Забравена парола

Страница 4 от 68

Общо: 3353

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияХаджикинова Р, РБ Михов, Д Хрусавов, В Добрева, Реологична характеристика на какаови дресинги с еритритол, Научни трудове УХТ, LXII, 2015
СтатияДживодерова ММ, Р Хаджикинова, Кр. Никовска, Сравнителна характеристика на глюкозни сиропи в зависимост от количественото съотношение между декстроза и малтоза, 2015
СтатияДживодерова ММ, Р Хаджикинова, Кр. Никовска, Д Хрусавов, Пашамов Е, Характеристика на карамелажни маси в зависимост от състава на глюкозни сиропи, 2015
СтатияДживодерова ММ, Мартин Георгиев, Р Хаджикинова, Свойства на агарови желета в зависимост от температурата в процеса на тяхното подкисляване, 2014
СтатияStankov S., H. Fidan, T. Ivanova, A Stoyanova, S. Damianova, M. Desyk, Chemical composition and application of flowers of false acacia (Robinia pseudoacacia L.), Ukrainian Food Journal, 7 (4), 2018, 577 - 5881
СтатияMihaylova DS, Vrancheva R, Desseva I, Ivanov I, Dincheva I, Popova M, Popova A., Analysis of the GC-MS of volatile compounds and the phytochemical profile and antioxidant activities of some Bulgarian medicinal plants, Zeitschrift fur Naturforschung C, 74 ((1-2)), 2019, 45 - 5411
ДокладPetkova N., Denev P., Chemical structure and functional properties of fructan isolated from Echinacea purpurea roots by microwave-assisted extraction, Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 2018, Prague, 7-9 th November 2018, 2018, ISSN 2336-6796, 58 - 641
СтатияPetkova N., Characterization of inulin from black salsify (Scorzonera hispanica l.) for food and pharmaceutical purposes, Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research, 11 (12), 2018, ISSN 2455-3891, 221 - 2251
СтатияOgnyanov M., M. Hodzhova, N. Petkova, P. N. Denev, Y. Georgiev, M. Kratchanova, Isolation and characterization of plant cell wall material from rose hip fruits, Bulgarian Chemical Communications, 50 (4), 2018, 530 - 5371
СтатияPetkova N., G. Gencheva, D. Vassilev, M. Koleva, A. Krustanov, P. Denev, Microwave-Assisted Isolation and Acetylation of Inulin from Helianthus Tuberosus L Tubers, Journal of Renewable Materials, 6 (7), 2018, ISSN 2164-6341, 671 - 67911
СтатияVassilev D., N. Petkova, M. Koleva, P. Denev, Microwave Synthesis of Inulin Acetate as Potential Bio-Based Additive for Poly(Vinyl Chloride), Journal of Renewable Materials, 6 (7), 2018, ISSN 2164-6341, 707 - 71411
ДокладVrancheva R, DS Mihaylova, I Aneva, I Dincheva, , , Polyphenol profile of wild populations of Satureja montana L. growing in Bulgaria, Abstracts book of 12- th World Congress on Polyphenol Applications, 25-28 September, 2018, University of Bonn, Germany, 2018
ДокладVrancheva R, M Stoyanova, DS Mihaylova, I Aneva, N. Petkova, I Ivanov, A Pavlov, , Phenol profile and antioxidant activity of wild growing Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum (Janka) Stearn., Book of abstracts of 11-th Chemistry Conference, 2018
ДокладVrancheva R, M Stoyanova, DS Mihaylova, I Deseva, N. Petkova, I Ivanov, A Pavlov, Comparative analysis of flavonoid content and antioxidant activity of Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum (Janka) Stearn wild growing in Bulgaria, Book of abstracts of 2nd International Conference on Bio-antioxidants, 2018
СтатияVrancheva R, I Ivanov, I Aneva, A Pavlov, , Food additives and bioactive substances from in vitro systems of edible plants from the Balkan peninsula, Engineering in Life Sciences, 18, 2018, 799 - 80611
СтатияDodevska TM, IG Shterev, YL Lazarova, An electrochemical sensing platform based on iridium oxide for highly sensitive and selective detection of nitrite and ascorbic acid, Acta Chimica Slovenica, 65, 2018, ISSN 1580-3155, 970 - 97911
СтатияNikovska K., Fidan, H., The motivations of tourists to consume traditional foods in Bulgaria, Strategic research directions - Collection of scientific articles, International scientific conference, 2018, ISSN 978-2-5494-0318-7, 127 - 130
СтатияIserliyska, D, MM Dzhivoderova, KN Nikovska, Application of penalty analysis to interpret jar data–a case study on orange juices, Current Trends in Natural Sciences, 6 ((11)), 2017, 6 - 12
Уч. пособиеСтамов, Ст, Кр. Никовска, Културен туризъм, Кота, 2017, ISBN 978-954-305-446-6, 1 - 204
СтатияNikovska K., Influence of adding of laurel essential oil extracts on salad dressings properties, Ukrainian Food Journal, 6 ((3)), 2017, 433 - 4421
СтатияKN Nikovska, RD Hadjikinova, RB Mihov, D. Hrusalov, MM Dzhivoderova, Erythritol Like Sugar Substitute in Cocoa Dressings, International Journal of Research in Agricultural Sciences, Vol. (3, Issue 1,), 2016, ISSN 2348-3997, 41 - 43
Уч. пособиеЗлатанов ВД, С Атанасова, В Хаджийски, Ръководство за курсова проектиране по Машинни елементи ІІ част /зъбни предавки/, Академично издателство на Аграрен Университет-Пловдив, 2018, ISBN 978-954-517-269-4
ДокладLyubenova V, M Ignatova, GA Kostov, VN Shopska, E Petre, M Roman, An Interactive Teaching System for Kinetics Modelling of Biotechnological Processes, Proceedings of 22nd International Conference on System Theory, Control and Computing (ICSTCC), 10-12 October, Sinaia, Romania, 2018, 366 - 3711
ДокладЧакърова Е, С Кекенова, С Драганова, С Константинова, Бизнес модел за създаване и развитие на нов туристически продукт, - В: Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, ДНТ - Пловдив, 2018, ISSN 2367-8569, 106 - 111
ДокладСемов П, Ф Кямил, , Създаване на иновативен продукт на световния пазар - интелигентната чаша "Термостеле", - В: Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, ДНТ - Пловдив, 2018, ISSN 2367-8569, 112 - 117
ДокладГоговска А, С Хамид, С Константинова, Предприемачество чрез франчайз в ресторантьорството, - В: Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, ДНТ - Пловдив, 2018, ISSN 2367-8569, 118 - 122
ДокладКолева М, И Минков, С Константинова, Бизнес идея за създаване и развитие на туроператорска фирма, - В: Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2018“, ДНТ - Пловдив, 2018, ISSN 2367-8569, 123 - 128
ДокладGeorgieva-Veselinova G, Business Models and Evolution of the Companies in Food Industry, - In: Scientific Works of University of Food Technologies 2017, 64 (1), 2017, ISSN 1314-7102 CD version, 282 - 290
ДокладKonarev A, S Konstantinova, G Veselinova-Georgieva, Cash Flow and Corporate Growth in Industrial Companies, In: 65th Anniversary Scientific Conference with International Participation “Food science engineering and technology’ 2018”, UFT – Plovdiv. (in print), 2018
ДокладGeorgieva-Veselinova G, S Konstantinova, Social Return of Investment in the Food Industry, In: 65th Anniversary Scientific Conference with International Participation “Food science engineering and technology’ 2018”, UFT – Plovdiv. (in print), 2018
ДокладКонстантинова С, А Конарев, Технологичните паркове и развитието на индустриалните компании., Академично издателство „Ценов" – Свищов, I, 2018, ISSN ISBN 978-954-231-702-9, 158 - 167
СтатияКънева МП, ИИ Игнатов, СД Козлуджова, ГА Костов, Характеристика на бутилираните води в България. Част 1. Минерализация на водите, Хранително-вкусова промишленост, 11-12, 2012, 46 - 49
СтатияКънева МП, ИИ Игнатов, СД Козлуджова, Характеристика на бутилираните води в Българияр Част 2. Съдържание на катиони и аниони, Хранително-вкусова промешленост, 1, 2013, 43 - 48
ДокладDenkova ZR, VB Yanakieva, RS Denkova-Kostova, IN Dobrev, SD Kozludzhova, Examining the possibilities for application of pea milk in obtaining fermented probiotic foods, Scientific works of University of Russe, 52 (10.2), 2013, 31 - 35
СтатияDenkova ZR, IN Dobrev, RS Denkova-Kostova, VB Yanakieva, SD Kozludzhova, Pea probiotic foods and beverages during storage, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 3, 2014, 69 - 73
ДокладПенов НД, Я Гегов, А Ламбрев, НД Менков, В Славчев, Сорбционни изотерми на спаначни екструдати, Сборник доклади на Югозападен университет "Неофит Рилски", 2000, 15 - 20
СтатияToshkov NG, ND Delchev, SD Kozludzhova, Sorption characteristics of pectin isolated from Jerusalem artichoke tubers (Helianthustuberosus), Ukrainian Food Journal, 3 (2), 2014, 185 - 192
СтатияКозлуджова СД, МА Душкова, КТ Динков, МП Митева-Петрова, Изследване на относителната производителност на ултрафилтрационни мембрани в зависимост от работното налягане и обработваната течност, Хранително-вкусова промишленост, 5, 2015, 25 - 29
СтатияKozludzhova SD, BG Goranov, VB Yanakieva, MA Dushkova, MA Dushkova, KT Dinkov, Probiotic yoghurts from ultrafiltered concentrated milk, Acta Universitatis Cibiniensis Series: E Food Technology, XIX (2), 2015, 51 - 63
СтатияDushkova MA, SD Kozludzhova, KT Dinkov, MP Miteva-Petrova, SP Petrov, Multi-factorial mathematical model for the flux during ultrafiltration of cow's milk, Bulgarian Journal of Agricultural Science, 22 (3), 2016, 492 - 4961
СтатияAT Dinchev, MA Dushkova, KM Mihalev, MP Miteva-Petrova, SP Petrov, Effect of ultrafiltration on the apple juice colour., Journal of Mountain Agriculture on the Balkans, 18 (4), 2015, 750 - 760
ДокладГеоргиева-Веселинова Ц Г, С Константинова, Стратегии за развитие на иновациите, Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес - 2017“, 2017, ISSN 2367-8569, 37 - 43
ДокладДушкова МА, АТ Динчев, КМ Михалев, МП Митева-Петрова, РХ Динкова, СП Петров, Изследване на относителната производителност при ултрафилтрация на моделен разтвор на ябълков екстракт, Научни трудове на УХТ, LXII, 2015, 193 - 197
СтатияКозлуджова СД, МА Душкова, КТ Динков, МП Митева-Петрова, СП Петров, Изследване на относителната производителност при ултрафилтрация на суроватка от Кашкавал, Хранително-вкусова промишленост, 2, 2017, 33 - 36
ДокладDushkova MA, SD Kodinova, K.T. Dinkov, ND Menkov, MP Miteva-Petrova, SP Petrov, Investigation of the flux during ultrafiltration of whey from Kashkaval., Материалы XII Международной научно-технической конференции, 2, 2018, 5 - 7
ДокладKozludzhova SD, MA Dushkova, K.T. Dinkov, MP Miteva-Petrova, SP Petrov, ND Menkov, Investigation of process characteristics during ultrafiltration of whey from Kashkaval., Scientific Works of UFT, 64 (1), 2017, 208 - 213
СтатияDushkova MA, AT Dinchev, KM Mihalev, MP Miteva-Petrova, SP Petrov, Multifactorial modeling of the flux during ultrafiltration of strawberry extract., Bulgarian Journal of Agricultural Science, 23 (1), 2017, 165 - 1701
ДокладObreshkov IO, E.S. Yordanova, Food chain shortening by bio food bar with high pear content for tourists, Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство, V, 2018, 9 - 13
СтатияKümmritz S., Haas C., Winkler K., Georgiev V., A Pavlov, Hairy roots of Salvia species for bioactive substances production, Salvia Biotechnology, 2018, ISSN ISBN: 978-3-319-73899-4, 271 - 2891
СтатияVasil Georgiev, A Pavlov, Genetic engineering and manipulation of metabolite pathways in Salvia spp., Salvia Biotechnology, 2018, ISSN 978-3-319-73899-4, 399 - 4141

Страница 4 от 68

Общо: 3353

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив