Забравена парола

Страница 2 от 58

Общо: 2862

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияДоспатлиев Л., И. Иванова, Б. Първанова, , П. Вълкова, Приложение на диелектричната спектроскопия за анализ на въздушно изсушени почви, Научно списание на селскостопанската академия - Почвознание Агрохимия и Екология, XLVII (2), 2013, ISSN 0861-9425 (Print), 2534-9864 (Online), 21 - 28
СтатияDospatliev L., N. Katrandzhiev, G. Kostadinova, Use of nearinfrared spectroscopy technology for assessment of the internal quality of some fruits and vegetables. Review, International scientific journal "Science & Technologies", "Natural & Mathematical Science", III (3), 2013, ISSN 1314-4111, 39 - 48
СтатияКатранджиев Н., Н. Карнобатев, Създаване на монохромен 360° дисплей, Научни трудове на УХТ-Пловдив, LX, 2013, ISSN 1314-7102, 1163 - 1167
СтатияDospatliev L., I. Ivanov, B. Parvanova, N. Katrandzhiev, R. Popova, Determining the relationship between the dielectric properties and the basic physical and chemical parameters of the air-dry soil, International Journal of Scientific and Research Publications, 4 (7), 2014, ISSN 2250-3153
СтатияКатранджиев Н., Г. Енев, Електронно попълване на студентски документи, Научни трудове на УХТ-Пловдив, LXI, 2014, ISSN 1314-7102, 695 - 699
СтатияКатранджиев Н., Д. Беров, Мобилно приложение "калкулатор" за iOS операционна система, Научни трудове на УХТ-Пловдив, LXI, 2014, ISSN 1314-7102, 700 - 704
СтатияКатранджиев Н., Създаване на информационен сайт на СУБ – Пловдив, Научни трудове на СУБ-Пловдив, ХII, 2015, ISSN 1311-9419, 191 - 195
СтатияКатранджиев Н., Н. Карнобатев, А. Кансъзов, Измерване на цвят с TCS34725, Научни трудове на СУБ-Пловдив, ХII, 2015, ISSN 1311-9419, 196 - 200
СтатияDospatliev L., D. Georgiev, D. Dermendjieva, N. Katrandzhiev, Study of Pb and Cd Content of Chepelare River Water, International scientific journal Science & Technologies, Natural & Mathematical science, V (3), 2015, ISSN 1314-4111, 46 - 50
СтатияDelchev G., L. Dospatliev, N. Katrandzhiev, A. Stoyanova, Durum Wheat Grain Yield and Quality Influenced by Some Mixtures of Foliar Fertilizers and Combined Herbicides, Comptes rendus de l’Académie bulgare des Sciences, 68 (9), 2015, ISSN 1310-1331 (Print), 2367-5535 (Online),
1205 - 1212
1
СтатияКатранджиев Н., Н. Карнобатев, Микропроцесорно устройство за измерване на температура по еднопроводна линия, Научни трудове на СУБ-Пловдив, XVII, 2015, ISSN 1311-9192, 98 - 101
СтатияКатранджиев Н., Н. Карнобатев, Микропроцесорно устройство за измерване на UV интензитет, Научни трудове на СУБ-Пловдив, XVII, 2015, ISSN 1311-9192, 102 - 106
СтатияКатранджиев Н., Н. Карнобатев, Мултисензорно микропроцесорно устройство за измерване на температура, Научни трудове на УХТ-Пловдив, LXII, 2015, ISSN 1314-7102, 731 - 735
СтатияКатранджиев Н., Н. Карнобатев, Микропроцесорно устройство за измерване на разстояние с цифров сензор HC-SR04, Научни трудове на СУБ-Пловдив, ХIII (серия В), 2016, ISSN 1311-9419, 165 - 168
СтатияКатранджиев Н., Н. Карнобатев, Микропроцесорно устройство за измерване на влажност с аналогов сензор HIH-4030, Научни трудове на СУБ-Пловдив, ХIII (серия В), 2016, ISSN 1311-9419, 161 - 164
СтатияShikov V., Kammerer D. R., Mihalev K., Mollov P., Carle R., Heat Stability of Strawberry Anthocyanins in Model Solutions Containing Natural Copigments Extracted from Rose (Rosa damascena Mill.) Petals, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56 (18), 2008, 8521 - 852611
СтатияLuizova-Horeva TH, In the frames of translation: a glance at equivalence and translation mechanisms from a cognitive perspective, Актуални проблеми на съвременната лингвистика, 2016, ISSN 978-954-322-872-0, 277 - 284
ДокладВасилев С., И. Илиева, Влияние на дебелината на разрязвания продукт върху въртящия момент при рязане на хранителни продукти с дисков нож, Научни трудове на Съюза на учените в България – Пловдив, серия В. „Техника и технологии”, XVI, 2017, 89 - 92
СтатияVasilev S., I. Ilieva, Relationship between the thickness of the food product getting cut by a disc knife and friction force, International scientific and practical conference “World science (New Opportunities in the World Science 2016 (August 30-31, 2016, Abu-Dhabi, UAE))”, 9 (13), 2016, ISSN 2413-1032, 33 - 36
СтатияIlieva I., Experimental determination of the specific cutting force of frozen meat by disc knife, International Scientific and Practical Conference “Top Actual Researches in Modern Science 2016 (July 28 – 29, 2016, Ajman, UAE))”, 8 (12), 2016, ISSN 2413-1032, 38 - 41
СтатияIlieva I., Relationship between the velocity coefficient and moment of force to cutting with disc knife, International scientific and practical conference “World science (The goals of the WorldScience 2016 (January 27 – 28, 2016, Dubai, UAE))”, 2 (6), 2016, ISSN 2413-1032, 19 - 21
ДокладИлиева И., Д. Бояджиев, С. Василев, М. Ботева, Изследване на влиянието на скоростния коефициент върху резултантната сила на триене между страничните стени на ножа и разрязвания продукт при рязане с дисков нож, Научни трудове на Съюза на учените в България – Пловдив, Серия В. „Техника и технологии”, XI, 2013, 29 - 32
ДокладБояджиев Д., С. Василев, И. Илиева, Аналитичен метод за определяне на силата на съпротивление при рязане с дисков нож, породена от триенето между материала и страничните стени на ножа, Научни трудове на Съюза на учените в България – Пловдив, Серия В. „Техника и технологии”, X, 2013, 119 - 122
ДокладИлиева И., С. Василев, Д. Бояджиев, Определяне на въртящия момент, при рязане на хранителни продукти с дисков нож с отчитане на триенето между продукта и страничните стени на ножа, Научни трудове на Съюза на учените в България - Пловдив, Серия В."Техника и технологии", XVI, 2013, 44 - 48
ДокладВласева РВ, МГ Иванова, МА Душкова, Мастнокиселинен състав на прясно сирене с добавка на орехово масло и кардамон, Технологии и товароведение сельскохозяйственной продукции, 3, 2014, ISSN 2311-6870, 37 - 42
ДокладКиряков ЦХ, РБ Михов, Гр. Караджов, Изменение на температурата и влагата при изпичане на пандишпанови блатове с топинамбур, Научни трудове на Съюза на учените в България - Пловдив, Серия В. "Естествени и хуманитарни науки", XVII, 2015, 63 - 66
СтатияDrachev D, Research on the cultivation of tobacco of “bare handle” ecotype by using a clean technology and the production-market valuation of the raw material, European Science Review, 1-2 (2), 2015, 71 - 74
Уч. пособиеДрачев Д, Експертна оценка на тютюна, Агенция 7Д, Пловдив, 2015
Уч. пособиеДрачев Д, В Николова, В Попова, Изкупуване и промишлена обработка на ориенталски тютюн, Агенция 7Д, Пловдив, 2015, ISBN 978-954-9774-34-4
СтатияDrachev D, Research on the vegetation of the oriental tobacco by exposition and the agrotechnics of the soil, The Scientific Journal of Eurasian Technological University, 2 (16), 2014, 80 - 84
ДокладDrachev D, Research of the relationship between the increment of the eco type Krumovgrad in Mesta tobacco valley region by using dеvelopment factors, Proceedings of the International scientific and practical conference "Innovative technologies in the industry and economy of Kazakhstan", April 29-30, Almaty, 2014, 43 - 46
ДокладDrachev D, T Ortomarova, V Nikolova, Research on the economic plan and economic indicators of oriental variety Krumovgrad 90 produced by different systems of fertilization, Международная конференция „Наука и общество“, February 15, Донецк, Украйна, 3, 2014, 82 - 86
ДокладDrachev D, T Ortomarova, V Nikolova, Research on production of tobacco seedlings by using non-woven textiles Международная конференция „Наука и общество“, February 15, 2014, Донецк, Украйна, 3: 78–81., Международная конференция „Наука и общество“, February 15, Донецк, Украйна, 3, 2014, 78 - 81
ДокладНиколова В, Д Драчев, Н Николов, Исследование потребительский бренд качества сигариллы, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 17-18, 2013, Алматы, АТУ, 2013, 126 - 128
ДокладДрачев Д, В Николова, Н Николов, Исследование технологических показателей интродуцированных сортов табака „Виржиния” произведенных в Болгарии, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 17-18, 2013, Алматы, АТУ, 2013, 61 - 63
ДокладНиколова В, Д Драчев, Спектрофотометрическая оценка качества табака из сортовой группы „Виржиния” произведенные в Болгарии, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 12-13, 2012, Алматы, АТУ, 2012, 118 - 121
ДокладДрачев Д, В Николова, Комплексная оценка качества интродуцированных сортов табака „Виржиния” произведенных в Северной Болгарии, Международная научно-практическая конференция „Инновационное развитие пищевой, легкой промышленности и индустрии гостеприимства”, Октябрь 12-13, 2012, Алматы, АТУ, 2012, 49 - 52
СтатияКансъзов АИ, ВА Кансъзова, НА Шопов, Възможности за окачествяване на черупкови плодове по форма, посредством обработка на изображения с „Vision Assistant“, Сборник с доклади от Международна научна конференция “Унитех’2016”, Габрово, Том II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-187 - II-192
СтатияВълчев ДГ, НА Шопов, Уейвлетно базирана класификация в терахерцов анализ на захари, Сборник с доклади от международна научна конференция “Унитех’2016”, Габрово, ТОМ II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-371 - II-374
СтатияШопов НА, Р. Василев (докт.), Р. Иларионов, И. Симеонов, АИ Кансъзов, Компютърна система за идентификация на плодови сокове., Сборник с доклади от Международна научна конференция “УНИТЕХ’2016”, Габрово, Том II, 2016, ISSN ISSN 1313-230X, II-242 - II-248
СтатияKostadinova-Georgieva LF, NA Shopov, N. Madjarov, I. Jelezarov, New Computer Aided Ultrasonic Technology for Classification of Factory Produced Bulgarian Yogurt., Proceeding of the Bulgarian Academy of Sciences, http://www.proceedings.bas.bg/(IF 0.198 / 2013 г.), Tome 68 (N0 1), 2015, ISSN ISSN 1310-1331 (print) ISSN 2367-5535 (Online), 89 - 94
СтатияВасилев Р. (докторант), Катранджиев Н., НА Шопов, АИ Кансъзов, Компютърни метoди за мултисензорно окачествяване на храни., Сборник научни трудове на УХТ., Том LXII, 2015, ISSN ISSN 1314-7102, 685 - 690
СтатияКансъзов АИ, НА Шопов, Р. Василев (докторант), ИМ Михайлов, Ст. Асенов (студент), Сравнителен анализ и разработка на мултисензорно устройство, Сборник научни трудове от научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии-2014”, Пловдив, Том LXI, 2014, ISSN ISSN 1314-7102, 735 - 739
СтатияБараков Т. (студент), А Босакова-Арденска, АИ Кансъзов, НА Шопов, И. Симеонов, Проектиране на лабораторен стенд по „АНАЛИЗ И СИНТЕЗ НА ЛОГИЧЕСКИ СХЕМИ”, Сборник научни трудове от научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии-2014”, Пловдив, Том LXI, 2014, ISSN ISSN 1314-7102, 690 - 694
СтатияИларионов Р., Г. Цанев, ДГ Вълчев, И. Симеонов, Х. Ибришимов, , Метод за бързо уейвлитно преобразувание, реализирано чрез програмен език C#;, Сборник научни трудове от научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии-2012”, Пловдив, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 747 - 749
СтатияШопов НА, Р. Иларионов, И. Симеонов, , Х. Ибришимов, , Ултразвуков контрол на вакуум при пакетиране на насипни материали., Сборник научни трудове от научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии-2012”, Пловдив, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 741 - 745
СтатияКиришева ГД, ДК Балев, СГ Драгоев, НС Ненов, ДБ Влахова-Вангелова, Приложение на фреонови екстракти от подправки при производството на колбас "Хамбургски", Научни трудове на Университета по хранителни технологии, 63 (1), 2016
СтатияВлахова-Вангелова ДБ, СГ Драгоев, ДК Балев, Подобряване на технологичните и органолептичните характеристики на месо чрез мариноване със суроватка, Научни трудове на Университета по хранителни технологии, 63 (1), 2016
СтатияВлахова-Вангелова ДБ, СГ Драгоев, ДК Балев, БК Асенова, КЖ Амирханов, Эффект маринования на цветовых харастеристик конина, Республиканской научно-практической конференции „Современвные проблемы развития текстильной и легкой промышленности“, 27 ноября 2015 г., Семей, Казахстан, Вестник Государственого университета города Семей имени Шакарима,, 2 (73), 2016
СтатияBalev DK, NS Nenov, KP Vassilev, DB Vlahova-Vangelova, SG Dragoev, Antioxidant capacity of essential oil spice extracts versus ground spices and addition of antioxidants in Bulgarian type dry-fermented sausages, European Journal of Lipid Science and Technology, 118 (10), 2016, 1450 - 146211

Страница 2 от 58

Общо: 2862

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив