Забравена парола

Страница 3 от 58

Общо: 2854

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияБанков НД, Ст Табаков, ВС Станчев, Изследване на транзисторен резонансен инвертор с хибридни механизми на комутация, Електронна техника ЕТ ‘2000 ІХ Созопол, 2000
СтатияБанков НД, Ст Табаков, ВС Станчев, Товарни характеристики на транзисторен резонансен инвертор с хибридни механизми на комутация, Електронна техника ЕТ ‘2000 ІХ Созопол, 2000
СтатияСтойчев ЖТ, ВС Станчев, Модели описващи процеса оцетнокисела ферментация, Tenth congress of the bulgarian microbiologists, 2002
СтатияСтанчев ВС, ЖТ Стойчев, ДД Цанкова, Сравнителен анализ на модели за описание на процеса оцетнокисела ферментация, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 305 - 309
СтатияСтанчев ВС, ЖТ Стойчев, ДД Цанкова, Обобщен критерий за определяне кинетичните параметри на модели на процеса на оцетнокисела ферментация, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 299 - 304
СтатияЦанкова ДД, ЖТ Стойчев, ВС Станчев, Моделиране на кинетиката на ферментационен процес чрез СМАС мрежи, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 310 - 315
СтатияЦанкова ДД, ЖТ Стойчев, ВС Станчев, Качествено изследване на динамиката и управление на равновесното състояние на ферментационен процес, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 316 - 321
СтатияСтойчев ЖТ, ДД Цанкова, ВС Станчев, Интензификация чрез СМАС мрежи на процеса ацетификация при производството на оризов оцет, Научни трудове на УХТ, L (4), 2003, 172 - 177
СтатияСтанчев ВС, Г Йорданов, Д Славчева, П Славчев, Възможности за измерване на концентрация на разтвори с капацитивна кондуктометрична клетка, Научни трудове на УХТ, L (4), 2003, 197 - 202
СтатияСтанчев ВС, Д Славчева, Г Йорданов, П Славчев, Възможности за измерване на концентрация на разтвори с трансформаторна кондуктометрична клетка, Научни трудове на УХТ, L (4), 2003, 203 - 208
СтатияСтанчев ВС, Г Йорданов, Г Попов, Уред за измерване и регистриране на параметрите на процеса пастьоризация, Научни трудове на УХТ, L (4), 2003, 209 - 214
СтатияСтанчев ВС, ДД Цанкова, ЖТ Стойчев, Моделиране на динамиката на специфичната скорост на растежа на биомасата на ферментационен процес, Научни трудове на УХТ, LI (4), 2004, 232 - 237
СтатияСтанчев ВС, Модел на процеса оцетнокисела ферментация с отчитане времетраенето на лагфазата, Научни трудове на УХТ, LI (4), 2004, 238 - 243
СтатияБлажева Д, ВС Станчев, С Гаргова, АИ Кръстанов, Биосинтез на вътреклетъчна захарозоизомераза от Serratia plymuthica ATCC 15928, Scientific Researches of the Union of Scientifists, V, 2005, 164 - 169
СтатияЖекова БЙ, И Пищийски, ВС Станчев, Изследване влиянието на някои физични обработки на нишестето върху получаването на циклодекстрини, Научни трудове на УХТ, LII (4), 2005, 45 - 50
СтатияКолева Б, ВС Станчев, Д Спасова, С Бахчеванска, Изследване на процеса мацерация на цветове от Sophora japonica, Научни трудове на УХТ, LII (2), 2005, 380 - 385
СтатияStoilova IS, AI Krastanov, VS Stanchev, D Daniel, M Gerginova, Z Aleksieva, Biodegradation of high amounts of phenol, catechol, 2,4-dichlorophenol and 2,6-dimethoxyphenol by Asperillus awamori cells, Enzyme and Microbial Technology, 39 (5), 2006, 1036 - 104111
СтатияЙорданов Г, Т Маринова, Ж Попова, АИ Кръстанов, ВС Станчев, Възможности за имобилизиране на пивни дрожди в биореактор с фиксиран слой носител. Избор на носител, Хранително-вкусова промишленост (6), 2006
СтатияЖекова БЙ, ВС Станчев, И Пищийски, Влияние на рН и температурата върху получаването на циклодекстрини, Научни трудове УХТ, Научни трудове на УХТ, LIII (1), 2006, 452 - 457
СтатияКрумов Н, ВС Станчев, К Постен, А Ангелов, Оптимизиране на състава на хранителната среда за получаване на нанобиочастици от Schizosaccharomyces pombe, Научни трудове на УХТ, LIII (1), 2006, 266 - 271
СтатияДобрев ГТ, И Пищийски, БЙ Жекова, ВС Станчев, Оптимизация на концентрацията на въглеродния източник в хранителна среда за получаване на ксиланаза от Aspergillus niger B03, Научни трудове ТУ гр. София - филиал гр. Пловдив, 2006
СтатияЖекова БЙ, И Пищийски, ВС Станчев, Изследване на дециклизиращата активност на циклодекстрин глюканотрансфераза, Научни трудове ТУ гр. София - филиал гр. Пловдив, 13 (10), 2006, 113 - 120
СтатияМитев ПС, НС Стоянов, СД Кемилев, ЯБ Чобанов, Исследование изменения физико-химических показателей красного вина после контакта с различными видами древесины и после розлива в бутылки, Одеска национална академия по хранителни технологии, Научни трудове, 2013, 2 (44), 2013, 271 - 276
ДокладСтоянов НС, ПС Митев, СД Кемилев, ЯБ Чобанов, Изследване приложението на несахаромицетни дрожди при производството на червени вина, Енологичен семинар с международно участие - Енофорум 2014, 28-31.05.2014, гр. Несебър, 2014
ДокладЛуизова-Хорева ЦХ, ХП Динков, НХ Бозуков, Видове изходни материали за създаването на база данни при разработката на терминологичен електронен речник., Научни трудове на УХТ – Пловдив. Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2014”, LХI (1), 2014, ISSN 1314-7102, 1030 - 1032
Уч. пособиеLuizova-Horeva TH, English for Food Technology and Engineering Students at the UFT, Академично издателство на УХТ - гр. Пловдив, 2010, ISBN 978-954-0154-4
Уч. пособиеLuizova-Horeva TH, English for Food Technology and Engineering, Академично издателство на УХТ - гр. Пловдив, 2011, ISBN 978-954-24-0176-6
ДокладЛуизова-Хорева ЦХ, Чуждоезиковото обучение за неспециалисти – второстепенна дисциплина или фактор за успех, Научни трудове на Съюза на учените в България - Пловдив, 2004, ISSN 1311-9400, 268 - 274
ДокладЛуизова-Хорева ЦХ, Чуждоезиковата подготовка на студентите по туризъм и хранене в контекста на европейските и институционални квалификационни приоритети, Научни трудове на УХТ – Пловдив. Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2004", LI (4), 2004, ISSN 1314-7102, 85 - 91
Уч. пособиеPancheva TP, Human Resource Management for Tourism Services. A teaching manual for foreign students in Tourism subjects, 1st ed., UFT Academic Publishing House, Plovdiv, 2015, ISBN ISBN 978-954-24-0261-9, 1 - 94
ДокладLuizova-Horeva TH, Part/whole metonymic shifts in some English-Bulgarian translations, Научни трудове на УХТ – Пловдив. Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2012", LVI (2), 2009, ISSN 1314-7102, 447 - 453
СтатияМаринова ИВ, ЦХ Луизова-Хорева, Термини от областта на Кетъринга и някои проблеми свързани с превода им на български език, Хранителна наука, техника и технологии, I-2011, 2011, 166 - 169
СтатияЛуизова-Хорева ЦХ, Някои прояви на прототипния характер на категорията CUTLERY, Хранителна наука, техника и технологии, ІІ-2011, 2011, 113 - 117
ДокладПанчева ТП, Характеристика и тенденции в развитието на заетостта на непълно работно време в България, Научни трудове на Съюза на учените, Серия А., т. ІІ, Пловдив, 2016, 98 - 102
СтатияЛуизова-Хорева ЦХ, Поглед върху терминологичната единица “техника” и нейните еквиваленти в английски език, Хранителна наука, техника и технологии, І-2011, 2011, 156 - 161
ДокладПанчева ТП, Управленски практики на иновация на работното място, прилагани в българските предприятия: сравнителен анализ със страните от ЕС, Научни трудове на съюза на учените в България, серия А, т. 1, Пловдив, 2015, 100 - 103
СтатияDobrev GT, I Pishtiyski, BY Zhekova, VS Stanchev, Optimization of carbon source in the nutrient medium for xylanase biosynthesis by Aspergillus niger B03, Journal of the Technical University at Plovdiv, 13 (10), 2006, 107 - 112
ДокладЛуизова-Хорева ЦХ, Видове субстантивни композити в българо-английски корпус от областта на туризма, Научни трудове на УХТ – Пловдив. Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2012", LІХ, 2012, ISSN 1314-7102, 950 - 955
ДокладЛуизова-Хорева ЦХ, Образни схеми в значението на субстантивни композити от езика на туризма, Научни трудове на УХТ – Пловдив. Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2012”, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 947 - 949
ДокладПанчева ТП, Иновация на работното място - прилагани системи в страните от ЕС: сравнителни емпирични анализи, Научни трудове на съюза на учените в България, серия А, т. 1, Пловдив, 2015, 93 - 99
ДокладLuizova-Horeva TH, Conceptual Metonymy in the Meaning of English and Bulgarian Nominal Compounds, P. Hilendarski University of Plovdiv Research Papers – Languages and Literature, 50 (1, Part V), 2012, ISSN 0861-0029, 128 - 138
ДокладLuizova-Horeva TH, On the semantics of some English nominal compounds denoting occupations in the hospitality industry, P. Hilendarski University of Plovdiv Research Papers – Languages and Literature, 51 (1, Part B), 2013, ISSN 0861-0029, 229 - 242
СтатияZhekova BY, I Pishtiyski, VS Stanchev, Investigation on cyclodextrin glucanotransferase coupling activity, Journal of the Technical University at Plovdiv, 13 (10), 2006, 113 - 120
ДокладЛуизова-Хорева ЦХ, Семантика на английски композити с окончание –ing, означаващи действия от областта на туризма, Научни трудове на Съюза на учените в България - Пловдив, XVI (Серия Б: Естествени и хуманитарни науки), 2013, ISSN 1311-9400, 273 - 278
СтатияЛуизова-Хорева ЦХ, Прояви на метонимия в английски и български композити с локативно значение от областта на туризма, Езикът е съдба: Сборник в чест на 75-годишнината на проф. дфн Стефка Петрова, 2013, ISSN 978-954-07-3544-3, 140 - 146
ДокладLuizova-Horeva TH, Nobleman, rogue: some examples of conceptual metaphor in the language of wine, Научни трудове на УХТ – Пловдив. Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2013”, LХ, 2013, ISSN 1314-7102, 1460 - 1462
СтатияDobrev GT, I Pishtiyski, VS Stanchev, R Mircheva, Optimization of nutrient medium containing agricultural wastes for xylanase production by Aspergillus niger B03 using optimal composite design, Bioresource Technology, 2007, 2671 - 267811
ДокладЛуизова-Хорева ЦХ, Семантика на английски конструкции от типа [Прилагателно + Съществително] ([A+N]) в езика на туризма, Сборник с доклади от Единадесетата конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти от Факултета по класически и нови филологии, 2014, ISSN 1314-3948, 54 - 61
ДокладПанчева ТП, Функционална гъвкавост и прилагани практики на екипна работа в българските предприятия: сравнителен анализ със страните от ЕС, Научни трудове на Съюза на учените, Серия Б. т. ХVІ, Пловдив, 2014, 154 - 157
ДокладПанчева ТП, Автономия и когнитивна гъвкавост на труда в българските предприятия: сравнителен анализ със страните от ЕС, Научни трудове на Съюза на учените, Серия Б. т. ХVІ, Пловдив, 2014, 147 - 153

Страница 3 от 58

Общо: 2854

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив