Забравена парола

Страница 29 от 72

Общо: 3577

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияГрадинарска ДН, ДБ Влахова-Вангелова, ПН Чорбаджиев, Изучение возможностей применения целых семян подсолнечника в производстве вареных быстропортящихся колбас, Research Journal «European Research», 9 (20), 2016, ISSN 2410-2873, 11 - 15
СтатияГрадинарска ДН, ДБ Влахова-Вангелова, ПН Чорбаджиев, Влияние стартерной культуры из бифидобактерий и молочно-кислых бактерий на структурно-механические свойства сырокопченых мясных продуктов, Research Journal «European Research», 8 (19), 2016, ISSN 2410-2873, 33 - 37
ДокладГрадинарска ДН, Вълкова-Йоргова КИ, Данов КР, ДГ Йорданов, ПБ Боянова, Дворянинова ОП, Соколов АВ, Сравнительная оценка различных по виду натуральных красителей на цветовую характеристику вареных колбас с редуцированным содержанием нитратов, Материалы IV Международной научно- технической конференции „Продовольственная Безопасность: Научное, Кадровое и Информационное Обеспечение”, 2017, ISSN 978-5-00032-310-6, 120 - 132
СтатияГосподинов ДН, Съвременни и иновативни методи за замразяване на хранителни продукти, Научни трудове на русенския университе, 55, 2016, ISSN 1311-3321, 100 - 104
ДокладГосподинов ДН, Стефанов СВ, В Хаджийски, Минчева М, Изследване влиянието на влажността и геометричните параметри на опаковки от вълнообразен картон върху устойчивостта на вертикално натоварване, Младежки форуми „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, 2018, ISSN 2367- 8569, 31 - 36
ДокладГосподинов ДН, С Стоилов, И Цветанов, Числено изследване на напрегнатото състояние на уплътнители (О-пръстенни) при монтаж в канали с различна форма, Сборник доклади на студентска научна сесия – СНС 15, 2015, ISSN 1311-3321, 83 - 86
ДокладГосподинов ДН, С Дишлиев, М Янев, Приложение на нано технологии и нано материали в хранително-вкусовата промишленост, Младежки форуми „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, 2018, ISSN 2367- 8569, 37 - 41
ДокладГосподинов ДН, Г Михайлов, Д Авджийски, Числено изследване на напрегнатото състояние на О-пръстенни уплътнители при статично едноосно натоварване, Сборник доклади на студентска научна сесия, 2016, ISSN 1311-3321, 14 - 19
ДокладГосподинов ДН, Г Михайлов, Д Авджийски, Материали използвани в машините и апаратите за производство на храни, Сборник доклади на студентска научна сесия, 2016, ISSN 1311-3321, 14 - 19
СтатияГосподинов ДН, ВМ Хаджийски, СВ Стефанов, Изследване на поведението на образци от плосък и вълнообразен картон при натоварване на натиск, Изследване на поведението на образци от плосък и вълнообразен картон при натоварване на натиск, 51, 2012, ISSN 1311-3321, 152 - 157
ДокладГосподинов ДН, В Хаджийски, Д Нихтянов, Адитивни методи за производство на метални изделия, Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес“, 2018, ISSN 2367- 8569, 38 - 42
ДокладГосподинов ДН, В Хаджийски, Д Донева, Д Авджийски, Изменение на механичните характеристики на високоеластични материали използвани в хранителното машиностроене при стареене, Младежки форуми „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, 2018, ISSN 2367- 8569, 42 - 46
ДокладГосподинов ДН, В Хаджийски, Гущеров С, Абдураимова М, Анализ на студената крехкост на съвременни стомани, МЛАДЕЖКИ ФОРУМИ „НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, БИЗНЕС” 2017 - Сборник доклади, 2017, ISSN 2367-8569, 5 - 9
ДокладГосподинов ДН, В Хаджийски, Авджийски Д, Михайлов Г, Абдураимова М, Изследване на поведението на високоеластични гумени материали за уплътнители при ниски температури, МЛАДЕЖКИ ФОРУМИ „НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ, ИНОВАЦИИ, БИЗНЕС” 2017 - Сборник доклади, 2017, ISSN 2367-8569, 10 - 13
СтатияГосподинов Д, С Стефанов, В Хаджийски, Използване на метода на крайните елементи аз изучаване влиянието на вида на контакта между отделинте слоеве въ ввълнообразиня картон върху меахничинте му свойства, Научни трудове ва Русенския Университет, 50 (9.2), 2011, 71 - 75
СтатияГосподинов Д, С Стефанов, В Хаджийски, Дослiження уапковок з гофрованого картону ан стиск, Мiжнародна наукова конференцiя молодих учених аспiрантiв I студентiв (2), 2012, 247 - 249
СтатияГосподiнов Д, С Стефанов, В Хаджийски, Вплит контактноi поверхностi мiж шарами гофрованого картону на його механiчнi властиковостi, Упаковка, Журнал для виробникiв та споживачiв тари I упаковки (6), 2011, 28 - 29
ДокладГоранова-Атанасова В., Г. Певичарова, П. Певичаров, Хигиенна характеристика на условията на труд при работещи с пестициди в НИЗК “Марица” – Пловдив, Научни трудове на Аграрен Университет - Пловдив, XLVIII, 2004, 433 - 439
СтатияГоранова ЖТ, МР Баева, СС Станков, Приложение на пълнозърнесто брашно от лимец (Triticum monococcum L.) в пандишпанов блат със захар, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии’2014”, 24-25 октомври, 2014, Пловдив, УХТ, Научни трудове на УХТ, 61 (1), 2014, ISSN 1314-7102, 891 - 895
ДокладГоранова ЖТ, МР Баева, ДрВ Бухалова, ИлВ Милкова-Томова, ЙН Алексиева, СС Станков, ОВ Мацикова, Внешний вид и вкус бисквитов, изготовленных с использованием листьев клюквы (Vaccinium vitis-ideae L.), X Международной научно-технической конференции 23 – 24 апреля 2015 года, Могилевский государственный университет продовольствия, г. Могилев, Беларусь, Тезисы докладов, 2015, ISSN 978-985-6985-31-0, 140 - 140
СтатияГоранова ЖТ, МР Баева, ДрВ Бухалова, ИлВ Милкова-Томова, ЙН Алексиева, СС Станков, Листья клюквы (Vaccinium vitis-ideae L.) - перспективная функциональная добавка при производстве бисквитов, Научно-методический журнал Могилевского государственого университета продовольствия, 1 (18), 2015, ISSN 2218-1652, 67 - 71
СтатияГоранов Б, З Денкова, Д Блажева, И Игнатов, М Ангелов, Г Костов, Възможности за биологично подкисляване на майша при производството на пивна мъст: влияние на температурата на култивиране върху образуването на млечна киселина и диацетил на щамове Lactobacillus, Международна научно-практическа конференция "Храни, технологии и здраве", 2012, Пловдив, 2012, ISSN 978-954-24-0204-6, 33 - 38
ДокладГоранов Б, ВН Найденова, ИИ Игнатов, М Ангелов, ГА Костов, Възможности за биологично подкисляване на майша при производство на пивна мъст: Селекция на щамове Lactobacillus delbrueckii, Научни трудове на УХТ, 59, 2012, 138 - 142
ДокладГоговска А, С Хамид, С Константинова, Предприемачество чрез франчайз в ресторантьорството, - В: Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, ДНТ - Пловдив, 2018, ISSN 2367-8569, 118 - 122
СтатияГогова ЦИ, ЦВ Прокопов, И Фурлински, П Параскова, СС Танчев, Средиземноморския начин на хранене – модел за здраве и дълголетие, Научни трудове на ВИХВП-Пловдив, XLV, 2001, 103 - 109
СтатияГогова ЦвИ, МР Баева, Установяване на времето на технологичните операции при обогатени и необогатени замразени теста – част ІI Установяване на времето за повишаване на температурата до работната, окончателна ферментация и изпичане на обогатени и необогатени, замразени хлебни теста, Хранителна наука, техника и технологии, 3, 2011, ISSN 1314-3913, 12 - 16
СтатияГогова ЦвИ, МР Баева, Установяване на времето на технологичните операции при обогатени и необогатени замразени теста – част І Установяване на времето за замразяване и за дефростация на обогатени и необогатени теста, Хранителна наука, техника и технологии, 3, 2011, ISSN 1314-3913, 7 - 11
СтатияГогова ЦвИ, МР Баева, АГ Дуракова, Качествени показатели на хляб, обогатен с брашно от топинамбур, получен от замразено тесто, «Хранителна наука, техника и технологии - 2011» - Научна конференция с международно участие - Пловдив, Научни трудове на УХТ, 58 (1), 2011, ISSN 0477-0250, 225 - 230
ДокладГогова Цв, ЦВ Прокопов, Ив Фурлински, П Параскова, Ст Танчев, Средиземноморски начин на хранене - модел за дълголетие и здраве, Сборник научни доклади ВИХВП, 2001, 103 - 109
СтатияГогова Цв, Ст. Владева, Д. Генев, Възможности за обогатяване на хляб с грахов протеин, Научни трудове УХТ, LX, 2013, 174 - 178
СтатияГогова Цв, О Енева, Влияние на някои технологични параметривърху качеството на замразени хлебни теста, Академично издателство ВИХВП, 2002, 387 - 393
СтатияГогова Цв, МР Баева, АГ Дуракова, Качествени показатели на хляб, обогатен с брашно от топинамбур, получен от замразено тесто, Научни трудове УХТ (1), 2011, 225 - 231
СтатияГогова Цв, М Димитрова, А Вангелов, Д Димитрова, Микробиологични промени в замразено, неферментирало, хлебно тесто, Научни трудове УХТ, L (1), 2003, 107 - 112
СтатияГогова Цв, Историята на кифлата, Хляб (4), 1993, 8 - 10
СтатияГогова Цв, Е Димитрова, Прилагането на метода "DEFT" при определяне жизнеспособността на дрождевите клетки в замразено, хлебно тесто, Научни трудове УХТ, XLIV (2), 2000, 264 - 269
СтатияГогова Цв, ГИ Караджов, , Технология на малки хлебчета тип "Земел" от замразено тесто, Хранително - вкусова промишленост (7), 2007, 46 - 50
ДокладГогова Цв, АА Вангелов, И Мургов, М Димитрова, , Получаване на суха закваска на бза хмелова мая Част 1 Получаване на традиционна хмелова мая и охарактеризирането й по технологични показатели, Сборник резюмета, 2003, 177 - 177
СтатияГогова Цв, А Вангелов, Н Джалева, Изследване на продължителността на дефростация и окончателна ферментация на замрезено неферментирало хлебно тесто, Научни трудове УХТ, LII (2), 2005, 47 - 52
СтатияГогова Цв, А Вангелов, М Димитрова, Й Иванов, Технологични промени в замразено, неферментирало, хлебно тесто, Научни трудове УХТ, L (1), 2003, 102 - 106
СтатияГогова Цв, А Вангелов, Й Иванов, Качество на хляба, произведен от замразено неферментирало хлебно тесто, Научни трудове УХТ, LII (2), 2005, 53 - 58
ДокладГнiцевич ВА, НВ Вольнова, ИО Обрешков, Обгрунтування умов технологiї використання кореню солодки в технологiї напiвфабрикату на основi знежиреного молока, Харчовi добавки. Харчування здорової та хворої людини: ІІІ мiжнародної науково-практичної конференцiї, Донецк, 2009, 165 - 167
ДокладГнiцевич ВА, ИО Обрешков, НВ Кравченко, Дослiдження структурно-механiчних властивостей самбукiв на основi напiвфабрикату зi знежиреного молока з екстрактом кореня солодки, Харчовi добавки. Харчування здорової та хворої людини: VІ мiжнародної науково-практичної конференцiї, Донецк, 2013, 213 - 215
ДокладГлушкова В., РБ Михов, В. Терзиева, Влияние на вида на брашното върху реологичните характеристики на кексово тесто, Сб. доклади X Нац. научно-тех¬ни¬чес¬ка кон¬фе¬ренция с международно участие „Екология и здраве”, 2014, ISSN 1314 – 1880
ДокладГлушкова В., Н. Петкова, М. Стоянова, В. Терзиева, Изследване върху обогатени с инулин кексове, Научни трудове на университета по хранителни технологии, “Хранителна наука, техника и технологии 2014”, LXI, 2014, 816 - 819
Уч. пособиеГинов НП, ЖТ. Стойчев, ВС. Станчев, Автоматизация на производствени процеси. Ръководство за лабораторни упражнения., Ак. изд. на УХТ, 2012, ISBN 978-954-24-0202-2, 1 - 147
ДокладГергана Георгиева, Теодор Станчев, Мария Божкова, С Константинова, Насекомите - суперхраната на бъдещето, - В: Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес“ 2019 пролет, 2019, ISSN 2367-8569, 192 - 197
ДокладГерасимов В, К. Цветков, ГП. Терзийски, С. Лекова, Хибриден хаотичен алгоритъм използващ градиентна техника за намиране на глобален оптимум, XIV Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти (резюме), 2017, 114 - 114
ДокладГеоргиева-Веселинова Ц Г, С Константинова, Стратегии за развитие на иновациите, Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2017“, 2017, ISSN 2367-8569, 37 - 43
СтатияГеоргиева МГ, СВ Василев, ЗИ Ходжева, Разпределение на температурата в едномерно температурно поле на топлообменен апарат, ХХIV Международна научна конференция на Съюз на учените, Технически науки, 4, 2014, 112 - 116
СтатияГеоргиева МГ, ДГ Атанасов, МС Минчев, АИ Ташев, Изследване влиянието на оребряването, скоростта и температурата на въздуха върху температурата на повърхността на абсорбер за въздушен колектор за сушилня, Топлотехника, Издателство на Технически университет-Варна, 5 (3), 2014, ISSN 1314-2550, 3 - 6

Страница 29 от 72

Общо: 3577

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив