Забравена парола

Страница 35 от 72

Общо: 3585

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияProkopov TV, MI Nikolova, DS Taneva, Wastewater COD reduction by adsorption on commercial activated carbon, The Journal of Eurasian Technological University, Kazahstan, 4 (18), 2014, 5 - 15
СтатияЧонова ВМ, РМ Чочков, Установяване на зависимости между някои методи за определяне на преснотата на хляб, Научни трудове на РУ "Ангел Кънчев", 54 (9.2), 2015, ISSN 1311-3321, 186 - 189
СтатияПашамов Е., Т. Джурков, Развитие сахарной промышленности в Болгарии после демократических перемен и вступления в ЕС 1990 - 2011 года, VI Международная научно - практическая конференция, " Иновации в технологиях и образовании, Сборник статей, часть 3, 2013, 237 - 241
СтатияВладев ВП, Т Ефтимов, Микрокапиляра с флуоресциращо багрило на основата на възходящи едностранно-скосени оптични влакна, Научни трудове на СУБ - Пловдив, XVI, 2014, ISSN 1311-9192, 73 - 78
ДокладИванов ГЙ, ТБ Балабанова, МА Балтаджиева, , Липолиза в хладилно съхраняванобяло саламурено сирене от краве и биволско мляко, Научни трудове на УХТ, 62 (1), 2015, 139 - 144
СтатияБаева МР, ИН Панчев, Изследване влиянието на хранителни покрития от полизахариди върху физичните и механичните показатели на диетичен пандишпанов блатов без захар в процес на съхранение, Машиностроене и машинознание, 3, 2007, ISSN 1312-8612, 84 - 87
СтатияBalev DK, GY Ivanov, KP Vassilev, , Effect of refrigeration treatment regimes on the morphology and microstructure of chicken breast meat, Proceedings of the International Conference “Agri-food sciences, processes and technologies” Agri-food 2014, May 14-15, Sibiu, Romania., 6 (7), 2014, 48 - 57
ДокладХаджиев БИ, В. Алексиева, Подходът Шест сигма – основен инструмент на реинженеринговата система, ISBN 1311-9192,СУ П. 2008; 6 стр. том 10, 2008
СтатияVrancheva R, Popova A, DS Mihaylova, AI Krastanov, Phytochemical analysis, in vitro antioxidant activity and germination capability of selected grains and seeds, Jordan Journal of Biological Sciences, 13 (3), 2020, ISSN 1995-6673, 337 - 3421
ДокладTanchev SS, K Onkov, M Haydutov, P Paraskova, TV Prokopov, S Haralampiev, M Ruinova, Correlation between surface, least lethality point and average quality of foods during sterilisation or cooling after packaging without sterilization, In: Oliveira, J., Oliveira, F. (Eds.), Process optimisation and minimal processing of foods, CIPA-CT94-0195, Thermal Processing, Porto, Portugal, 1, 1998, 114 - 118
ДокладСпиров ДС, ПЙ Владимиров, Динамични характеристики на асинхронна машина при задвижване на механизми с променливи съпротивителен и инерционен моменти., НАУЧНИ ТРУДОВЕ НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, 47 (3.1), 2008, ISSN 1311-3321, 28 - 32
СтатияДуракова АГ, АП Кръстева, А Изембаева, Сорбционные ьарактеристики мучной смеси из цельных семян тыквы, Международная научно-прктическая конференнция „Хлебобулочные, кондитерские и макаронные изделия XXI века, 2013, 128 - 132
ДокладИванов ГЙ, ТБ Балабанова, ИВ Иванова, МА Балтаджиева, Протеолиза в бяло саламурено сиренеот краве и биволско мляко в процеса на хладилно съхранение, Научни трудове на УХТ, 62 (1), 2015, 158 - 161
Уч. пособиеГТ.Сомов, Сн.Иванова, Ресторантьорство-Управление, организация, технология, Академично издателство на УХТ - Пловдив, Първи, 2011, ISBN 978-954-24-0185-8, 1 - 479
СтатияВлахова-Вангелова ДБ, ДК Балев, СГ Драгоев, Влияние на различни видове мариноване върху органолептичните и технологичните характеристики на месо. Обзор, ХВП, 65 (4), 2015, 25 - 28
ДокладЕкснер Г, И. Влаева, Ю. Белчева, П. Божков, Н. Мерджанова, Р. Караиванова, Изследване на адхезионните свойства на полимерни материали използвани за бита, XLI Конференция по въпросите на обучението по физика, 2013, 211 - 214
СтатияYL Lazarova, TM Dodevska, Amperometric detection of hydrogen peroxide in alkaline medium using rhodium-modified glassy carbon, Scientific Works of the Union of Scientists in Bulgaria – Plovdiv, Series С. Teсhnics and technologies, XV, 2017, 188 - 191
ДокладХаджиев БИ, Алексиева Йор., Василева, Е., Интегрална система за управление на туристическата индустрия в България, ISBN 1311-9192,СУ П. 2008; 6 стр., том 10, 2008
ДокладAtanasova EA, IO Obreshkov, Rediscovering the old family traditions and uniting the family through food, Тезисы докладов VIII международной научно-практической конференции, Набережные Челны, Россия, 8, 2020, ISSN 978-5-91875-016-2, 117 - 119
СтатияН. Делчев, П. Денев, Ив. Панчев, Н. Кирчев, Экстракция пектиновых веществ из различных частей растения топинамбур (Helianthus tuberosus L.), Англо-русскоязычныи научны химическии журнал "Бутлеровские сообщения", 18 (7), 2009, 48 - 50
ДокладВълчев СЕ, НС Ненов, ЦВ Прокопов, ДС Танева, Анализ на възможностите за пречистване и рециклиране на отпадъчни води чрез механична термопомпа, Сборник с докладите от X юбилейна национална научно-техническа конференция с международно участие „Екология и здраве”, Сдружение с нестопанска цел „ТО на НТС с ДНТ – Пловдив”, 10, 2014, 363 - 368
СтатияЧочков РМ, Характеристика и приложение на орехово брашно, Научни трудове на РУ "Ангел Кънчев", 54 (9.2), 2015, ISSN 1311-3321, 208 - 212
ДокладDzhivoderova MM, IV Petrova, RD Hadjikinova, KN Nikovska, Dispersion characteristics of oil-in-water emulsions with modified starches, Scientific Works of University of Food Technologies, 1 (63), 2016, ISSN 1314-7102, 30 - 36
СтатияGogova Tzv, AP Krasteva, MR Baeva, T Dessev, Etude sur le parametres de congelation appliques sur la pate crue, non fermente enrichie du farine de topinambour, Научни трудове УХТ, 1, 2010, 639 - 643
СтатияКръстева АП, МР Баева, Цв. Гогова, АГ Дуракова, БВ Бозаджиев, Flour mixes with Herb Additives, Хранителна наука, техника и технология, УХТ-Пловдив, 2, 2011, ISSN 1314-3913, 11 - 15
СтатияКабзев ЙМ, ИИ Игнатов, МД Динев, Изследване влиянието на методите на майшуване върху качеството на пивната мъст при използване на филтрационен апарат “Pegasus” и варилна система “Merlin”, Хранително-вкусова промишленост (2), 2005, 17 - 20
СтатияБаева МР, СИ Ламбов, Теория за сладкия вкус и приложението й при интензивни подсладители с аминокиселинен състав, Хранително-вкусова промишленост (5), 2007, ISSN 1311-0179, 42 - 45
СтатияBalev DK, DB. Vlahova-Vangelova, KM Mihalev, VT Shikov, SG Dragoev, V Nikolov, Application of natural dietary antioxidants in broiler feeds, Journal of Mountain Agriculture on the Balkans, 18 (2), 2015, 224 - 232
ДокладВиранева А, Т. Йовчева, И. Влаева, К. Палийски, Ц. Калпаков, И. Георгиев, С. Дуран, Модифициране на полимерни материали чрез коронен разряд, XLI Конференция по въпросите на обучението по физика, 2013, 42 - 45
ДокладХаджиев БИ, Реинженерингов маркетинг, ISBN 1311-9192,СУ в България, П., Международна конференция на младите учени. 14-16 юни, 2007г.; 6 стр., 2007
ДокладIndzhelieva D, KI Valkova-Yorgova, DN Gradinarska, Application of dietary fiber in raw-smoked sausage type „Petrohan”, Научни Трудове на Русенски Университет “Ангел Кънчев”, 56 (10.2), 2017, ISSN 1311-3321, 40 - 45
ДокладДенев П., Н. Делчев, М. Тодорова, Ив. Панчев, Н. Кирчев, Върху въглехидратния състав на растението топинамбур (Heliantustuberosus L.) II. Характеристика на пектиновите вещества., Екология и здраве, Сборник на докладите от седма национална научно-техническа конференция с международно участие, 2008, 377 - 380
СтатияСтефанов Л, А Стоянова, Влияние на съхранението върху показателите и химичния състав на абсолю „Розино–1300”, Информационен бюлетин БНАЕМПК, 67, 2016, 49 - 51
ДокладTanchev SS, K Onkov, P Richardson, P Paraskova, M Haydutov, S Phylipov, S Haralampiev, TV Prokopov, T Petrova, Lethality and quality retention distribution in in-pack batch sterilised foods,. In: Oliveira, J., Oliveira, F. (Eds.), Process optimisation and minimal processing of foods, CIPA-CT94-0195, Thermal Processing, Porto, Portugal, 1, 1998, 109 - 113
ДокладVladimirov PY, DS Spirov, Dynamic modes under speed pitch alteration of induction machine with residual magnetic field in case of load lowering., Twelfth International Conference on Electrical Machines, Drives and Power Systems ELMA, 2008, ISSN 1313-4965, 406 - 410
СтатияIN Hristova, Tzv Gogova, Developpement du pain enrechi en fibres et proteines, Научни трудове УХТ, 1, 2010, 633 - 638
ДокладКолева А., БВ Бозаджиев, НД Димитров, Проучване на възможностите за смилане на листа от пауловния, Научни трудове на русенски университет "Ангел Кънчев", 50 (9.2), 2011, ISSN 1311-3321, 118 - 122
Уч. пособиеРадомирова И, ЙМ Кабзев, Г Маринова, ИИ Игнатов, Н Ненова, Т Тодорова, Ц Атанасова, Ръководство за добра практика в пивоварната индустрия, Съюз на пивоварите в България, 2006, 1 - 200
СтатияGogova Tzv, BV Bozadzhiev, DI Hrusavov, Technological Characteristics of Primitive type L. susp. Turanicum, Part I Kamut, Journal of EcoAgry Tourism, Bulletin of Agry - ecology, Agri - food, Bioengineering and Agritourism, 8 (2), 2012, ISSN 18448577, 53 - 56
ДокладYL Lazarova, TM Dodevska, Applications of electrochemical biosensors in food industry, 65th Anniversary Scientific Conference with International Participation “Food Science, Equipment and Technology – 2018”, Vol. II, “Food chemistry, microbiology, biotechnology and safety”, 2018
ДокладХаджиев БИ, Комплекс от реинженерингови модели за развитие на бизнес дейността в региона, НПФ/2006 « Икономически модели за развитие на бизнес дейността в региона» ISBN 1311-9192,СУБ-П., 2006; 5 стр., 2006
СтатияGradinarska DN, Mitreva D., DB Vlahova-Vangelova, , A Kuzelov, Effect of extended aging upon textural aspects of traditional bulgarian dry-cured ham, Journal of Agriculture and Plant Sciences, Journal of Agriculture and Plant Sciences, 17 (1), 2019, ISSN 2545-4447, 67 - 76
СтатияДенев П., Н. Делчев, Г. Добрев, Ив. Панчев, Н. Кирчев, Изолиране и характеристика на инулин от топинамбур, Хранително-вкусова промишленост (3), 2010, 48 - 51
СтатияНиколова МИ, ЦВ Прокопов, ДС Танева, Оптимизиране екстракцията на каротеноиди от кожици на български домати, Известия на Съюза на учените-Сливен, 25, 2014, 10 - 15
СтатияПрокопов ЦВ, СС Танчев, Проучване втечняващите възможности на някои ензимни препарати спрямо пектина и нишестето в моделни разтвори и в плодови каши, Научни трудове на ВИХВП-Пловдив, XLIV (1), 2000, 111 - 116
СтатияПашамов Е.Р., Т. Джурков, Статистическая связь между ценами на сахар и цены на топливо, VI Международная научно - практическая конференция " Инновации в технологиях и образовании", Сборник статей, часть 3, Белово, 2013, 241 - 244
ДокладКулинская МО, ИО Обрешков, Туризм в Болгарии глазами международного студента, Тезисы докладов V международной научно-практической конференции, Набережные Челны, Россия, 2017, 268 - 271
ДокладТошков НГ, Влияние на някои параметри на екструдиране на храни за риби върху основни инженерни параметри на процеса, Сборник доклади, XXIV Национален научен симпозиум с международно участие "Метрология и метрологично осигуряване 2014", Созопол 7-11 септември, 2014, ISSN 1313-9126, 317 - 323
ДокладМаданков ЯК, АС Вучев, НД Банков, Високоволтов трансформатор за LCC резонансен преобразувател, Национална конференция с международно участие "ЕЛЕКТРОНИКА 2012", доклади, 2012, ISSN 1313-3985, 176 - 181
Уч. пособиеСтоева Д, М Симова, И Радомирова, ИИ Игнатов, П Делибеев, Ефектът от умерената консумация на бира., Съюз на пивоварите в България и Пивоварите на Европа, 2008, 1 - 32

Страница 35 от 72

Общо: 3585

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив