Забравена парола

Страница 7 от 68

Общо: 3362

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияTasheva S, S Damyanova, A Stoyanova, , N Korolkova, Термодинамични параметри при екстракция на етеричномаслени и лечебни суровини. 5. Обикновен глог – конкрет и резиноид, Технологии и товароведение селскохозяйственной продукции, Технологии и товароведение селскохозяйственной продукции, Воронеж (3), 2014, 46 - 50
Уч. пособиеАтанасова СИ, ДГ Ганчовска, ЗИ Ходжева, ИМ Михайлов, Основи на конструирането –Ръководство за упражнения и курсови задачи по Инженерна графика, Техническо документиране и Приложна геометрия и инженерна графика, Академично издателство на УХТ-Пловдив, 2013, ISBN 978-954-0015-2, 1 - 160
СтатияЦанкова ДД, ЖТ Стойчев, ВС Станчев, Качествено изследване на динамиката и управление на равновесното състояние на ферментационен процес, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 316 - 321
СтатияNikovska K, G Stefanova, L Stefanov, SDamyanova, A Stoyanova, O Gubenia, Unfluence of adding of laurel essential oil extracts on salad dressing properties, Ukrainian Food Journal, 6 (3), 2017, 433 - 442
ДокладЗапрянов ДВ, ГП. Терзийски, Автоматизация на процесите по измиване и дезинфекция на оборудването в цех Ферментация в ПЗ “Каменица” АД, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии”, 61, 2014, ISSN 1314-7102, 599 - 604
ДокладKolaneva S, I. Ivanov, N. Petkova, D. Mihaylova, Polyphenolic profile and in vitro antioxidant activities of herbal infusions from commercially available Mentha piperita, Proceedings of the XIII National Conference “Natural Science” 2015, 25-27 September, Varna, 2016, 11 - 15
СтатияMihaylova DS, L Georgieva, I Zhelev, I Dimitrova-Dyulgerova, Influence of the extraction conditions over the antioxidant activity of Carduus thoermeri, Bulgarian Journal of Agricultural Science, 19 (2), 2013, ISSN 1310-0351, 61 - 641
СтатияSlavov AM, Dietary fibers, Functional foods and Overweight problems, New lessons in agricultural economics, agribusiness and agrarian law (Ed. Marina R. Denicoff), 2004, 151 - 160
ДокладМанева И, В Симеонова, , English – The Lingua Franca of the European Higher Education Learning Space, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LIX, 2012, 956 - 958
ДокладDenkova RS, V Vlaseva, E Filipov, ZR Denkova, IN Dobrev, B Goranov, P Merdzhanov, Obtaining chocolate masses with probiotic lactobacilli strains, Scientific Works of the University of Ruse - 2014, Proceedings, 53 (10.2), 2014, ISSN 1311-3321, 55 - 58
СтатияPetrova I., Dobreva V., Hadjikinov D., Hadjikinova M., Etude des caractéristiques de dispersion et des propriétés rhéologiques des dressings de cacao et sarrasin avec maltitol, Revue de Génie Industriel, 9, 2015, ISSN 1313-8871, 1 - 9
ДокладRizova V, R Ivanova, Kr Ivanov, , Potential of Sunflower (Helianthus annus L.) for phytoremediation, Balwois International Conference on water, Climate and Environment, 2012
СтатияLazarov L. V., Djurkov T. G., Investigating the hydrodynamics of a rotating-pulsed fluidized bed dryer, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies (6), 2015, ISSN 1314-7773, 124 - 128
СтатияЦанкова ДД, ЖТ Стойчев, ВС Станчев, Моделиране на кинетиката на ферментационен процес чрез СМАС мрежи, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 310 - 315
Уч. пособиеСтойчев ЖТ, ГП. Терзийски, Автоматизация на производствени процеси в ХВП - ч1. Автоматизация на типови производствени процеси в ХВП, Академично издателство на УХТ - Пловдив (681.5), 2014, ISBN 978-954-24-0235-0, 1 - 65
ДокладYanakieva K, N. Petkova, I. Ivanov, In vitro antioxidant activity of herbal infusions, Proceedings of Third Student Scientific Conference „Ecology and Environment“April 24, Konstantin Preslavsky University Press, Shumen, 2015, 122 - 128
СтатияSapundzhieva T, I. Alexieva, DS Mihaylova, Popova A, Antimicrobial and antioxidant activity of extracts of Allium ursinum L., J. BioSci. Biotech, SE/Online, 2012, ISSN 1314-6246, 143 - 145
СтатияСлавов АМ, ХГ Крачанов, Физикохимични характериситики на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на ПУ”Паисий Хилендарски”, 33 (5), 2005, 49 - 53
СтатияНеделчева П, Р Колева, Д Блажева, А Кръстанов, Характеристика на протеази, продуцирани от Bacillus sp., Научни трудове на УХТ, LVIII (2), 2011, ISSN 1314-7102, 148 - 152
СтатияЧоролеева КБ, Culinary Misnomers in English, Хранителна наука, техника и технологии, 1, 2011, 161 - 165
ДокладTeneva D, RS Denkova, ZR Denkova, Selection and biochemical characterization of lactic acid bacteria strains isolated from salad dressings, Scientific Works of the University of Ruse - 2014, Proceedings, 53 (10.2), 2014, ISSN 1311-3321, 32 - 35
СтатияNoncheva V, M. Dobreva, Iv. Chenchev, Bayesian Hierarchical Model of Width of Keratinized Gingiva, IOSR Journal of Mathematics (IOSR-JM), 13 (1), 2016, ISSN 2319-765X, 14 - 181
ДокладB.Markov, V.Panov, Study of control system of permanent magnet linear synchronous motor, XLIX INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON INFORMATION, COMMUNICATION AND ENERGY SYSTEMS AND TECHNOLOGIES, Serbia, Niš, June 25 - 27, 2014, Volume 2, 2014, ISSN 978-86-6125-109-2, 274 - 277
СтатияСтанчев ВС, ЖТ Стойчев, ДД Цанкова, Обобщен критерий за определяне кинетичните параметри на модели на процеса на оцетнокисела ферментация, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 299 - 304
ДокладСпиров ДС, НГ Комитов, Проектиране на асинхронно електрозадвижване с квазирезонансен преобразувател, Международна научна конференция ТЕХСИС 2017, II, 2017, ISSN 2535-0048, 42 - 45
ДокладТерзийски ГП, ИИ. Драготинов, Автоматична идентификация на ПИ и ПИД регулатори, Journal of The Technical University – Sofia, Plovdiv Branch, 21 (1), 2015, ISSN 1310-8271, 59 - 64
ДокладPetkova N, D. Vassilev, R. Grudeva, M. Koleva, P. Denev, Ultrasound-assisted synthesis of undecylenoyl sucrose esters, International Scientific Conference “Unitech 2015” 20 – 21 November 2015 Gabrovo, University Publishing House “V. Aprilov” – Gabrovo, 2015, ISSN 1313-230X, 517 - 521
СтатияPopova A, DS Mihaylova, I. Alexieva, Impact of decoction duration on the antioxidant capacity of bulgarian Allium ursinum leaves, ARRTE, 3 (1), 2014, ISSN 1314-8796, 75 - 80
СтатияСлавов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Взаимодействие на пектин с гуанидин, Научни трудиве на УХТ – Пловдив, LII (4), 2005, 33 - 37
СтатияЧоролеева КБ, The Experimental Novel: Basic Narrative Structures, Хранителна наука, техника и технологии, 2, 2011, 108 - 112
ДокладTeneva D, ZR Denkova, RS Denkova, R Cholakov, B Goranov, Characteristics of lactic acid bacteria strains isolated from salad dressing, Scientific Works of the University of Ruse - 2014, Proceedings, 53 (10.2), 2014, ISSN 1311-3321, 51 - 54
СтатияБаева МР, АП Кръстева, Физиологично значение на биологичноактивните вещества в топинамбура за човека, Хранително - вкусова промишленост (10-11), 2009, ISSN 1311-0179, 58 - 64
СтатияPopova V, S Tasheva, S Damianova, , Thermodynamic parameters by extraction of essential oils and medicine raw materials – liquid extraxts 7. Tobacco kind of Burley, Вестник Евразийского технологическото университета (2), 2014, ISSN 2313-7614, 9 - 13
СтатияHristova IN, A Gushterova, D Paskaleva, AI Krastanov, Study of the effect of temperature and time of cultivation of thermophilic actinomycete isolate 11a on the protease production, Food Science, Engineering and technologies, Scientific works of UFT, 59, 2012, 563 - 566
ДокладВълчев МС, ГР Раичков, МГ Георгиева, Изследване динамиката на топлопреносния процес в регенеративен апарат с топлоакумулиращ пълнеж, Топлотехника, Издателство на Технически университет- Варна, Национално Научно техническо дружество по ТММ, 1 (6), 2014, ISSN 1314-2550, 3 - 6
СтатияСтанчев ВС, ЖТ Стойчев, ДД Цанкова, Сравнителен анализ на модели за описание на процеса оцетнокисела ферментация, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 305 - 309
ДокладСпиров ДС, НГ Комитов, Определяне на параметрите на квазирезонансен преобразувател с два паралелни ключа, Международна научна конференция ТЕХСИС 2017, II, 2017, ISSN 2535-0048, 46 - 49
СтатияTsankova DD, SD. Lekova, KT. Nikolova, GP. Terziyski, Vis spectroscopy-based chemometric analysis of honey with respect to discrimination of its botanical origin, Annals of Faculty Engineering Hunedoara – International Journal of Engineering, XIII, 2015, ISSN 1584-2673, 275 - 279
ДокладВласева РВ, МГ Иванова, Проучване възможностите за получаване на стабилни емулсии за производство на млечни продукти обогатени с омега-3 и омега-6 мастни киселини, Научни Трудове на УХТ, 58 (1), 2011, ISSN 1314-7102, 15 - 19
СтатияСлавов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Имунологична активност на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LII (4), 2005, 39 - 44
ДокладKostova I, D Dimitrov, MG Ivanova, RV Vlaseva, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, Studying the Possibilities of Using Of Essential Oils in Dairy Products. Oregano (Origanum vulgare L.), Proceedings of the International Conference Modern Technoologies, in the Food Industry, 1 - 3November 2014 Chişinãu, Republic of Moldova, 1 (1), 2014, 228 - 235
СтатияЧоролеева КБ, Language Transfer: Types of Linguistic Errors Committed by Francophones Learning English as a Second Foreign Language, Humanising Language Teaching, 2009, ISSN 1755-9715
СтатияСтоянов НС, ПС Митев, ХС Спасов, А Чиликов, И Мелник, „Исследование влияния пост-ферментативной мацерации на физико-химические характеристики вин сортов - “Каберне Совиньон” и “Мельник 55", Напитки, технологии иновации, Украйна, (11-12), 2013, 74 - 77
СтатияHristova IN, PP Nedelcheva, A Gushterova, D Paskaleva, , Isolation of thermophilic actinomycetes producers of thermostable proteases, Microbes in Applied Research: Current Advances and Challenges ed. A. Mendez- Vilas, 2012, 423 - 4261
ДокладТрифонов А, Гочева В, Джурков ТГ, Ангелов АИ, Влияние на различни протекторни среди върху преживяемостта на млечно-кисели бактерии при сублимационно сушене, Научни трудове на УХТ, LХ, 2013, ISSN 1314-7102, 952 - 955
СтатияСтойчев ЖТ, ВС Станчев, Модели описващи процеса оцетнокисела ферментация, Tenth congress of the bulgarian microbiologists, 2002
ДокладГеоргиев Н, ГП. Терзийски, Автоматизация на процеса при производство на кашкавал във фирма “Милк инженеринг” ООД – гр. Смолян, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии”, LXII, 2015, 638 - 642
СтатияMurdzheva D, N. Petkova, Iv. Vasileva, M. Todorova, I. Ivanov, P. Denev, Microwave-Assisted Synthesis of Methyl Esters of Alginic Acids as Potential Drug Carrier, International Journal of Pharmaceutical and Clinical Research, 8 (10), 2016, ISSN 0975-1556, 1361 - 13681
ДокладIvanova MG, RV Vlaseva, Possibilités d’incorporation de vitamines dans le lait, Научни Трудове на УХТ, 58 (2), 2011, ISSN 1314-7102, 475 - 480
ДокладVuchev AS, ND Bankov, Analytical Modeling and Investigation of Series Resonant DC-DC Converter with an Output Controlled Rectifier, XX International Scientific and Applied Science Conference “Electronics ET’2011”, 14-16 September 2011, Sozopol, Bulgaria, - Annual Journal of Electronics, Sofia, Bulgaria, Volume 5 (Number 1), 2011, ISSN 1313-1842, 200 - 203

Страница 7 от 68

Общо: 3362

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив