Забравена парола

Страница 22 от 68

Общо: 3353

ВидЗаглавиеWebSciScopus
ДокладМурджева ДМ, ИН Василева, И Иванов, П. Денев, Изследване на пенообразуващите и емулгиращи свойства на алгинова киселина и нейни естери, получени чрез ултразвуково въздействие, Сборник доклади от Международна научно-практическа конференция „Храни, технологии и здраве 2014”, 2014, ISSN 2367-6213, 101 - 106
ДокладBoyko N, Levchuk О, M. Mudryk, I. Kutchak, Dolgikh А, V. Bati, Jorjadze M, D. Karpenko, T. Sapundzhieva, I. Alexieva, O. Hayran, B. Kocaoglu, P. Kroon, H. Costa, Identification of microorganisms that may contribute to the safety and quality of traditional foods and beverages consumed in the Black Sea region, 2nd Kiel Food Science Symposium, 2012
ДокладДрагоев СГ, ДБ Влахова-Вангелова, Потенциални химични опасности за здравето на човека в месни и рибни продукти, Scientific Researches of the Union of the Scientists in Bulgaria - Plovdiv, XI, 2014, 4 - 23
СтатияIvanova I., G. Ivanov, V. Shikov, S. Ivanova, Analytical method for differentiation of chilled and frozen-thawed chicken meat, Acta Universitatis Cibiniensis Series E: FOOD TECHNOLOGY, 18 (2), 2014, 43 - 53
ДокладStoeva D., Е. Kardasheva, Modulation of the hydrodynamics and heat exchange at mixing of fluids with different temperature., 80 мiжнародна наукова конференцiя молодих учених, аспiрантiв i студентiв, Нацiональний унiверситет харчових технологiй (Киïв,), 2014, 81 - 83
СтатияСапунджиева Т, Й. Алексиева, Ускоряване ферментацията на плодова напитка „Люто”., Научни трудове на УХТ, 59 (1), 2012, ISSN 1314-7102, 892 - 897
ДокладArabadjieva N., E. Arnaudova, D. Stoeva, Simulation observations of the catalytic convertor work, 80 мiжнародна наукова конференцiя молодих учених, аспiрантiв i студентiв, Нацiональний унiверситет харчових технологiй (Киïв,), 2014, 79 - 81
СтатияIlieva F, S Kostadinovic Velickovska, V Dimovska, H Spasov, The impact of some wine-making practices on the auality of Vranec red wines from Makedonia produced by the newly-selected local strain "F-78", Food Chemistry (194), 2016, 1123 - 113111
ДокладAlexieva I., Food Product Development In Catering, XIIth International Conference of Partner Institutions “Tourism And Hospitality Product Developments, 2012
ДокладAlexieva I., Food Cultural Dimensions In Hospitality, XIV th International Conference of Partner Institutions “Cultural Dimensions in Hospitality, Tourism and Events, 2014
СтатияStefanov S., H. Hristov, D. Stoeva, Effect of modified atmosphere on the shelf life of pasteurized milk, Conference journal of EcoAgriTourism. Proceeding of BIOATLAS 2012 Conference, 8, (1 (24)), 2012, ISSN 1844-8577, 131 - 136
СтатияGentscheva, G., I. Karadjova, I. Alexieva, A. Predoeva, Kr. Nikolova, I. Alexieva, Investigation on the essential and toxic elements in berries from Bulgaria (Plovdiv region), Comptes Rendus de l’Acadеmie Bulgare des Sciences, 67 (9), 2014, ISSN 1310–1331, 1241 - 1248
СтатияIlieva F, S Kostadinovic Vwlickovska, V Dimovska, H Mithosseini, H Spasov, Selecton of 80 nwely isolated autochtous yeast strains from the Tikves region of Maakedonia and their impact the quality of red wines produced from Vranec and Cabernet Sauvignon grape varieties, Food Chemistry (216), 2017, 309 - 31511
СтатияНиколова Кр., Д. Бояджиев, М. Димитрова, Й. Алексиева, Идентифициране на различни видове алпийска роза (Sempervivum marmoreum L., Sempervivum tectorum L.) по минерален състав, Научни трудове – Аграрен университет, 58 (1), 2014, ISSN 1312-6318, 235 - 239
ДокладПопова С., Г. Костов, П. Копринкова-Христова, И. Михайлов, Д. Стоева, Оценка на концентрацията на биомаса чрез концентрацията на субстрата и продукта при периодична алкохолна ферментация, Twenty-first international conference "Robotics & Mechatronics" '11, analysis, modelling, design and application in industry of robotic and mechatronic Systems, 2011, 148 - 153
ДокладAlexieva I., Culinary Innovations Based on Traditions and Food Science Studies, 15th Annual Conference of Partner Institutions, Hospitality and Service Innovation, 2015
ДокладИванова И, М. Какалова, Г. Иванов, К. Василев, К.Неделчева, Приложение на показателя общ летлив основен азот за експресна оценка на преснотата на пилешкото месо, Хранителна наука, техника и технологии – 2014, LXI, 2014, 355 - 361
СтатияKostov G, М. Angelov, I. Mihailov, D. Stoeva, Development of combined models to describe the residence time distribution in fluidized – bed bioreactor with light beads., Procedia Food Science, I, 2011, ISSN 2211-601X, 770 - 775
СтатияТомова Ил., РС Денкова, Бухалова Д., Й. Алексиева, Дойкина П., Качественные показатели традиционного хлеба с применением LB подкислителей, АПК России – Челябинск, 72 (1), 2015, ISSN 2227-7005, 158 - 162
МонографияАбрашева ПХ, КГ Бамбалов, АД Георгиев, Лозарство и винарство, Матком София, 2008, ISBN 978-954-9930-50-4
ДокладKostov G, M. Angelov, I. Mihailov, D. Stoeva, Development of combined models to describe the residence time distribution in fluidized – bed bioreactor with light beads., Food process engineering in a changing world– Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food (ICEF11)., II, 2011, ISSN 978-960-89789-4-2, 1451 - 1452
СтатияБухалова Д., Николова Кр., Томова Ил., Алексиева Й., Масански С., Физико-химични параметри на екстракти от листа на червена боровинка (Vaccinium vitis-ideae L.), Аграрни науки, 7 (17), 2015, ISSN 1313-6577, 99 - 104
СтатияБамбалов КГ, Намаление на количеството на някои тежки метали при алкохолна ферментация с различни щамове дрожди, Лозарство и винарство (1), 2014, 16 - 22
ДокладТоплева СА, Й. Алексиева, Между устойчивото развитие и борбата с бедността – възможностите и рисковете на ГМО, Научни трудове на УХТ, 2015
СтатияБамбалов КГ, ВГ Бамбалова, Отражение на броят гроздове върху плодните леторасти върху химичния състав на гроздето и съставът и качеството на получените вина, Лозарство и винарство (1), 2016, 30 - 34
ДокладЙ. Алексиева, Топлева С., М Милев, Потребителските нагласи към ГМО – страхове, избор и ползи, Научни трудове на УХТ, 2015
СтатияVelchev, Z., Dinkova, R., Dinkov, H., Quality control and food safety management in the blueberry juice production., Journal of EcoAgriTourism, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 269 - 274
СтатияНиколова Кр., Бухалова Д., Томова Ил., Й. Алексиева, Мацикова О., Сравнителна характеристика на флавоноли и фенолни киселини в ацетонови екстракти от листа и плодове на червена боровинка (Vaccinium Vitis-Ideae L. ), Аграрни науки, 7 (17), 2015, ISSN 1313-6577, 93 - 97
СтатияСтоева Д., Изследване на граничен слой покрай плоска пластина, "Топлотехника", 8, година 5 (3), 2014, ISSN ISSN 1314-2550, 34 - 37
СтатияStoeva D, Observation of the aero-dynamic characteristics of corrugated wall tube, Journal of EcoAgriTourism, BIOATLAS 2014 CONFERENCE, Brasov, Rumania, 10 (1(28)), 2014, ISSN 1844-8577, 75 - 82
СтатияStoeva D., Intensification of the heat transfer through corrugated wall, Journal Food and Environment Safety of the Suceava University “Food Engineering”, Ştefan cel Mare University of Suceava, Romania,, VІІІ (1), 2014, ISSN 2068-6609, 14 - 22
СтатияСтоева Д., М. Ангелов, Моделно изследване на основните параметри на наноструйни течения., "Топлотехника", 5 (2), 2013, ISSN 1314-2550, 65 - 68
СтатияDinkova, Rada, Heffels, P., Mihalev, Kiril, Weber, F., Schieber, A., , Effect of enzyme-assisted extraction on the chilled storage stability of bilberry (Vaccinium myrtillus L.) anthocyanins in skin extracts and freshly pressed juices, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, SI, Part A (65), 2014, ISSN 0963-9969, 35 - 4111
СтатияKalcheva-Karadzhova, K. D., Mihalev, K. M., Ludneva, D. P., Dinkova, R. H., Penov, N. D., , Optimizing enzymatic extraction from rose petals (Rosa Damascena Mill.), BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS, E2 (48), 2016, ISSN 0324-1130, 459 - 4631
СтатияStoeva D., M. Angelov, Studying the hydrodynamics and heat transfer near the corrugated tube wall, Trakia University Turkey, Odrin,, Journal of Engineering Science, 13 (1), 2012, ISSN 2147 0308, 65 - 73
СтатияKalcheva-Karadzhova, K. D., Ludneva, D. P., Bakalov, I. Y., Dinkova, R. H., , , Effect of pectolytic enzyme preparation on antioxidant capacity and color characteristic of rose petals extract (Rosa Damascena Mill.), Bulgarian Chemical Communications, E2 (48), 2016, ISSN 0324-1130, 464 - 4671
СтатияHristova IN, GT Dobrev, PP Nedelcheva, AI Krastanov, Purification and characterization of stable in organic solvents protease from new thermophilic actinomycete isolate, Bioprospect, 24 (3), 2014, 42 - 47
ДокладСтоева Д., Анализ и съпоставка на изчислителната мрежа във вертикален въздушен канал. Хранителна наука техника и технологии - УХТ ,Vol. IІІ, 2011. ISSN 1314-3913, 84-88., 2011
ДокладСтоева Д., М. Ангелов, Г. Костов, Моделиране хидродинамиката и топлообмена на течение в тръбен топлообменник. Хранителна наука техника и технологии - УХТ, Vol. I, 2011, 136-141., 2011
СтатияHristova IN, AI Krastanov, Stability of new actinomycete protease subjected to UV light radiation, J. BioSci. Biotech, 2014, 107 - 110
ДокладСтоева Д., М. Ангелов, Е. Арнаудова, Моделни изследвания на очистването на изгорели газове чрез каталитичен конвертор, Научни трудове УХТ, Том LVII, 2010, свитък 2, ISSN 0477-0250, 337-342., 2010
СтатияIvanova M, R Singh, M Dharmasena, C Gong, , X Jiang, Rapid identification of Campylobacter jejuni from poultry carcasses and slaughtering environment samples by real-time PCR, Poultry Science, 93 (6), 2014, ISSN 00325791, 1587 - 15971
СтатияStoykov Y, AI Krastanov, A Pavlov, Optimization of cultural conditions for production of chitinase by bacterial soil isolate, "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends", Editor: A. Mndez-Vilas, Wageningen Academic Publishers, 2014, 618 - 624
Уч. пособиеБожидар Георгиев Марков, Практикум по Автоматизирано Електрозадвижване (Решени практически задачи), Академично издателство на УХТ Пловдив, 2013, ISBN 978-954-24-0022-6
СтатияHöferl M, IS Stoilova, E Schmidt, J Wanner, L Jirovetz, D Trifonova, L Krastev, AI Krastanov, Chemical Composition and Antioxidant Properties of Juniper Berry (Juniperus communis L.) Essential Oil. Action of the Essential Oil on the Antioxidant Protection of Saccharomyces cerevisiae Model Organism, Antioxidants, 3, 2014, 81 - 981
ДокладНаталья Шиянова, Божидар Марков, Структурная модель сушильной установки как объект управления, Хранителна наука, техника и технологии, LX (Свитък 2), 2013, ISSN 1314-7102, 179 - 181
СтатияBrazkova MS, AI Krastanov, Polycyclic aromatic hydrocarbons: Sources, effects and biodegradation, Proceedings, University of Ruse "Angel Kanchev", 52 (10.2), 2013, 52 - 56
ДокладБадев Й.А., Марков Б.Г., Маслинков И.М., Выбор MPL нейронных сетей для класиффкаторов оптических изображении сельскохозяйственных продуктов, Первая международнная научно-практическая конференция „Актуалнные проблемы качества и конкурентоспособности товаров и услуг 22 марта 2013г, г. Набережнные Челны, татарская республика, РФ., 2013, ISSN 978-5-91875-016-2, 219 - 225
СтатияGerginova M, N Peneva, , Z Alexieva, Analysis of key enzymes involved in the degradation of catechol and o-cresol by Aspergillus fumigatus strain AL3, isolated from the antarctic soil, Food Science, engineering and technologies. Scientific works of UFT, 60, 2013, 1483 - 1485
ДокладСтоева Д., Н. Арабаджева, Възможности за определяне параметрите на пълначни машини с помощта на съвременни изчислителни методи” Научни трудове УХТ, Том LVI, 2009, Свитък 2, ISSN 0477-0250, 313 – 318., 2009

Страница 22 от 68

Общо: 3353

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив