Забравена парола

Страница 18 от 73

Общо: 3608

ВидЗаглавиеWebSciScopus
ДокладСпиров ДС, НГ Комитов, Определяне на параметрите на квазирезонансен преобразувател с два паралелни ключа, Международна научна конференция ТЕХСИС 2017, II, 2017, ISSN 2535-0048, 46 - 49
СтатияGradinarska DN, D Mitreva, DB Vlahova-Vangelova, , A Kuzelov, Effect of extended aging upon textural aspects of traditional Bulgarian dry-cured ham, Journal of Agriculture and Plant Sciences, 17 (1), 2019, 67 - 77
СтатияTsankova DD, SD. Lekova, KT. Nikolova, GP. Terziyski, Vis spectroscopy-based chemometric analysis of honey with respect to discrimination of its botanical origin, Annals of Faculty Engineering Hunedoara – International Journal of Engineering, XIII, 2015, ISSN 1584-2673, 275 - 279
ДокладВласева РВ, МГ Иванова, Проучване възможностите за получаване на стабилни емулсии за производство на млечни продукти обогатени с омега-3 и омега-6 мастни киселини, Научни Трудове на УХТ, 58 (1), 2011, ISSN 1314-7102, 15 - 19
СтатияСлавов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Имунологична активност на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LII (4), 2005, 39 - 44
ДокладKostova I, D Dimitrov, MG Ivanova, RV Vlaseva, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, Studying the Possibilities of Using Of Essential Oils in Dairy Products. Oregano (Origanum vulgare L.), Proceedings of the International Conference Modern Technoologies, in the Food Industry, 1 - 3November 2014 Chişinãu, Republic of Moldova, 1 (1), 2014, 228 - 235
СтатияЧоролеева КБ, Language Transfer: Types of Linguistic Errors Committed by Francophones Learning English as a Second Foreign Language, Humanising Language Teaching, 2009, ISSN 1755-9715
СтатияСтоянов НС, ПС Митев, ХС Спасов, А Чиликов, И Мелник, „Исследование влияния пост-ферментативной мацерации на физико-химические характеристики вин сортов - “Каберне Совиньон” и “Мельник 55", Напитки, технологии иновации, Украйна, (11-12), 2013, 74 - 77
СтатияHristova IN, PP Nedelcheva, A Gushterova, D Paskaleva, , Isolation of thermophilic actinomycetes producers of thermostable proteases, Microbes in Applied Research: Current Advances and Challenges ed. A. Mendez- Vilas, 2012, 423 - 4261
ДокладТрифонов А, Гочева В, Джурков ТГ, Ангелов АИ, Влияние на различни протекторни среди върху преживяемостта на млечно-кисели бактерии при сублимационно сушене, Научни трудове на УХТ, LХ, 2013, ISSN 1314-7102, 952 - 955
СтатияСтойчев ЖТ, ВС Станчев, Модели описващи процеса оцетнокисела ферментация, Tenth congress of the bulgarian microbiologists, 2002
СтатияГрадинарска ДН, ПН Чорбаджиев, , Влияние стартерной культуры из бифидобактерий и молочно-кислых бактерий на структурно-механические свойства сырокопченых мясных продуктов,, Research Journal «European Research», 8 (19), 2016, ISSN 2410-2873, 33 - 37
ДокладГеоргиев Н, ГП. Терзийски, Автоматизация на процеса при производство на кашкавал във фирма “Милк инженеринг” ООД – гр. Смолян, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии”, LXII, 2015, 638 - 642
СтатияMurdzheva D, N. Petkova, Iv. Vasileva, M. Todorova, I. Ivanov, P. Denev, Microwave-Assisted Synthesis of Methyl Esters of Alginic Acids as Potential Drug Carrier, International Journal of Pharmaceutical and Clinical Research, 8 (10), 2016, ISSN 0975-1556, 1361 - 13681
ДокладIvanova MG, RV Vlaseva, Possibilités d’incorporation de vitamines dans le lait, Научни Трудове на УХТ, 58 (2), 2011, ISSN 1314-7102, 475 - 480
ДокладVuchev AS, ND Bankov, Analytical Modeling and Investigation of Series Resonant DC-DC Converter with an Output Controlled Rectifier, XX International Scientific and Applied Science Conference “Electronics ET’2011”, 14-16 September 2011, Sozopol, Bulgaria, - Annual Journal of Electronics, Sofia, Bulgaria, Volume 5 (Number 1), 2011, ISSN 1313-1842, 200 - 203
СтатияБлажева Д, Б Горанов, А Славчев, Н Джебир, Й Германова, Получаване и характеристика на имобилизирани препарати на Lactobacillus helveticus subsp. rhamnosus ATCC 11981, Научни трудове на УХТ, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 503 - 508
ДокладЧоролеева КБ, PI Nestorova, Homemaker or Housewife? Politically Correct Language Use and Socio-Cultural Stereotypes, Сборник доклади на III национална научна конференция за студенти, докторанти и млади научни работници, 2009, ISSN 978-954-9449-25-9, 262 - 267
СтатияCholakov R, RS Denkova, D Teneva, VB Yanakieva, IN Dobrev, ZR Denkova, Z Urshev, Molecular-genetic and biochemical characterization of Saccharomyces cerevisiae strain 25-G, isolated from fermented cereal beverage, Food and Environment Safety, 4, 2014, ISSN 2068 – 6609, 360 - 364
СтатияMihov RВ, KN Nikovska, NS Nenov, AК Slavchev, Evaluation of Mayonnaise-like Food Emulsions with Extracts of Herbs and Spices, Emir. J. Food Agric., 24 (3), 2012, ISSN 2079-0538, 191 - 199
ДокладБожидар Марков, Модулно реализиране на асинхронен двигател в Simulink среда, Хранителна наука, техника и технологии, LXI (part 1), 2014, ISSN 1314-7102, 581 - 586
ДокладСпасов ХС, ЯБ Чобанов, М Нанкова, Изследване влиянието на фунгицида Арметил С върху винени дрожди, Научна конференция с международно участие "Хранителна наука, техника и технологии", УХТ Пловдив, 2015
СтатияБанков НД, Ст Табаков, ВС Станчев, Товарни характеристики на транзисторен резонансен инвертор с хибридни механизми на комутация, Електронна техника ЕТ ‘2000 ІХ Созопол, 2000
СтатияTumbarski YD, EPIDEMIOLOGY AND PREVALENCE OF CAMPYLOBACTER INFECTIONS IN THE EUROPEAN UNION AND BULGARIA BETWEEN 2010 AND 2017 (A REVIEW), Bulgarian Journal of Veterinary Medicine, 22 (Suppl. 1), 2019, ISSN 1311-1477, 160 - 165
ДокладДраготинов ИИ, ГП. Терзийски, Автоматично определяне на координатите на инфлексна точка и параметрите на типова апроксимация, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии”, 2015, 643 - 647
СтатияMihaylova DS, A Lante, , Total phenolic content, antioxidant and antimicrobial activity of Haberlea rhodopensis extracts obtained by pressurized-liquid extraction, Acta Alimentaria, 44 (3), 2015, ISSN 1588-2535, 326 - 3321
СтатияKostova I, RV Vlaseva, MG Ivanova, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, Studying the Possibilities of Using of Essential oils in Dairy Products. 2. Caraway (Carum carvi L), Indian journal of applied research: Dairy Technology, 5 (3), 2015, ISSN 2249-555X, 83 - 85
ДокладЛуузова-Хорева Ц, КБ Чоролеева, Instances of Taxonomic Generalisation in the Translation of Some Culture-Specific Categories, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LVI, 2009, 441 - 446
СтатияTeneva D, RS Denkova, B Goranov, ZR Denkova, P Popova, Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum strains against pathogens, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 6, 2015, ISSN 1314-7773, 117 - 123
ДокладПетрова Ив., Nikovska K., Mihov R., Стамов Ст., Относно контрола върху здравословните характеристики на емулсионни хранителни продукти, Сборник доклади от Международна научно-практическа конференция "Храни, технологии и здраве" - 2014, 2014, ISSN 2367-6213, 195 - 199
СтатияOgnyanov M, I Yanakieva, M Nikolova, , V Kussovsky, M Kratchanova, Enzymatic production of biologically active fractions of pectic polysaccharide from leek, Nutrition science between discussions and evidences , ed. Bojidar Popov, 2012, 148 - 153
СтатияВълчев МС, ГР Раичков, МГ Георгиева, Перманентното вентилиране на помещения и сгради – фактор на здравословен комфорт, Топлотехника, Издателство на Технически университет- Варна, Национално Научно техническо дружество по ТММ, 1 (6), 2014, ISSN 1314-2550, 7 - 9
СтатияБанков НД, Ст Табаков, ВС Станчев, Изследване на транзисторен резонансен инвертор с хибридни механизми на комутация, Електронна техника ЕТ ‘2000 ІХ Созопол, 2000
ДокладСпиров ДС, НГ Комитов, Определяне на параметрите и загубите на асинхронната машина при динамични и установени режими, Международна научна конференция “УНИТЕХ’17”, Габрово, I, 2017, ISSN 1313-230X, 101 - 105
Уч. пособиеДраготинов ИИ, КП. Кутрянски, ЖТ. Стойчев, ГП. Терзийски, Технически средства за автоматизация, Академично издателство на УХТ - Пловдив, 2015, ISBN 978-954-24-0266-4, 1 - 139
ДокладМихайлова ДС, Влияние на рН стойността при при получаване на водни екстракти от Haberlea rhodopensis Friv., Хранителна наука, техника и технологии, LX, 2013, ISSN 0477-0250, 960 - 964
СтатияКрачанова МГ, АМ Славов, ММ Гочева, Хранителни влакнини в някои функционални храни, Хранително-вкусова промишленост, 1, 2006, 16 - 20
ДокладKoleva A., A. Yovchev, D. Hrusavov, A. Krasteva, Microbiological study of floury mixes addition of topinambur flour, Journal of Eco Agri Tourism. Selected papers from the proceeding of Bioatlas conference 24-26 May, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 185 - 187
ДокладЧоролеева КБ, Ц Луизова-Хорева, Classification of Food and Cooking Terms of Latin and French Origin Borrowed into English, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LIV, 2007, 283 - 288
СтатияTeneva D, RS Denkova, B Goranov, ZR Denkova, P Popova, Probiotic properties of Lactobacillus plantarum strains isolated from salad dressings, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 6, 2015, ISSN 1314-7773, 58 - 63
СтатияСлавова ВО, СтП Петров, МР Баева, Транспортные и селективные характеристики полимернных мембран, химически модифицированных катионами меди, Одеська Национальна академiя Харчових Технологiй, Наукови праци, 42 (2), 2012, ISSN 2073-8730, 137 - 141
СтатияТашева С, Сравнителен анализ на термодинамични параметри, Научно-информационен бюлетин Етерични масла, парфюмерия и козметика, БНАЕМПК - Пловдив, (60), 2014, 37 - 45
СтатияKrastanov AI, Z Alexieva, H Yemendzhiev, Microbial degradation of phenol and phenolic derivatives, Engineering in life sciences, 13, 2013, ISSN 16180240, 76 - 871
СтатияДжурков ТГ, Русков Д, , Сорбционные характеристики и гигроскопичность порошкообразного пчелиного меда, Инновационные технологии в пищевой промышленности: Наука, образование и производство, 2015, ISSN УДК 639:338, 578 - 583
СтатияТабаков Ст, НД Банков, ВС Станчев, Изследване на транзисторен инвертор с хибридни механизми на комутация при работа в апериодичен и критично-апериодичен режим, Електронна техника ЕТ ‘2000 IX.гр.Созопол, 2000
ДокладСпиров ДС, МГ Дочев, Работни характеристики на ударни електроинструменти при динамични и установени режими, Международна научна конференция “УНИТЕХ’17”, Габрово, I, 2017, ISSN 1313-230X, 96 - 100
СтатияVrancheva R, Krastev, L, Popova, A, Mihaylova DS, Proximate nutritional composition and heat-induced changes of starch in selected grains and seeds, Emirates Journal of Food and Agriculture, 31 (9), 2019, 718 - 7241
Уч. пособиеСтойчев ЖТ, ГП. Терзийски, Автоматизация на производствени процеси - ч2. Автоматизация на типови производства в ХВП, Академично издателство на УХТ - Пловдив (681.5), 2016, ISBN 978-954-24-0280-0, 1 - 52
ДокладТрифонов Д, И Костова, Т Димитров, С Дамянова, МГ Иванова, П Мерджанов, РВ Власева, А Стоянова, Приложение на етеричномаслени суровини и ароматични продукти от тях в хранителновкусовата промишленост.1. Плодове от ким (Carum carvi L.) в бяло саламурено сирене., Научни трудове Русенски Университет „Ангел Кънчев”, 51 (9.2), 2012, ISSN 1311-3321, 143 - 148
СтатияОбрешков И, Ж Налбантов, С Иванова, Съединението на България – възможности за екскурзионен маршрут в град Пловдив, Научни трудове на Съюза на учените Пловдив. Серия В. Техника и технологии, VIII, 2011, ISSN 1311-9192, 144 - 146

Страница 18 от 73

Общо: 3608

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив