Забравена парола

Страница 14 от 71

Общо: 3528

ВидЗаглавиеWebSciScopus
ДокладTerziyska, M, M. Dobreva, Soft computing techniques as statistical tool, Proceedings of the 64rd Scientific Conference with International Participation “Food Science, Engineering and Technology, 64 (1), 2017
СтатияZhelev I, T Batsalova, L Georgieva, B Dzhambazov, A Stoyanova, I Dimitrova-Dyulgerova, Chemical composition, cytotoxity and antioxidant activity of essential oil from Vitex agnus-castus fruits, growing in Bulgaria, Oxidation Communications, 39 (1), 2016, 145 - 1561
СтатияНиколова М, Е Павлова, Г Бекяров, АМ Славов, М Крачанова, Химична характеристика на ядливи гъби отглеждани в България, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LVI (1), 2009, 449 - 455
ДокладТоплева СА, Социалният избор – път към постигането на устойчив икономически растеж, V Национална научна конференция 2013 за студенти, докторанти и млади учени – гр.Пловдив, 2013, ISSN 1314-9547
СтатияIvanov T, V. Ivanova, M Kamburov, Magnetic poly-(acrylonitrile-co-acrylamide) microparticles for immobilization of trypsin, IRECHE, 1, 2009, 308 - 315
СтатияCh. Damyanov, T. Titova, V. Nachev, A Quality Evaluation of Fruit and Vegetable based on their Spectral Reflectance and Transmittance Characteristics, Journal: Information, Communication and Control Systems and Technologies, 1, 2013, 2 - 6
СтатияДжурков ТД, Изследване възможностите за получаване на прахообразен пчелен мед, Научни трудове на Русенския университет, 51, 2012, ISSN 1311-3321, 105 - 108
СтатияKostadinova-Georgieva LF, NA Shopov, N. Madjarov, I. Jelezarov, New Computer Aided Ultrasonic Technology for Classification of Factory Produced Bulgarian Yogurt., Proceeding of the Bulgarian Academy of Sciences, http://www.proceedings.bas.bg/(IF 0.198 / 2013 г.), Tome 68 (N0 1), 2015, ISSN ISSN 1310-1331 (print) ISSN 2367-5535 (Online), 89 - 941
СтатияDobrev GT, Zhekova BY, Biosynthesis, purification and characterization of endoglucanase from a xylanase producing strain Aspergillus niger B03, Brazilian Journal of Microbiology, 43 (1), 2012, 70 - 771
ДокладDamyanova S, S Tasheva, S Mollova, N Korolkova, A Stoyanova, Coefficient of diffusion of tannins in extracts from sage (Salvia officinalis L.), Международная научно-техническая конференция „Производство и переработка сельскохозяйственной продукции: Менеджмент качества и безопасности“, Воронеж, Русия, 17 – 18 мая, 2016, 62 - 68
СтатияКрачанова МГ, ХГ Крачанов, ПН Денев, ММ Николова, ВП Карагьозов, АМ Славов, ИИ Янакиева, АН Ричнев, Плодови и зеленчукови функционални храни за превенция на социално значими болести, Сборник доклади от Трети международен симпозиум „Екологични подходи при производството на безопасни храни”, 2009, 41 - 48
СтатияGoranov B, D Blazheva, G Kostov, Z Denkova, Y Germanova, Lactic acid fermentation with encapsulated Lactobacillus casei ssp. rhamnosus ATCC 11979 (NBIMCC 1013) in alginate/chitosan matrices, Bulgarian Journal of Agricultural Science, 19 (2), 2013, ISSN 1310-0351, 101 - 1041
СтатияDragoev SG ‎, AS Staykov, KP Vassilev, DK Balev, DB Vlahova-Vangelova, Improvement the quality and the shelf life of the high oxygen modified atmosphere packaged veal by ‎superficial spraying with dihydroquercetin solution, International Journal of Food Science (Hindawi)‎, Volume 2014 (2014)‎ (Article ID 629062‎), 2014, ISSN Print: 2356-7015 Online: 2314-5765, ‎10 pages - http://dx.doi.org/10.1155/2014/629062‎1
СтатияTopleva SA, Sustainable tourism and the necessary institutional framework, 1901 Scientific Journal L’Association «SEPIKE», 6, 2014, ISSN 2196-95312, 176 - 179
СтатияIvanova V., A Tonkova, N Atanasova, M Safarikova, J Hristov, Immobilization of CGTases from Bacillus circulans and Bacillus pseudalcaliphilus on Aminosilane and PEI Modified Magnetic Nanoparticles and Modified Silica Particles, IRECHE (Int. Rev. Chem. Eng.), 2 (2), 2010, 278 - 288
ДокладК. Велчена-Иванова, Д. Цанкова, Т. Титова, Ч. Дамянов, Невронен класификатор на цитрусови сокове, използващ VIS-NIR спектроскопия с възможности за инспекция на преснота, Научна конференция с международно участие “ХРАНИТЕЛНА НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ 2013”, 40 години катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника”, LX (2), 2013, ISSN 1314-7102, 51 - 56
СтатияStoeva D., M. Angelov, Studying the hydrodynamics and heat transfer near the corrugated tube wall, Trakia University Turkey, Odrin,, Journal of Engineering Science, 13 (1), 2012, ISSN 2147 0308, 65 - 73
СтатияГосподинов ДН, ВМ Хаджийски, СВ Стефанов, Изследване на поведението на образци от плосък и вълнообразен картон при натоварване на натиск, Изследване на поведението на образци от плосък и вълнообразен картон при натоварване на натиск, 51, 2012, ISSN 1311-3321, 152 - 157
СтатияШопов НА, Р. Василев (докт.), Р. Иларионов, И. Симеонов, АИ Кансъзов, Компютърна система за идентификация на плодови сокове., Сборник с доклади от Международна научна конференция “УНИТЕХ’2016”, Габрово, Том II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-242 - II-248
СтатияК Коликов, Д Иванов, Й Епитропов, С Божков, Електростатично взаимодействие между две проводящи сфери - Обобщение закона на Кулон, Journal of Technical University Sofia, branch Plovdiv "Fundamental Science and Applications", 16, 2011, ISSN 1310-8271, 141 - 146
ДокладДуракова АГ, ИЕ Димов, ЦвИ Гогова, АП Кръстева, Технологический процесс производства белого травяного хлеба и его сорбционные свойства. Хлебобулочные, кондитерские и макаронные изделия XXI века., V-та Международной научно-практической конференции, посвященной 100-летию со дня образования ФГБОУ ВО „Кубинский государственный технологический университет“, 2017, 242 - 250
СтатияДимитров Н., А. Колева, Б. Бозаджиев, Равновесна влажност на смлени листа от пауловния (Paulownia spp.), Хранително-вкусова промишленост, 3, 2013, ISSN 1311-0179, 40 - 43
СтатияTopleva SA, Corporate social responsibility as a business model for the sustainable tourism development, 1901 Scientific Journal L’Association «SEPIKE», 7, 2014, ISSN 2196-9531, 165 - 169
СтатияSlavova VO, StP Petrov, MR Baeva, A study on the change of transport and selective properties of ultrafiltration polymer membranes after vacuum metallization with iron-chromium-nickel alloy, “Modern technology in the food industry 2012”, Chişinău, November 1-3, Technical university of Moldova, 2, 2012, ISSN 978-9975-80-646-6, 146 - 151
ДокладГеоргиева Ив., Т. Титова, Разработване на лабораторен стенд за измерване на хидростатично налягане, Научна конференция с международно участие “ХРАНИТЕЛНА НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ 2013”, 40 години катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника”, LX (2), 2013, ISSN 1314-7102, 276 - 280
СтатияGirova T, V Gochev, IS Stoilova, K Dobreva, N Nenov, VS Stanchev, A Stoyanova, Low temperature extraction of essential oil bearing plants by liquificate gases: Fruits from sweet fennel (Foeniculum officinale Mill.), eRA-6, Physics, 2010
СтатияВълчев ДГ, НА Шопов, Уейвлетно базирана класификация в терахерцов анализ на захари, Сборник с доклади от международна научна конференция “Унитех’2016”, Габрово, ТОМ II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-371 - II-374
СтатияК Коликов, Д Дакова, Х Христозов, С Божков, Нов тегловен осмотичен метод и устройство, Scientific research of the Union of Scientists in Bulgaria – Plovdiv, series B. Natural Sciences and Humanities, 8, 2011, ISSN 1311-9192, 101 - 108
СтатияDurakova AG, AL Bogoeva, A Pavlov, K.T. Dinkov, R Vrancheva, VB Yanakieva, Antioxidant activity and Storage Regime of Grape Seeds flakes – a waste product in wine elaboration, Bulgarian Journal of Agricultural Science, 24 (№ 3), 2018, ISSN 1310-0351, 503 - 5081
Уч. пособиеМенков НД., КТ Динков, ДА Дамянов, МА Душкова, АГ Дуракова, НГ Тошков, Ръководство за лабораторни упражнения по процеси и апарати в хранителната и вкусовата промишленост, Академично издателство на УХТ, 2009, ISBN 978-954-24-0119-03
ДокладAtanasova T, M Kakalova, L Stefanov, M Petkova, A Stoyanova, S Damianova, Essential oil composition from Rosa damascena Mill., V Мiжнародноi спецiалiзованoi науково-практичноi конференцii “Ресурсо-та енергоощаднi технологii виробництва i пакування харчовоi продукцii – основнi засади ii конкурентоздатностi”, Киiв, 14 вересня, 2016, 194 - 196
СтатияБозаджиев Б., Н. Димитров, А. Колева, Плътност на шлифована царевица, накисната във вода, Хранително-вкусова промишленост, 4, 2013, ISSN 1311-0179, 38 - 40
ДокладТоплева СА, Парадигмата на устойчивия туризъм – единство на разумност, ефективност и екосъобразност, Хранителна наука, техника и технологии, 61, 2014, ISSN 1314-7102, 897 - 902
ДокладАтанасова М., Т. Титова, Разработване на графичен потребителски интерфейс за решаване на оптимизационни задачи, Научна конференция с международно участие “ХРАНИТЕЛНА НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ 2013”, 40 години катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника”, LX (2), 2013, ISSN 1314-7102, 285 - 291
СтатияSV Stefanov, V Hadzhiyski, DN Gospodinov, Stydying of the tensile strength of the corrugated paperboard by using of FEM based computer simulations, Journal of EcoAgriTourism, 10 (1), 2014, ISSN 1844-8577, 37 - 40
СтатияКансъзов АИ, ВА Кансъзова, НА Шопов, Възможности за окачествяване на черупкови плодове по форма, посредством обработка на изображения с „Vision Assistant“, Сборник с доклади от Международна научна конференция “Унитех’2016”, Габрово, Том II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-187 - II-192
ДокладДуракова АГ, АЛ Богоева, ВБ Янакиева, Р Вранчева, Сорбционни характеристики, антиоксидантна активност и съхранение на гроздови семки след алкохолна ферментация при винопроизводство, Младежки форум "Наука Технологии, Иновации, Бизнес, 2018, ISSN 2367-8569, 140 - 147
ДокладDamianova S, A Stoyanova, T Atanasova, P Bozov, Examine of flowers and leaves oil from S. aethiopis L. and ints chemical composition, V Мiжнародноi спецiалiзованoi науково-практичноi конференцii “Ресурсо-та енергоощаднi технологii виробництва i пакування харчовоi продукцii – основнi засади ii конкурентоздатностi”, Киiв, 14 вересня, 2016, 196 - 198
ДокладObreshkov I, D Franz, I Schellenberg, Carbohydrate analysis in honey by high-performance anion-exchange chromatography with pulsed amperometric detection (HPAEC-PAD), Proceedings of the International Conference “Agricultural and Food Sciences, Processes and Technologies” AGRI-FOOD20, 2012, 398 - 404
СтатияPerifanova-Nemska M, G Uzunova, D Blajeva, A Slavchev, Antimicrobial activity of cotton oil obtained from new Bulgarian cotton seed varieties, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 2 (3), 2013, ISSN 1314-7773, 253 - 255
СтатияDragoev SG ‎, Inhibition of lipid oxidation of frozen chicken legs by treatment with sodium lactate, natural antioxidants and ‎vacuum-packaging‎, EC Nutrition, 1 (4), 2015, 203 - 216
ДокладТоплева СА, Фактори за развитие на устойчив туризъм, Хранителна наука, техника и технологии, 61, 2014, ISSN 1314-7102, 51 - 56
ДокладВеселин Начев, Т. Титова, Ч. Дамянов, К. Велчева-Иванова, Селекция на признаци при формиране на признакови пространства в задачите за класификация, Международна конференция АВТОМАТИКА И ИНФОРМАТИКА’13, 1 (1), 2013, І-267 - І-270
СтатияСтоева Д., М. Ангелов, Моделно изследване на основните параметри на наноструйни течения., "Топлотехника", 5 (2), 2013, ISSN 1314-2550, 65 - 68
СтатияGospodinov DN, Stydying of the compressive strength of corrugated paperboard by using fem-based computer simulations, Journal of EcoAgriTourism, 10 (2), 2014, ISSN 1844-8577, 96 - 101
ДокладДрачев Д, В Николова, Комплексная оценка качества интродуцированных сортов табака „Виржиния” произведенных в Северной Болгарии, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 12-13, 2012, Алматы, АТУ, 2012, 49 - 52
СтатияК Коликов, Д Иванов, С Божков, Й Епитропов, Отклонение на кулоновата сила от силата на електростатичното взаимодействие между две проводящи сфери, Международно научно on-line списание „Наука и технологии“, Съюз на учените – Стара Загора, 2 (3), 2012, ISSN 1314-4111, 91 - 95
СтатияDamianova S, A Stoyanova, T Atanasova, P Bozov, Chemical composition of essential oil from Stachys cretica subsp. bulgarica Rech. Fil., Научни трудове РУ "А. Кънчев", 55 (10.2), 2016, 75 - 82
ДокладDushkova M., N. Toshkov, A. Simitchiev, A. Koleva, K. Balkanski, Mass flow rate under extrusion of quinoa and goji berry, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 4, 2014, 29 - 31
ДокладТоплева СА, Корпоративната социална отговорност – противоречивият път към устойчивото развитие, Обществени науки, изкуство и култура, Съюз на учените - Пловдив, I, 2015, ISSN 1311-9400, 142 - 145

Страница 14 от 71

Общо: 3528

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив