Забравена парола

Страница 27 от 71

Общо: 3528

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияДерекювлиев Т Й, По въпроса за интерфикса, Научни трудове на Университет по хранителни технологии, том LXII, 2015
СтатияДерекювлиев Т Й, О структурно-семантической роли болгарского определенного артикля, Первая международная студенческая научно-практическая конференция. Студенчество в науке – инновационный потенциал будущего. Набережные челны, 2013
СтатияДерекювлиев Т Й, Наречието – синтезиращ тип дума, Научни трудове на Съюза на учените в България - Пловдив. Обществени науки, изкуство и култура, том I. Пловдив, 2015, 2015
СтатияДерекювлиев Т Й, Морфемната структура на определителния член при сингуларните адективни форми (genus masculinum), Езикът на времето. Сборник с доклади по случай 70-годишния юбилей на проф. д.ф.н. Иван Куцаров. Пловдив, 2012
СтатияДерекювлиев Т Й, Модификационни adverbia demonstrativa в българските диалекти, Научни трудове на Пловдивския университет, 51 (1 СБ. Б), 2013
СтатияДерекювлиев Т Й, Местоименните наречия в диалектоложките монографии на Любомир Милетич, Българска реч. Списание за езикознание и езикова култура. Издание на Факултета по славянски филологии при Софийския университет „Св. Климент Охридски“., 2, 2013
СтатияДерекювлиев Т Й, Лингвистичната триада местоимение-наречие-местоименно наречие, Scientific Works of the Union of Scientists in Bulgaria - Plovdiv. Series B. Natural Sciences and the Humanities, Vol. XVII. International conference of young scientists 11 - 13 June 2015. Plovdiv, 2015
СтатияДерекювлиев Т Й, Към relativum generale (дето/дека) в българските диалекти. (Произход и същност)., Да (пре)откриваш думите. Юбилеен сборник, посветен на проф. д.ф.н. Вера Маровска. Пловдив, 2015
СтатияДерекювлиев Т Й, Културологичният модус на храната, След следващата запетая. 20 години етнология в Пловдивския университет. Сборник от юбилейна научна конференция, Пловдив, 2015
СтатияДерекювлиев Т Й, Запазване на стб. „слаб ер“ в структурата на новобългарски корен от диалектен тип, Научни трудове на Университет по хранителни технологии, том LXII, 2015
ДокладДерекювлиев Т Й, За местоименното наречие като релативен съюз, – XV национална научна конференция за студенти, докторанти и средношколци „Канонът на словото vs. словото на канона” (16-17 май 2013, Пловдив), 2013
СтатияДерекювлиев Т Й, За генезиса на назалния компонент в диалектните форми пендесе, девендесе, Безкрайността на словото. Пловдив, 2012
СтатияДерекювлиев Т Й, За архаичните особености в диалектите - запазване на старобългарската демонстративна морфема сь, Научни трудове на Съюза на учените. Серия Б. Естествени и хуманитарни науки, том XVI, Пловдив, 2014, 2014
СтатияДерекювлиев Т Й, Етнолингвистичният профил на говорещия, Актуални проблеми на съвременната лингвистика. Юбилеен сборник в чест на проф. д.ф.н. д-р хон. кауза Стефана Димитрова. София, 2016
СтатияДерекювлиев Т Й, Детерминативната функция на съюза ИЛИ, Scientific Researches of the Union of the Scientists Plovdiv. Series B.Natural Sciences and the Humanities. Vol. XIII. Plovdiv,, 2012
СтатияДерекювлиев Т Й, Българските диалекти – лингвистична система от комбинационен тип, Научни трудове на Университет по хранителни технологии , том LXI, 2014., 2014
СтатияДерекювлиев Т Й, Аглутинативно сатурирана субективност, Матеріали V Міжнародного науково-методичного семінару з болгарської мови, літератури, культури та історії. Бердянськ, 2016
СтатияДерекювлиев Т Й, 3. Части на речта или структуро-семантични класове?, Научни трудове на Съюза на учените в България – Пловдив. Серия А. Обществени науки, изкуство и култура. Том III, 2017
ДокладДенкова РС, С Илиева, Л Георгиева, ВБ Янакиева, ИН Добрев, Е Султина, Устойчивост на щамове Lactobacillus casei и Lactobacillus plantarum спрямо сапрофитни микроорганизми и консерванти, Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии - 2012”, 19-20.10.2012, 2012, ISSN 1314-3913, 83 - 88
ДокладДенкова РС, С Илиева, ЗР Денкова, ВБ Янакиева, Пробиотични свойства на щамове Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, изолирани от различни източници, Международна научно-практическа конференция "Технологии, храни, здраве” 50 години ИИРХ – Пловдив, 8.11.2012, 2012, 67 - 72
ДокладДенкова РС, С Илиева, ЗР Денкова, ВБ Янакиева, Инхибираща активност на щамове Lactobacillus fermentum и Lactobacillus brevis спрямо сапрофитни микроорганизми, Научни трудове на Русенския Университет - 2012, 51 (9.2), 2012, ISSN 1311-3321, 84 - 88
ДокладДенкова РС, Л Георгиева, ЗР Денкова, ВБ Янакиева, Антимикробна активност на щам Lactobacillus acidophilus Z10 спрямо патогенни микроорганизми, Научни трудове на Русенския Университет - 2012, 51 (9.2), 2012, ISSN 1311-3321, 79 - 83
ДокладДенкова РС, ЗР Денкова, И Мургов, Б Горанов, Р Николова, Суровосушен ферментирал суджук с пробиотичен щам Lactobacillus plantarum LBRZ12, Science and Technologies, 4 (3), 2014, 59 - 63
ДокладДенкова РС, ЗР Денкова, ВБ Янакиева, Определяне на ензимния профил на щамове Lactobacillus paracasei, изолирани от различни източници, Научни трудове на УХТ, 60, 2013, ISSN 1314-7102, 858 - 863
ДокладДенкова РС, ВБ Янакиева, ЗР Денкова, С Илиева, А Петкова, Антимикробна активност на щамове Lactobacillus plantarum, изолирани от различни източници, срещу патогени, Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии - 2012”, 19-20.10.2012, 2012, ISSN 1314-3913, 77 - 82
ДокладДенкова РС, ВБ Янакиева, ЗР Денкова, Е Галенова, Идентификация и преживяемост при моделни условия на стомашночревния тракт на пробиотичен щам Lactobacillus casei RN5, Science and Technologies, 3 (4), 2013, ISSN 1314-4111, 134 - 138
ДокладДенкова РС, ВБ Янакиева, ЗР Денкова, Е Галенова, Идентификация и преживяемост при моделни условия на стомашно-чревния тракт на щам Lactobacillus casei PX3, V Национална научна конференция за студенти, докторанти и млади учени – 18.05.2013. 11 години Фондация „Наука и висше образование”, Пловдив, 2013, ISSN 1314-9547, 110 - 115
ДокладДенкова РС, ВБ Янакиева, ЗР Денкова, В Николова, Антимикробна активност на пробиотични щамове Lactobacillus plantarum спрямо Candida albicans NBIMCC 74, V Национална научна конференция за студенти, докторанти и млади учени – 18.05.2013. 11 години Фондация „Наука и висше образование”, Пловдив, 2013, ISSN 1314-9547, 116 - 121
ДокладДенкова РС, Б Горанов, И Георгиева, ЗР Денкова, ГА Костов, Определяне на кинетичните параметри при периодично култивиране на Lactobacillus paracasei PX3 с пробиотичен потенциал, Научни трудове на Университет по Хранителни Технологии – гр. Пловдив, 61, 2014, 428 - 432
Уч. пособиеДенкова ЗР, РС Денкова, ВБ Янакиева, ИН Добрев, Хранителна микробиология. Ръководство за упражнения, Академично издателство на УХТ - Пловдив, 2015, ISBN 978-954-24-0269-5
СтатияДенкова ЗР, Д Димбарева, ВБ Янакиева, РС Денкова, Щамове Lactobacillus helveticus с пробиотични свойства, „Хранителна наука, техника и технологии”, 2, 2011, ISSN 1314-3913, 63 - 66
СтатияДенев СП, ХН Николов, Изследване върху стабилизацията на уиски чрез комбинирано приложение на изкуствен студ. III. Влияние на режимите на студова обработка на купажите., Лозарство и винарство, 2013 (6), 2014, 10 - 18
ДокладДенев СП, ХН Николов, Изследване върху стабилизацията на уиски чрез комбинирано приложение на изкуствен студ. II. Стабилизиране на купажите за уиски с органични и неорганични стабилизиращи и бистрещи вещества., Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2013”., LX, 2013, 413 - 421
ДокладДенев СП, ХН Николов, Изследване върху стабилизацията на уиски чрез комбинирано приложение на изкуствен студ. I.Влияние на екстрактното и алкохолното съдържание на купажите върху студовата обработка., Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2013”., LX, 2013, 408 - 412
СтатияДенев П., Хр.Крачанов, Върху реакцията на пектин с амоняк. ІІ Промени във въглехидратния състав, Научни трудове на ВИХВП, 46, 2001, 81 - 85
СтатияДенев П., Технологична схема за получаване на амидиран пектин, Научни трудове на Русенски университет „Ангел Кънчев”, 41 (1.2), 2004, ISSN 1311-3321, 113 - 117
СтатияДенев П., Приложение на амидирани пектини за получаване на нискозахарни желет, Научни трудове на Русенски университет „Ангел Кънчев”, 41 (1.2), 2004, ISSN 1311-3321, 108 - 112
ДокладДенев П., НД Менков, И Панчев, Сорбционные изотермы гидроколоидов полисахаридного строение., Дендрарию дальневосточного лесного хозяства, Материалы Международной конференции – Хабаровск, 2006, 228 - 231
Уч. пособиеДенев П., Н. Петкова, М. Тодорова, Хранителна химия, Академично издателство при Русенски университет "Ангел Кънчев", 2018, ISBN 978-954-24-0291-6
СтатияДенев П., Н. Петкова, Ив. Петрова, Ст. Стамов, Денев П., Н. Петкова, Ив. Петрова, Ст. Стамов, Изследване върху емулгиращо-стабилизиращите свойства на прeбиотични инулинови препарати с различна степен на полимеризация, Научни трудове на русенския университет ”Ангел Кънчев”, 52 (10.2), 2013, ISSN 1311-3321, 174 - 178
ДокладДенев П., Н. Кирчев, Ив. Панчев, Характеристика пектиновых веществ в отходах при производстве соков., Лесные Биологически Активные Ресурсы, Материалы ІІ Международной конференции – Хабаровск, 2004, 153 - 156
СтатияДенев П., Н. Делчев, Моно- и олигозахариден състав на HelianthustuberosusL., Научни трудове на УХТ, 58 (2), 2011, 385 - 390
ДокладДенев П., Н. Делчев, М. Тодорова, Ив. Панчев, Н. Кирчев, Върху въглехидратния състав на растението топинамбур (Heliantustuberosus L.) II. Характеристика на пектиновите вещества., Екология и здраве, Сборник на докладите от седма национална научно-техническа конференция с международно участие, 2008, 377 - 380
СтатияДенев П., Н. Делчев, Г. Добрев, Ив. Панчев, Н. Кирчев, Изолиране и характеристика на инулин от топинамбур, Хранително-вкусова промишленост (3), 2010, 48 - 51
СтатияДенев П., М.Крачанова, Хр. Крачанов, Върху реакцията на пектин с амоняк. ІІІ Ензимен анализ на амидирани пектини, Научни трудове на ВИХВП, 46, 2001, 87 - 91
ДокладДенев П., М. Тодорова, М. Кунчева, Р. Власева, Г. Антова, Изследване на функционалните свойства на химично-модифициран инулин, Екология и здраве, Сборник на докладите от седма национална научно-техническа конференция с международно участие, 2008, 381 - 384
СтатияДенев П., М. Тодорова, Кр. Никовска, Ст. Стамов, Относно получаването на химически модифициран инулин и използването му в O/W емулсии., Годишник на Шуменския университет, 19 (В2), 2009, 71 - 80
СтатияДенев П., М. Кунчева, Н. Кирчев, М. Кирчева, Получаване на производни на ксантана, Научни трудове на Съюза на учените в Пловдив, 5, 2005, 63 - 67
СтатияДенев П., Кр. Никовска, М. Тодорова, Ст. Стамав, Функционалните свойства на инулинови препарати и хранителните продукти, Научни трудове на УХТ, 55 (2), 2008, 55 - 60
СтатияДенев П., Ив. Панчев, Термостабилност на полиурониди, Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” Научни трудове, 32 (5), 2004, ISSN 0204-5346, 119 - 125

Страница 27 от 71

Общо: 3528

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив