Страница 22 от 73 Общо: 3616 | |||
Вид | Заглавие | WebSci | Scopus |
---|---|---|---|
Статия | Тодорова НП, Един ефективен начин на преподаване на some, any и no, Чуждоезиково обучение, 2, 2008, ISSN 0205-1834, 72 - 76 | ![]() | ![]() |
Доклад | Тодорова НП, Един ефективен начин на преподаване на some, any и no, Сборник доклади от юбилейната научна конференция „Науката, образованието и времето като грижа“, Смолян, 2007, ISSN 978-954-8767-23-1, 210 - 214 | ![]() | ![]() |
Статия | Sanches-Silva A., P. Finglas, L. F. D'Antuono, A. Trichopoulou, E. Vasilopoulou, I. Alexieva, N. Boyko, C. Costea, G. Dubtsov, K. Fedosova, O. Hayran, Z. Kilasonia, H. S. Costa, T. G. Albuquerque, Carotenoids of Traditional Foods from Black Sea Area Countries and their relation with Immune Response, Proceedings of The Nutrition Society, 72 (OCE1), 2013 | ![]() | ![]() |
Статия | Ineson E., St.Rhoden, V.Nita, I. Alexieva, Seeking excellent recruits for hotel management training: an intercultural comparative study, Journal оf Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Education, 23 (2), 2011, 5 - 13 | ![]() | ![]() |
Статия | Ineson E., St.Rhoden, I. Alexieva, Success in hotel management: Implications for M-level course design in Bulgaria, Journal оf Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Education, 10 (2), 2011, 30 - 49 | ![]() | ![]() |
Статия | D.Dimitrov, Ivanova S., AROMATIC PROFILE OF BULGARIAN GRAPE AND FRUIT (PLUM) BRANDIES, Food Science and Technology., 2016 | ![]() | ![]() |
Доклад | Иванова Сн., Ж.Иванов, Възможности за използване на културно историческото наследство на Община СтараЗагора за развитие на туризма в региона., Сборник с доклади от кръгла маса, Икономически уиверситет – Варна, Колеж по Туризъм, издателство „Наука и Икономика, 2016, ISSN ISBN 978-954-21-0910-5, 115 - 123 | ![]() | ![]() |
Статия | Иванова Сн., Н.Качаков, ANALYSIS OF ADDITIVES AND THEIR IMPORTANCE TO READY CULINARY PRODUCTS., Сборник материалов III Международной научно-технической конференции (заочная). «Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство»., 2016, ISSN УДК 544 Воровеж., 547 - 551 | ![]() | ![]() |
Доклад | Иванова Сн., Т.Коемджиева, ОСОБЕННОСТИ ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ ОТ 3 ДО 6 ЛЕТ., Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство» Материалы II Международной научно-технической конференции (заочной), посвященной 85-летию ФГБОУ ВО ВГУИТ 4 декабря 2015 года Воронеж, 2016, 25 - 30 | ![]() | ![]() |
Доклад | Иванова Сн., Д.Кузманова, Проучване етапите и термичните режими на изпичане на кафето и влиянието им върху крайният продукт, Национално научно-техническа конференция с международно участие. 09,10 юни, 2016, 2016, ISSN 2367- 9530, 312 - 318 | ![]() | ![]() |
Доклад | Иванова Сн., Д.Кузманова, Основни технологични процеси при производства на кафе и влиянието върху човешкия организъм като напитка., Национално научно-техническа конференция с международно участие. 09,10 юни, 2016, 09 и 10 юни 2016 година,, 2016, ISSN ISSN 2367- 9530, 304 - 311 | ![]() | ![]() |
Доклад | Хаджииски ВМ, СВ Стефанов, НН Арабаджиева, Изследване на значимовлияещи фактори върху големината на силата на отваряне на картонени кутии, Научни трудове на Русенски университет, 54 (10.2), 2015, 222 - 228 | ![]() | ![]() |
Доклад | Иванова Сн., Б.Атанасов, Проучване върху традициите в храненето и символиката на кукерските игри по време на сирни заговезни, Осма международна научна – практическа конференция „Иновации в хранително – вкусовата промишленост – проблеми и перспективи”. Участие с постерен доклад, Сертификат, 2015, ISSN № UFI – 4 468 / 03.12. 2015 , Дом на техниката, гр. Пловдив 45. | ![]() | ![]() |
Доклад | Ivanova S., N. Kachakov, M. Hadzhikinova, INVESTIGATION THE INFLUENCE OF THE ADDITIVES ON THE TASTE AND THE FLAVOR OF FOOD AND SWEETIES PRODUCTS., INVESTIGATION THE INFLUENCE OF THE ADDITIVES ON THE TASTE AND THE FLAVOR OF FOOD AND SWEETIES PRODUCTS. AGRICULTURAL ACADEMY FOOD RESEARCH & DEVELOPMENT INSTITUTE Internationa Scientific - Practical Conference" " Food , Technologies & Healt", 2015 , Proceedings Book, International scientific-practical conference "FOOD, TECHNOLOGIES & HEALTH", 2015, ISSN 2367-6213 | ![]() | ![]() |
Статия | Stoilova IS, D Trifonova, A Marchev, VS Stanchev, G Angelova, AI Krastanov, Phytochemical Constituents and In Vitro Anti-Diabetic Properties of Ziziphus jujubа (Rhamnaceae) Fruits, International Journal of Pharmacognosy and Phytochemical Research, 9 (2), 2017, 150 - 158 | ![]() | ![]() |
Статия | Vlahova-Vangelova DB, SG Dragoev, DK Balev, BK Assenova, KJ Amirhanov, Quality, Microstructure, and Technological Properties of Sheep Meat Marinated in Three Different Ways, Journal of Food Quality, Article ID 5631532, 10 pages, https://doi.org/10.1155/2017/5631532, 2017 | ![]() | ![]() |
Статия | Иванова Сн., МАРКЕТИНГОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНИТЕ БРАЦИГОВО И ПЕЩЕРА., , Academic Publishing House “Talent” , University of Agribusiness and Rural Development - Bulgaria , Академично издателство „Талант“ , Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив , New knowledge Journal of Science, 4 (3), 2015, ISSN ISSN 2367-4598, 55 - 72 | ![]() | ![]() |
Статия | Иванова Сн., Д.Маркова, МАРКЕТИНГОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕЗАРАЗВИТИЕ НА ЕКОТУРИЗЪМ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК - ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН, Eastern Academic Journal, 3, 2015, 15 - 45 | ![]() | ![]() |
Доклад | Стефанов С., Хр. Христов, Г. Костов, Й. Стефанова, Ч. Саздов, Н. Арабаджиева, Д. Стоева, Съхранение на опаковани хранителни продукти в модифицирана атмосфера., Научни Трудове Русенски университет „Ангел Кънчев“, 48 (9), 2009, ISSN 1311-3321, 125 - 129 | ![]() | ![]() |
Статия | Balev DK, SG Dragoev, PS Dragoeva, LN Nikolova, DB Vlahova-Vangelova, A Comparative Study on the Quality of Scaly and Mirror Carp (Cyprinus carpio L.) Cultivated in Conventional and Organic Systems, Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 17 (2), 2017, 395 - 403 | ![]() | ![]() |
Доклад | Ivanova S., Iv.Shopova, Study on opportunities for restaurant services improvement., Proceedings of the IV thInternationalcientific Conference Climate Change, Economic Development, Environment and People (CCEDEP) Regional Development of Central and Eastern European Countries,, 1, 2015, ISSN ISBN 978- 619, 203 - 015-5., 357 - 363 | ![]() | ![]() |
Доклад | Спасов ХС, ФТ Илиева, Е Гаргова, Изолиране и селекция на винени дрожди от Тиквешкото виногорие и приложението им за производство на регионални вина, Project "Sharing of experience and information in wine production industry - a way for cross-border economic development", 28-02-01.03.2014, Виница, Р Македония, 2014 | ![]() | ![]() |
Доклад | Стефанов С., Г. Костов, Й. Стефанова, Н. Арабаджиева, Ч. Саздов, Н. Арабаджиева, Д. Стоева, Възможности за увеличаване срока на годност на някои хранителни продукти чрез прилагането на активни опаковки., Научни Трудове Русенски университет „Ангел Кънчев“, 48 (9), 2009, ISSN 1311-3321, 154 - 159 | ![]() | ![]() |
Доклад | Стефанов С., Й. Стефанова, Ч. Саздов, Д. Стоева, Някои насоки при активното опаковане на хранителни продукти, Научни трудове УХТ, LVI (2), 2009, ISSN 0477-0250, 301 - 306 | ![]() | ![]() |
Статия | Стефанов СВ, НН Арабаджиева, Безопасност на храните чрез използване на интелигентни опаковъчни системи, Пропак (1), 2015, 8 - 10 | ![]() | ![]() |
Доклад | Спасов ХС, ЯБ Чобанов, Специфика на регионалните вина – Роля на селекцията на местни щамове, Семинар на отдел „Научно-развойна дейност”, Винпром Пещера, юни 2014, гр. Пещера, 2014 | ![]() | ![]() |
Статия | Stoilova IS, VS Stanchev, G Dimitrova, G Angelova, AI Krastanov, Growth kinetics and biodegradation of high inhibitory concentration of phenol, catechol and 2,4-dichlorophenol by Trametes versicolor 1, European Journal of Biomedical and Pharmaceutical sciences, 3 (12), 2016, 139 - 144 | ![]() | ![]() |
Доклад | Mihaylov IM, Arabadzhieva NN, Analysis of the accuracy of stand for opening folded cartons, Proceeding of 2th International Conference ″Research and development in mechanical industry″ - Serbia, 2, 2012, 1093 - 1097 | ![]() | ![]() |
Статия | Höferl M, IS Stoilova, J Wanner, E Schmidt, L Jirovetz, D Trifonova, VS Stanchev, AI Krastanov, Composition and Comprehensive Antioxidant Activity of Ginger (Zingiber officinale) Essential Oil from Ecuador, Natural Product Communications, 10 (6), 2015, 1085 - 1090 | ![]() | ![]() |
Статия | Todorova S, VS Stanchev, L Kozhuharova, Optimization of complex culture medium for increase of Bacillus subtitlis TS01 antimicrobial aktivity against phytopathogens, Asian Journal of Microbiology, Biotechnology & Environmental Sciences, 17 (3), 2015, 549 - 555 | ![]() | ![]() |
Доклад | Спасов ХС, Микробиологични проблеми и контрол при производството на алкохолни и безалкохолни напитки, MoniQa обучителен семинар "Алтернативни методи за микробиологичен анализ на храни и фуражи, 04-07.02.2014, УХТ Пловдив, 2014 | ![]() | ![]() |
Статия | Несторова Д., Теста „SF-36” и здравното състояние на студенти, Спорт и наука, 1, 2009, ISSN 1310-3393, 101 - 108 | ![]() | ![]() |
Статия | НБ Благоева, ХС Спасов, К Кънчев, , Изследване влиянието на дървесини от различен дървесен вид върху органолептичните характелистики на ракиен дестилат, Лозарство и винарство (3), 2013, 46 - 54 | ![]() | ![]() |
Статия | Несторова Д., Бийп-теста (beep-test) и възможностите му за приложение в контрола на издръжливостта на студенти, Спорт и наука, 6, 2009, ISSN 1310-3393, 88 - 96 | ![]() | ![]() |
Статия | Несторова Д., Фитнес гимнастиката в обучението на студенти, Спорт и наука, изв. 3, 2009, ISSN 1310-3393, 103 - 107 | ![]() | ![]() |
Статия | Несторова Д., Отново в началото (анкетно проучване на студенти), Спорт и наука, 4 (2), 2010, ISSN 1310-3393, 133 - 139 | ![]() | ![]() |
Статия | Несторова Д., Към въпроса за предварителния контрол на физическата годност на студенти (входящо ниво), Спорт и наука, 4 (1), 2010, ISSN 1310-3393, 209 - 216 | ![]() | ![]() |
Доклад | Ilieva F, VP Oetroupolus, V Dimovska, S Mitrev, I Karov, , Influence of authochtonous yeasts on the quality of wines from Vranec and Cabernet Sauvignon varieties, 24-th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraevo, september 25-28, 2013q Book of abstracts, 2013 | ![]() | ![]() |
Доклад | Ilieva F, VP Oetroupolus, V Dimovska, S Mitrev, I Karov, , Influence of authochtonous yeasts on the quality of wines from Vranec and Cabernet Sauvignon varieties, 24-th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraevo, september 25-28, 2013q Book of abstracts, 2013 | ![]() | ![]() |
Статия | Лазаров Л. В., Джурков Т. Г., Експериментално изследване на процеса сушене на рязан тютюн в ротационно-импулсен кипящ слой, Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес – 2015“, 2015, ISSN 2367-8569, 62 - 72 | ![]() | ![]() |
Доклад | Несторова Д., Перспективи за развитие на гимнастическата активност на студените в УФТ-Пловдив (актуализиране на учебната програма по „аеробика и каланетика“), Сб доклади Научна конференция, ПУ „П. Хилендарски“, 2010, 119 - 126 | ![]() | ![]() |
Доклад | Несторова Д., Динамика на някои показатели за физическа годност на студентки-неспортистки в контекста на промоция на здравето, Сб доклади Научна конференция, ПУ „П. Хилендарски“, 2010, 127 - 134 | ![]() | ![]() |
Доклад | Спасов ХС, Ф Илиева, Е Гаргова, В Димовска, Влияние на някои технологични параметри върху органолептичните характеристики на червени вина от района на Тиквеш, Научна конференция с международно участие "Хранителна наука, техника и технологии", 2013, Пловдив, Научни трудове на УХТ, LX, 2013 | ![]() | ![]() |
Статия | Лазаров Л. В., Джурков Т. Г., Изследване на някои физични параметри на рязан тютюн, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LXI, 2014, ISSN 1314-7102, 284 - 287 | ![]() | ![]() |
Доклад | Несторова Д., Т. Колева, Сравнителен анализ на издръжливостта на студенти-неспортисти от различни университети (в контекста на промоция на здравето), Сб. IV Национална научна конференция 2011 за студенти, докторанти и млади учени, Пловдив, 2011, 350 - 354 | ![]() | ![]() |
Доклад | Спасов ХС, И Симеонов, ЯБ Чобанов, НС Стоянов, ПС Митев, , Органолептичен профил на вина от различни клонове на сорта Врачански мискет, Научна конференция с международно участие "Хранителна наука, техника и технологии", 2013, Пловдив, Научни трудове на УХТ, LX, 2013, 392 - 397 | ![]() | ![]() |
Статия | Господинов ДН, Съвременни и иновативни методи за замразяване на хранителни продукти, Научни трудове на русенския университе, 55, 2016, ISSN 1311-3321, 100 - 104 | ![]() | ![]() |
Доклад | Колева, Т., Д. Несторова, Изследване степента на тревожност на студенти от УХТ и АУ Пловдив. Сравнителен анализ., Сб. IV Национална научна конференция 2011 за студенти, докторанти и млади учени, 2011, 368 - 372 | ![]() | ![]() |
Доклад | Господинов ДН, Г Михайлов, Д Авджийски, Материали използвани в машините и апаратите за производство на храни, Сборник доклади на студентска научна сесия, 2016, ISSN 1311-3321, 14 - 19 | ![]() | ![]() |
Доклад | Господинов ДН, Г Михайлов, Д Авджийски, Числено изследване на напрегнатото състояние на О-пръстенни уплътнители при статично едноосно натоварване, Сборник доклади на студентска научна сесия, 2016, ISSN 1311-3321, 14 - 19 | ![]() | ![]() |
Страница 22 от 73 Общо: 3616 |