности за окачествяване на черупкови плодове по форма, посредством обработка на изображения с „Vision Assistant“, Сборник с доклади от Международна научна конференция “Унитех’2016”, Габрово, Том II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-187 - II-192
ДокладДуракова АГ, АЛ Богоева, ВБ Янакиева, Р Вранчева, Сорбционни характеристики, антиоксидантна активност и съхранение на гроздови семки след алкохолна ферментация при винопроизводство, Младежки форум "Наука Технологии, Иновации, Бизнес, 2018, ISSN 2367-8569, 140 - 147
ДокладDamianova S, A Stoyanova, T Atanasova, P Bozov, Examine of flowers and leaves oil from S. aethiopis L. and ints chemical composition, V Мiжнародноi спецiалiзованoi науково-практичноi конференцii “Ресурсо-та енергоощаднi технологii виробництва i пакування харчовоi продукцii – основнi засади ii конкурентоздатностi”, Киiв, 14 вересня, 2016, 196 - 198
ДокладObreshkov I, D Franz, I Schellenberg, Carbohydrate analysis in honey by high-performance anion-exchange chromatography with pulsed amperometric detection (HPAEC-PAD), Proceedings of the International Conference “Agricultural and Food Sciences, Processes and Technologies” AGRI-FOOD20, 2012, 398 - 404
СтатияPerifanova-Nemska M, G Uzunova, D Blajeva, A Slavchev, Antimicrobial activity of cotton oil obtained from new Bulgarian cotton seed varieties, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 2 (3), 2013, ISSN 1314-7773, 253 - 255
СтатияDragoev SG ‎, Inhibition of lipid oxidation of frozen chicken legs by treatment with sodium lactate, natural antioxidants and ‎vacuum-packaging‎, EC Nutrition, 1 (4), 2015, 203 - 216
ДокладТоплева СА, Фактори за развитие на устойчив туризъм, Хранителна наука, техника и технологии, 61, 2014, ISSN 1314-7102, 51 - 56
ДокладВеселин Начев, Т. Титова, Ч. Дамянов, К. Велчева-Иванова, Селекция на признаци при формиране на признакови пространства в задачите за класификация, Международна конференция АВТОМАТИКА И ИНФОРМАТИКА’13, 1 (1), 2013, І-267 - І-270
СтатияСтоева Д., М. Ангелов, Моделно изследване на основните параметри на наноструйни течения., "Топлотехника", 5 (2), 2013, ISSN 1314-2550, 65 - 68
СтатияGospodinov DN, Stydying of the compressive strength of corrugated paperboard by using fem-based computer simulations, Journal of EcoAgriTourism, 10 (2), 2014, ISSN 1844-8577, 96 - 101
ДокладДрачев Д, В Николова, Комплексная оценка качества интродуцированных сортов табака „Виржиния” произведенных в Северной Болгарии, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 12-13, 2012, Алматы, АТУ, 2012, 49 - 52
СтатияК Коликов, Д Иванов, С Божков, Й Епитропов, Отклонение на кулоновата сила от силата на електростатичното взаимодействие между две проводящи сфери, Международно научно on-line списание „Наука и технологии“, Съюз на учените – Стара Загора, 2 (3), 2012, ISSN 1314-4111, 91 - 95
СтатияDamianova S, A Stoyanova, T Atanasova, P Bozov, Chemical composition of essential oil from Stachys cretica subsp. bulgarica Rech. Fil., Научни трудове РУ "А. Кънчев", 55 (10.2), 2016, 75 - 82
ДокладDushkova M., N. Toshkov, A. Simitchiev, A. Koleva, K. Balkanski, Mass flow rate under extrusion of quinoa and goji berry, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 4, 2014, 29 - 31
ДокладТоплева СА, Корпоративната социална отговорност – противоречивият път към устойчивото развитие, Обществени науки, изкуство и култура, Съюз на учените - Пловдив, I, 2015, ISSN 1311-9400, 142 - 145
СтатияBaeva MR, IN Alexieva, IlV Milkova-Tomova, ZhT Goranova, Preparation of sponge cakes with tahini pastes, Вестник Алматинского технологического университета, 92 (5), 2012, ISSN 2304-5685, 78 - 82
ДокладМаджарова С., Й.Бадев, З. Кавазов, Програмна реализация на метода по "площите" за изчисляване коефициентите в линейни модели от произволен ред I част, Международно on-line списание „Наука и Технологии“,, 5 (4), 2015, ISSN 1314 - 4111, 124 - 127
СтатияStoeva D., Intensification of the heat transfer through corrugated wall, Journal Food and Environment Safety of the Suceava University “Food Engineering”, Ştefan cel Mare University of Suceava, Romania,, VІІІ (1), 2014, ISSN 2068-6609, 14 - 22
СтатияАтанасов П, ВС Станчев, Информационно-измервателна система за наблюдение и контрол на температура в цех „Електроснабдяване” на КЦМ – гр. Пловдив, Научни трудове на УХТ, LX (2), 2013, 270 - 275
ДокладНиколова В, Д Драчев, Спектрофотометрическая оценка качества табака из сортовой группы „Виржиния” произведенные в Болгарии, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 12-13, 2012, Алматы, АТУ, 2012, 118 - 121
СтатияD Ivanov, Y Epitropov, S Bozhkov, K Kolikov, Deviation of Coulombs Force from the Force of Electrostatic Interaction between two conducting Spheres, Proceedings in Advanced Research in Scientific Areas 2012, 1, 2012, ISSN 1338-9831, 1481 - 1487
ДокладСпиров ДС, LLC резонансен инвертор за преобразуване на енергията получена от фотоволтаичен източник, Международна научна конференция “УНИТЕХ’18”, Габрово, I, 2018, ISSN 1313-230X, 219 - 223
ДокладMarchev A, I Ivanov, V Georgiev, A Pavlov, Determination of di- and triterpenes in Salvia tomentosa Mill. cell suspension culture by high-performance liquid chromatography, Scientific works of The University of Food TechnologiesScientific, 49, 2012, 229 - 233
СтатияМоллова С, С Дамянова, И Костова, И Стоилова, А Стоянова, Химичен състав, антиоксидантна и антимикробна активност на екстракти от салвия (Salvia officinalis L.), Научни трудове РУ "А. Кънчев", 55 (10.2), 2016, 75 - 82
СтатияDobrev GT, BY Zhekova, VT Dobreva, HN Strinska, Optimization of some culture conditions by response surface methodology for lipase production from Aspergillus carbonarius, Advances in Bulgarian Science, 2013, ISSN 1314-3565, 20 - 26
ДокладТоплева СА, Ролята на корпоративната социална отговорност за постигането на устойчив туризъм, Обществени науки, изкуство и култура, Съюз на учените - Пловдив, I, 2015, ISSN 1311-9400, 146 - 149
СтатияSlavova VO, StP Petrov, MR Baeva, Vacuum metallization of ultrafiltration polymer membranes with iron-chromium-nickel alloy, Вестник Алматинского технологического университета, 92 (6), 2012, ISSN 2304-5686, 74 - 80
ДокладМаджарова С., Й.Бадев, И. Маслинков, З. Кавазов, Програмна реализация на метода по "площите" за изчисляване коефициентите в линейни модели от произволен ред II част, Международно on-line списание „Наука и Технологии", 5 (4), 2015, ISSN 1314 - 4111, 128 - 134
СтатияStoeva D, Observation of the aero-dynamic characteristics of corrugated wall tube, Journal of EcoAgriTourism, BIOATLAS 2014 CONFERENCE, Brasov, Rumania, 10 (1(28)), 2014, ISSN 1844-8577, 75 - 82
ДокладGospodinov DN, G Cenkov, Studying of the section of contact between the layers of the corrugated paperboard, 80 міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 2, 2014, 186 - 187
ДокладДрачев Д, В Николова, Н Николов, Исследование технологических показателей интродуцированных сортов табака „Виржиния” произведенных в Болгарии, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 17-18, 2013, Алматы, АТУ, 2013, 61 - 63
СтатияД Иванов, С Божков, К Коликов, Формули с произволни приближения за намиране силата на електростатичното взаимодействие между две заредени проводящи сфери, Сборник с доклади на юбилейна научна конференция с международно участие „Традиции, посоки, предизвикателства”, 2 (2), 2013, ISSN 978-954-8767-43-9, 33 - 39

Страница 13 от 68

Общо: 3353

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив