Забравена парола

Страница 3 от 23

Общо: 1149

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияDenev P, M Kratchanova, M Ciz, A Lojek, O Vasicek, , , R Toshkova, E Gardeva, L Yossifova, P Hyrsl, L Vojtek, Biological activities of selected polyphenol-rich fruits related to immunity and gastrointestinal health, Food Chemistry, 157, 2014, ISSN 0308-8146, 37 - 4411
СтатияDobrev GT, BY Zhekova, VT Dobreva, HN Strinska, Optimization of some culture conditions by response surface methodology for lipase production from Aspergillus carbonarius, Advances in Bulgarian Science, 2013, ISSN 1314-3565, 20 - 26
ДокладDushkova M., N. Toshkov, A. Simitchiev, A. Koleva, K. Balkanski, Mass flow rate under extrusion of quinoa and goji berry, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 4, 2014, 29 - 31
СтатияPerifanova-Nemska M, G Uzunova, D Blajeva, A Slavchev, Antimicrobial activity of cotton oil obtained from new Bulgarian cotton seed varieties, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 2 (3), 2013, ISSN 1314-7773, 253 - 255
СтатияБозаджиев Б., Н. Димитров, А. Колева, Плътност на шлифована царевица, накисната във вода, Хранително-вкусова промишленост, 4, 2013, ISSN 1311-0179, 38 - 40
СтатияДимитров Н., А. Колева, Б. Бозаджиев, Равновесна влажност на смлени листа от пауловния (Paulownia spp.), Хранително-вкусова промишленост, 3, 2013, ISSN 1311-0179, 40 - 43
СтатияGoranov B, D Blazheva, G Kostov, Z Denkova, Y Germanova, Lactic acid fermentation with encapsulated Lactobacillus casei ssp. rhamnosus ATCC 11979 (NBIMCC 1013) in alginate/chitosan matrices, Bulgarian Journal of Agricultural Science, 19 (2), 2013, ISSN 1310-0351, 101 - 1041
СтатияYovcheva T, I Naydenova, , S Martin, V Toal, S Sainov, Optical and holographic characteristics of photopolymer layers, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, 11 (10), 2009, ISSN 14544164, 1452 - 14551
МонографияDenkova R, V Yanakieva, Z Denkova, D Blazheva, Antimicrobial activity of probiotic lactobacilli, bifidobacteria and propionic acid bacteria, isolated from different sources, In (A. Méndez-Vilas ed.). Microbial pathogens and strategies for combating them: science, technology and education, Formatex, 2013, ISBN 978-84-942134-0-3, 853 - 864
ДокладКолева А., Сухи храни за домашни любимци. Част 2. Хидротермични процеси за производство, Научни трудове на УХТ „Хранителна наука, техника и технологии”, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 193 - 197
ДокладКолева А., Сухи храни за домашни любимци. Част 1. Химичен състав, Научни трудове на УХТ „Хранителна наука, техника и технологии”, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 189 - 192
СтатияДенев П, Д Блажева, П Неделчева, М Крачанова, Антиоксидантна и антимикробна активност на екстракти от билки срещу причинители на хранителни токсикози и токсикоинфекции, Научни трудове на УХТ, LX, 2013, ISSN 1314-7102, 656 - 661
СтатияБлажева Д, П Неделчева, П Денев, М Крачанова, Сравнителна характеристика на антиоксидантната и антимикробна активност на билкови екстракти, Научни трудове на УХТ, LX, 2013, ISSN 1314-7102, 650 - 655
ДокладПанайотов ПТ, Йоаниду КХ, БХ Миленков, , Определяне чрез пълен факторен експеримен влиянието на основни фактори върху времето за начална коагулация на краве мляко, при използването на млекокоагулиращ ензим от микробиален произход, Научни трудове на УХТ, 60 (1), 2013, 80 - 84
ДокладBoyanova PB, Panayotov PT, VK Ganchovska, A Bosakova-Ardenska, Microskopic method for qualification of the cut surface of white brined cheese, Agricultural Science and Technolody, 4 (3), 2012, 306 - 310
ДокладPerifanova-Nemska M, G Uzunova, A Slavchev, D Blazheva, Antimicrobial activity of cotton oil and soapstock, 18th International Conference for Renewable Resources and Plant Biotechnology NAROSSA® 2012, June 04-05, 2012, Magdeburg, Germany, 2012, P 2.1 - P 2.1
ДокладДимитров Н., А. Колева, Б. Бозаджиев, Насипни характеристики на смлени листа от пауловния (Paulownia spp.), Научни трудове на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Биотехнологии и хранителни технологии, 51 (9.2), 2012, ISSN 1311-3321, 64 - 68
СтатияKostov G, I Mihaylov, D Blazheva, D Stoeva, M Angelov, Bioreactors with light-beads fluidized bed: modeling of the voidage function, Journal of EcoAgriTourism, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 188 - 193
ДокладBoyanova PB, Panayotov PT, Monitoring of milk acid coagulation by rotational viscometer, Agricultural Science and Technolody, 4 (4), 2012, 456 - 458
СтатияGA Kostov, VN Shopska, RS Denkova, MG Ivanova, TB Balabanova, RV Vlaseva, Encapsulation of plant and animal oils used in dairy industry: a review, Acta Universitatis Cibiniensis, Series E: Food technology, 20 (1), 2016, ISSN 2344-150X, 21 - 40
СтатияKostov G, I Mihaylov, D Blazheva, M Angelov, Investigation and modeling of jet column bioreactor: mixing time in the apparatus, Journal of EcoAgriTourism, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 194 - 199
СтатияДуракова А., А. Колева, Сорбционна характеристика на брашно от листа на пауловния, Хранително-вкусова промишленост, 9, 2012, ISSN 1311-0179, 39 - 42
ДокладПанайотов ПТ, Йоаниду КХ, Боянова ПБ, БХ Миленков, Пенетрометрично изследване на коагулирало краве мляко чрез използване на ферментативно получен камилски химозин и млекокоагулиращ ензим с микробиален произход, Научни трудове на УХТ, 60 (1), 2013, 263 - 267
СтатияIvanov G, P Spassov, A Slavchev, D Blazheva, Effectiveness of ozonated water package sanitation in fluid food packaging systems, Scientific works of UFT, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 147 - 152
ДокладYovchev A., A. Le-Bail, A. Koleva, A. Krasteva, Image data of crumb structure of bread with topinambur flour, Journal of Eco Agri Tourism. Selected papers from the proceeding of Bioatlas conference 24-26 May, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 280 - 282
СтатияKostova I, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, MG Ivanova, RV Vlaseva, Use of essential oils in dairy products. Essential oil of basil (Ocimum basilicum L.), Indian journal of applied research: Dairy Technology, 6 (1), 2016, ISSN 2249-555X, 211 - 213
ДокладИванова МГ, НС Ненов, МА Душкова, РВ Власева, А Стоянова, Кинетика экстрагирования дубильных веществ из эфирномасличных растений. боярышник, анис и тмин, Научное издание производство и переработка сельскохозяйственной продукции: менеджмент качества и безопасности Материалы III Международной научно-практической конференции, Воронеж, Россия, 1 (1), 2015, ISSN 2311-6870, 158 - 163
СтатияГоранов Б, З Денкова, Д Блажева, И Игнатов, М Ангелов, Г Костов, Възможности за биологично подкисляване на майша при производството на пивна мъст: вли-яние на температурата на култивиране върху образуването на млечна киселина и диацетил на щамове Lactobacillus, Международна научно-практическа конференция "Храни, технологии и здраве", 2012, Пловдив, 2012, ISSN 978-954-24-0204-6, 33 - 38
ДокладГанчовска ВК, ЛФ Костадинова-Георгиева, Боянова ПБ, Панайотов ПТ, Определяне на някои характеристики на качеството на сирене на базата на изображения във видимата област на спектъра, Научни трудове на УХТ, 59 (1), 2012, 123 - 127
ДокладKoleva A., A. Yovchev, D. Hrusavov, A. Krasteva, Microbiological study of floury mixes addition of topinambur flour, Journal of Eco Agri Tourism. Selected papers from the proceeding of Bioatlas conference 24-26 May, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 185 - 187
СтатияKostova I, RV Vlaseva, MG Ivanova, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, Studying the Possibilities of Using of Essential oils in Dairy Products. 2. Caraway (Carum carvi L), Indian journal of applied research: Dairy Technology, 5 (3), 2015, ISSN 2249-555X, 83 - 85
СтатияБлажева Д, Б Горанов, , Н Джебир, Й Германова, Получаване и характеристика на имобилизирани препарати на Lactobacillus helveticus subsp. rhamnosus ATCC 11981, Научни трудове на УХТ, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 503 - 508
ДокладKostova I, D Dimitrov, MG Ivanova, RV Vlaseva, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, Studying the Possibilities of Using Of Essential Oils in Dairy Products. Oregano (Origanum vulgare L.), Proceedings of the International Conference Modern Technoologies, in the Food Industry, 1 - 3November 2014 Chişinãu, Republic of Moldova, 1 (1), 2014, 228 - 235
СтатияНеделчева П, Р Колева, А Кръстанов, , Характеристика на протеази, продуцирани от Bacillus sp., Научни трудове на УХТ, LVIII (2), 2011, ISSN 1314-7102, 148 - 152
ДокладВласева РВ, МГ Иванова, БГ Марков, НС Ненов, МА Душкова, А Стоянова, M. Schreiner, Влияние некоторых технологических параметров на процессе сычужно-кислотной коагуляции для подготовки свежего сыра с добавлением кукурузного масла, Международная научно-практическая и научно-методическая конференция профессорско-преподавательского состава и аспирантов «Aктуальные проблемы развития общественного питания и пищевой промышленности», 10-11 Апреля 2014, Белгород, Россия, 1 (1), 2014, 359 - 370
СтатияНеделчева П, М Бръзкова, А Кръстанов, , Сравнителна характеристика на стабилността на протеази, предназначени за включване в състава на почистващи препарати, Научни трудове на УХТ, LVIII (2), 2011, ISSN 1314-7102, 153 - 158
СтатияMarudova M, T Yovcheva, R Todorov, G Zsivanovits, E Vozary, A Viraneva, I Vlaeva, E Gencheva, G Mekishev, Poly-L-lysine/carboxymethylcellulose multilayers on corona treated polypropylene substrates, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, 11 (10), 2009, ISSN 14544164, 1424 - 142711
СтатияKostova I, D Dimitrov, RV Vlaseva, A Stoyanova, S Damyanova, N Ivanova, , Studying the Possibilities of Using of Essential Oils in Dairy Products. 2. Dill (Anethum Graveolens), Ukrainian Food Journal, 3 (4), 2014, ISSN 2313-5891, 516 - 523
СтатияМН Перифанова-Немска, РВ Власева, МГ Иванова, ГП Узунова, МА Стоянова, Исследование влияния метода экстракции жира из молочно-жирньих эмулсией на общее содержание жира и его жирнокислотнии состав, Одеська Нацiональна Академiя, Харчових Технологiй, 44 (2), 2013, ISSN 2073-8684, 246 - 250
СтатияYovcheva T, M Marudova, A Viraneva, E Gencheva, I Vlaeva, S Sainov, G Mekishev, Pectin/chitosan multilayers on different poly-lactide substrates, Journal of Nanostructured Polymers and Nanocomposites, 5 (3), 2009, ISSN 17904439, 55 - 591
СтатияVlaeva I, T Yovcheva, K Zdravkov, G Minchev, E Stoykova, Design and testing of a four-wavelength laser micro-refractometer, Proceedings of SPIE - The International Society for Optical Engineering, 7027, 2008, ISSN 0277786X, 70270S-1 - 70270S-811
ДокладDobhal S, D Blazheva, M Arif, P Garrido, F Ochoa-Corona, G Opit, C Garzon, PCR detection of aflatoxin producing strains of Aspergillus spp. from corn and red flour beetle, Phytopathology, 100 (6(S)), 2010, ISSN 0031-949X, S30 - S301
ДокладVlaseva RV, MG Ivanova, Study the stability of emulsions produced by complete replacement of milk fat with soybean oil, Journal of EcoAgriTourism, Proceeding of BIOATLAS 2012 Conference, 24-26 May 2012, Braşov, Romania, 8 (2), 2012, ISSN 1844-8577, 275 - 279
ДокладArif M, D Blazheva, P Garrido, F Ochoa-Corona, C Garzon, Development of a diagnostic PCR for detection of aflatoxin and identification of Aspergillus flavus, 20th Proceedings from FAPC symposium, February 16, 2010, OSU, Stillwater, OK, USA,, P32, 2010
Уч. пособиеСтойчев ЖТ, ГП. Терзийски, Управление на биотехнологични производства, Академично издателство на УХТ, 2017, ISBN 978-954-24-0294-7, 1 - 80
ДокладТерзийски ГП, Един подход за инженерна настройка на ПИ-регулатор с динамичен обект от втори ред, Научна конференция “Хранителна наука, техника и технологии - 2016”, 2016
ДокладДинева Г, ГП. Терзийски, Автоматизация на процесите при производството на кетчуп във фирма “Vital” – гр. Първомай, Научна конференция “Хранителна наука, техника и технологии - 2016”, 2016
ДокладAlexieva I, DS Mihaylova, Popova A, Study on the antioxidant activity of selected local Bulgarian culinary spices, Traditional Food Internationa, Cesena, Italy, October 4-5, 2012
СтатияСимитчиев АТ, ВБ Ненов, НГ Тошков, МА Душкова, Производителност на лабораторна уредба за регулирано подаване на пълнежна маса, Хранително-вкусова промишленост, 2, 2013, ISSN 1311-0179, 35 - 38
СтатияВладимиров ПЙ, ДС Спиров, Плавно пускане на асинхронни машини, Списание “Инженерни науки” (4), 2008, 35 - 48

Страница 3 от 23

Общо: 1149

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив