Страница 25 от 73 Общо: 3616 | |||
Вид | Заглавие | WebSci | Scopus |
---|---|---|---|
Доклад | Денев П., Н. Кирчев, Ив. Панчев, Характеристика пектиновых веществ в отходах при производстве соков., Лесные Биологически Активные Ресурсы, Материалы ІІ Международной конференции – Хабаровск, 2004, 153 - 156 | ![]() | ![]() |
Доклад | Ergezen M, П Мерджанов, Н Начева, А Стоянова, Получение экстрактов из листьев и плодов боярышника, Сборник материалы Первая международная студенчесская научно-практическая конференция “«Студенчество в науке – инновационный потенциал будещeго”, 12.04.2013 , Набережные Челны, Республика Татарстан, 2013, 16 - 17 | ![]() | ![]() |
Доклад | Fernandez PS, A Martinez, S Tanchev, TV Prokopov, Inactivation and Inhibition of Sporulated Microorganisms Related to the Degradation of Quality Factors. In: Oliveira, J., Oliveira, F. (Eds.), Process Optimisation and Minimal Processing of Foods, Thermal Processing-New Technologies, Proceedings of the third project workshop, Porto, Portugal, 1, 1997, 92 - 95 | ![]() | ![]() |
Статия | Chochkov RM, VM Chonova, GI Karadzhov, RP Nedelcheva, The influence of walnut flour quantity on the quality of wheat bread, International Journal of Scientific & Engineering Research, 7 (10), 2016, ISSN 2229-5518, 1161 - 1164 | ![]() | ![]() |
Статия | Goranov, VN Shopska, RS Denkova, GA Kostov, Kinetics of batch fermentation in the cultivation of a probiotic strain Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus B1, Acta Universitatis Cibiniensis, Series E: Food Technology, 19 (1), 2015, 63 - 74 | ![]() | ![]() |
Статия | M.Brazkova, A.Krastanov, G.Angelova, Removal of fluorene by native and modified by linear-dendritic copolymers laccase from trametes versicolor, International Journal of General Chemistry, 2016, 21 - 25 | ![]() | ![]() |
Статия | Goranova ZhT, MR Baeva, SS Stankov, G Zsivanovits, Sensory characteristics and textural changes during storage of sponge cake with functional ingredients, Journal of Food Physics, 28-29, 2016, ISSN 2062-803X, 70 - 79 | ![]() | ![]() |
Статия | Вълчев Г, Н Калоянов, М Минчев, С Ташева, , Енергийна ефективност и опазване на околната среда, Инсталации (2), 2014, ISSN 1312-2584, 4 - 7 | ![]() | ![]() |
Доклад | Китановски ВД, ДП Китановски, ДК Балев, ДК Балев, ДБ Влахова-Вангелова, Мастнокиселинен състав на калифорнийска дъгова пъстърва и хибридът й златна дъгова пъстърва, Научни трудове на Университет по хранителни технологии, 61 (1), 2014, ISSN 2535-1311, 133 - 136 | ![]() | ![]() |
Доклад | Стефанов С., Хр. Христов, Г. Костов, Й. Стефанова, Ч. Саздов, Н. Арабаджиева, Д. Стоева, Съхранение на опаковани хранителни продукти в модифицирана атмосфера., Научни Трудове Русенски университет „Ангел Кънчев“, 48 (9), 2009, ISSN 1311-3321, 125 - 129 | ![]() | ![]() |
Статия | Дерекювлиев Т Й, Модификационни adverbia demonstrativa в българските диалекти, Научни трудове на Пловдивския университет, 51 (1 СБ. Б), 2013 | ![]() | ![]() |
Статия | Gospodinov DN, V Hadzhiyski, Doneva D, Experimental study on mechanical properties of NBR-based rubber mixture, Journal of FOOD and PACKAGING Science, Technique and Technologies (11), 2016, ISSN 1314-7773, 39 - 42 | ![]() | ![]() |
Статия | Kalaydzhiev H, P Ivanova, G Uzunova, I Manolov, V Chalova, Biuret and Bradford methods suitability for protein quantification in rapeseed meal, Serbian Journal of Agricultural Sciences, 67 (1), 2018, ISSN 0350-1205, 87 - 92 | ![]() | ![]() |
Статия | Tanya Titova, V. Nachev, “Electronic tongue” in Food Industry, Food Science and Applied Biotechnology, 3 (1), 2020, ISSN 2603-3380, 71 - 76 | ![]() | ![]() |
Доклад | V. Poopova, Denev P., V. Nenov, A.Karim Omar, V.Nenov,Effect of the composition of reconstituted tobacco sheet on the physical and technological properties, Manufacturing and management in XXI century, Conference proceeding (2), 2004, 317 - 322 | ![]() | ![]() |
Доклад | Мерджанов П, М Какалова, Г Тончева, А Стоянова, Минерален състав на пресовки от плодове на арония (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot)), Сборник материали на международна конференция на младите учени, Съюз на учените – Пловдив, 13 – 16 юни 2013, 2013 | ![]() | ![]() |
Статия | Танчев СС, ДГ Хаджикинов, ЧИ Дамянов, П Параскова, ЦВ Прокопов, Добрата производствена практика-същност и приложения, Научни трудове на ВИХВП, Пловдив, XLIV (2), 2000, 18 - 24 | ![]() | ![]() |
Статия | Chochkov RM, GA Gercheva, Sensory evaluation of pastry biscuits with thyme, oregano and sage, International Journal of Scientific & Engineering Research, 1 (1), 2017, ISSN 2229-5518, 430 - 433 | ![]() | ![]() |
Статия | Bankov ND, AS Vuchev, Influence of the Snubbers and Matching transformer on an Optimal Trajectory Controlled Resonant Transistor DC/DC Converter, Serbian Journal of Electrical Engineering, 9 (2), 2012, ISSN 1451-4869, 247 - 261 | ![]() | ![]() |
Статия | Бакърджийски ИЧ, НБ Благоева, ХС Спасов, И Бажлекова, Д Хитова, Сравнителна характеристика между електродиализата и обработката с изкуствен студ по отношение на някои параметри от физикохимичния състав на виното, Лозарство и винарство, 64 (2), 2016, 27 - 32 | ![]() | ![]() |
Статия | Genchev R, Angelova G., Laskova I., Gocheva V., Angelov A., Mycoflora of fresh chokeberry (Aronia melanocarpa) and ochratoxin-producing ability of Penicillium isolates, Quality Assurance and Safety of Crops and Foods, 7 (2), 2016, 123 - 131 | ![]() | ![]() |
Статия | Stankov SS, MR Baeva, ZhT Goranova, MG Marudova, Effect of emulsifiers of the starch gelatinization in sponge cake batter, Journal of Food Physics, 28-29, 2016, ISSN 2062-803X, 91 - 101 | ![]() | ![]() |
Монография | Константинова С, Планиране на дейността на фирмата., Издателство КСИ, 2017, ISBN 978-954-2942-26-9 | ![]() | ![]() |
Статия | Sapundzhieva T, I. Alexieva, N. Boyko, A Stoyanova, Merdzhanov P., Antibacterial activity of some local Bulgarian culinary spices, Scientific Researches of the Union of Scientists in Bulgaria, 10 (С), 2013, ISSN 1311-9192, 222 - 226 | ![]() | ![]() |
Статия | Иванова Сн., Д.Маркова, МАРКЕТИНГОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕЗАРАЗВИТИЕ НА ЕКОТУРИЗЪМ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК - ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН, Eastern Academic Journal, 3, 2015, 15 - 45 | ![]() | ![]() |
Доклад | Господинов ДН, В Хаджийски, Гущеров С, Абдураимова М, Анализ на студената крехкост на съвременни стомани, МЛАДЕЖКИ ФОРУМИ „НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, БИЗНЕС” 2017 - Сборник доклади, 2017, ISSN 2367-8569, 5 - 9 | ![]() | ![]() |
Статия | Petkova N., I Ivanov, DS Mihaylova, A Lante, Effect of pressure liquid extraction and ultrasonic irradiation frequency on inulin, phenolic content and antioxidant activity in burdock (Arctium lappa L.) roots, Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus, 19 (3), 2020, ISSN 2545-1405, 125 - 133 | ![]() | ![]() |
Доклад | N. Petkova, M.Todorova, K.Nikovska, Denev P., New fatty acid esters of soluble dietary fibers with emulsifing properties., NAROSSA, Magdeburg, Germany,, Proceedings, 2012 | ![]() | ![]() |
Статия | Мерджанов П, С Ташева, Т Атанасова, С Дамянова, А Стоянова, Технология на екстракти за козметиката от плодови пресовки на арония (Aronia melanocarpa (Michx) Elliott.). 2. Антоциани, Научни трудове на УХТ, 60, 2013, 561 - 565 | ![]() | ![]() |
Статия | Прокопов ЦВ, СС Танчев, Влияние на алкохола върху здравето на човека, Научни трудове на ВИХВП, Пловдив, XLVIII, 2002, 134 - 142 | ![]() | ![]() |
Статия | Stefanova DA, DY Zlateva, RM Chochkov, Shelf life of zinc- and selenium-enriched wheat bread, Scientific Works of University of Food Technologies - Plovdiv, LXIII (1), 2016, ISSN 1314 – 7102, 71 - 76 | ![]() | ![]() |
Статия | Пенков Д, Цв Гогова, Съдържание и истинска смилаемост на аминокиселини на дребни пшенични трици при опити с гъски, Научни трудове на съюза на учените в България, I, 2000, 262 - 265 | ![]() | ![]() |
Уч. пособие | Gogova TzvI, MR Baeva, Aliments et boissons speciales (fonctionnels) a la base des cereals, Guide des travaux pratiques, Академично издателство на УХТ, 2012, ISBN 978-954-24-0200-8 | ![]() | ![]() |
Доклад | Конарев А, Константинова С, Ликвидност и делова активност на индустриалните компании, Международна научна конференция „Икономическо благосъстояние чрез споделяне на знания”. Академично издателство „Ценов” - Свищов., 2016, ISSN 978-954-2942-26-9, 298 - 303 | ![]() | ![]() |
Статия | Кръстева И, ЛФ Костадинова-Георгиева, ДБ Влахова-Вангелова, Проследявяне изменението на цветовите компоненти при мариноване на пилешко и телешко месо, Втора научна конференция с международно участие "Компютърни науки и технологии" 26-27 септември, Варна, България, 2014, 130 - 138 | ![]() | ![]() |
Статия | Иванова Сн., МАРКЕТИНГОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНИТЕ БРАЦИГОВО И ПЕЩЕРА., , Academic Publishing House “Talent” , University of Agribusiness and Rural Development - Bulgaria , Академично издателство „Талант“ , Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив , New knowledge Journal of Science, 4 (3), 2015, ISSN ISSN 2367-4598, 55 - 72 | ![]() | ![]() |
Статия | Дерекювлиев Т Й, Местоименните наречия в диалектоложките монографии на Любомир Милетич, Българска реч. Списание за езикознание и езикова култура. Издание на Факултета по славянски филологии при Софийския университет „Св. Климент Охридски“., 2, 2013 | ![]() | ![]() |
Доклад | Господинов ДН, В Хаджийски, Авджийски Д, Михайлов Г, Абдураимова М, Изследване на поведението на високоеластични гумени материали за уплътнители при ниски температури, МЛАДЕЖКИ ФОРУМИ „НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, БИЗНЕС” 2017 - Сборник доклади, 2017, ISSN 2367-8569, 10 - 13 | ![]() | ![]() |
Доклад | Денев П., М. Тодорова, М. Кунчева, Р. Власева, Г. Антова, Изследване на функционалните свойства на химично-модифициран инулин, Екология и здраве, Сборник на докладите от седма национална научно-техническа конференция с международно участие, 2008, 381 - 384 | ![]() | ![]() |
Статия | Димитров Н, А Колева, Б Бозаджиев, П Мерджанов, А Стоянова, Физические свойства выжимок из плодов аронии (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot), Науковi працi, 44 (2), 2013, 58 - 63 | ![]() | ![]() |
Доклад | Прокопов ЦВ, Т Златев, МВ Хаджикинова, Екоефективността като критерий за екомаркировка на продукти от ХВП, Сборник на докладите от Първия международен симпозиум «Екологични подходи при производството на безопасни храни», Сдружение РНТС с ДНТ-Пловдив, 2006, 277 - 280 | ![]() | ![]() |
Статия | Chochkov RM, GI Karadzhov, YA Topuzova, Modification of methodology for washing off gluten from barley flour, Алматинский Технологический Университет - Казахстан, УДК 67/68, 2012, ISSN 978-601-263-167-8, 9 - 11 | ![]() | ![]() |
Доклад | Банков НД, АС Вучев, ЯК Маданков, Високоволтов транзисторен преобразувател за захранване на мощен СО2 лазер, Международна научна конференция “УНИТЕХ′12”, Габрово, 2012, ISSN 1313-230Х, I-228 - I-233 | ![]() | ![]() |
Статия | Прокопов ЦВ, Ив Фурлински, , П Параскова, Ст. Танчев, Антиоксидантна активност на подправките, Сборник научни доклади ВИХВП, 2001, 119 - 125 | ![]() | ![]() |
Статия | Ташев АИ, МС Минчев, Изследване върху специфичния разход на енергия при сушене на картофи в слънчева конвективна сушилня, Топлотехника, 1 (1), 2010, 35 - 38 | ![]() | ![]() |
Уч. пособие | Баева МР, Технология ня сладкарските изделия, Академично издателство на УХТ, 2013, ISBN 978-954-24-0227-5 | ![]() | ![]() |
Доклад | Konstantinova S, Return on Equity of Travel Companies, „Търговският и туристическият бизнес в условия на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж”, „80 години Стопанска академия „Д. А. Ценов”, Свищов: АИ „Ценов”, 2016, ISSN 978-954-23-1150-8, 265 - 270 | ![]() | ![]() |
Уч. пособие | Алексиева Й., Ил. Милкова-Томова, Основи на кулинарната технология, І част, Академично издателство на УХТ, 2013 | ![]() | ![]() |
Статия | Vlahova-Vangelova DB, SG Dragoev, DK Balev, BK Assenova, KJ Amirhanov, Quality, Microstructure, and Technological Properties of Sheep Meat Marinated in Three Different Ways, Journal of Food Quality, Article ID 5631532, 10 pages, https://doi.org/10.1155/2017/5631532, 2017 | ![]() | ![]() |
Статия | Дерекювлиев Т Й, О структурно-семантической роли болгарского определенного артикля, Первая международная студенческая научно-практическая конференция. Студенчество в науке – инновационный потенциал будущего. Набережные челны, 2013 | ![]() | ![]() |
Страница 25 от 73 Общо: 3616 |