Забравена парола

Страница 7 от 68

Общо: 3362

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияLazarov L. V., Djurkov T. G., Investigating the hydrodynamics of a rotating-pulsed fluidized bed dryer, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies (6), 2015, ISSN 1314-7773, 124 - 128
СтатияЦанкова ДД, ЖТ Стойчев, ВС Станчев, Моделиране на кинетиката на ферментационен процес чрез СМАС мрежи, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 310 - 315
Уч. пособиеСтойчев ЖТ, ГП. Терзийски, Автоматизация на производствени процеси в ХВП - ч1. Автоматизация на типови производствени процеси в ХВП, Академично издателство на УХТ - Пловдив (681.5), 2014, ISBN 978-954-24-0235-0, 1 - 65
ДокладYanakieva K, N. Petkova, I. Ivanov, In vitro antioxidant activity of herbal infusions, Proceedings of Third Student Scientific Conference „Ecology and Environment“April 24, Konstantin Preslavsky University Press, Shumen, 2015, 122 - 128
СтатияSapundzhieva T, I. Alexieva, DS Mihaylova, Popova A, Antimicrobial and antioxidant activity of extracts of Allium ursinum L., J. BioSci. Biotech, SE/Online, 2012, ISSN 1314-6246, 143 - 145
СтатияСлавов АМ, ХГ Крачанов, Физикохимични характериситики на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на ПУ”Паисий Хилендарски”, 33 (5), 2005, 49 - 53
СтатияНеделчева П, Р Колева, Д Блажева, А Кръстанов, Характеристика на протеази, продуцирани от Bacillus sp., Научни трудове на УХТ, LVIII (2), 2011, ISSN 1314-7102, 148 - 152
СтатияЧоролеева КБ, Culinary Misnomers in English, Хранителна наука, техника и технологии, 1, 2011, 161 - 165
ДокладTeneva D, RS Denkova, ZR Denkova, Selection and biochemical characterization of lactic acid bacteria strains isolated from salad dressings, Scientific Works of the University of Ruse - 2014, Proceedings, 53 (10.2), 2014, ISSN 1311-3321, 32 - 35
ДокладB.Markov, V.Panov, Study of control system of permanent magnet linear synchronous motor, XLIX INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON INFORMATION, COMMUNICATION AND ENERGY SYSTEMS AND TECHNOLOGIES, Serbia, Niš, June 25 - 27, 2014, Volume 2, 2014, ISSN 978-86-6125-109-2, 274 - 277
СтатияСтанчев ВС, ЖТ Стойчев, ДД Цанкова, Обобщен критерий за определяне кинетичните параметри на модели на процеса на оцетнокисела ферментация, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 299 - 304
ДокладСпиров ДС, НГ Комитов, Проектиране на асинхронно електрозадвижване с квазирезонансен преобразувател, Международна научна конференция ТЕХСИС 2017, II, 2017, ISSN 2535-0048, 42 - 45
СтатияZlatanov M, ND Menkov, Phospholipid and fatty acid composition of tobacco seeds, Rostlinna Vyroba, 46 (9), 2000, 429 - 4311
ДокладТерзийски ГП, ИИ. Драготинов, Автоматична идентификация на ПИ и ПИД регулатори, Journal of The Technical University – Sofia, Plovdiv Branch, 21 (1), 2015, ISSN 1310-8271, 59 - 64
ДокладPetkova N, D. Vassilev, R. Grudeva, M. Koleva, P. Denev, Ultrasound-assisted synthesis of undecylenoyl sucrose esters, International Scientific Conference “Unitech 2015” 20 – 21 November 2015 Gabrovo, University Publishing House “V. Aprilov” – Gabrovo, 2015, ISSN 1313-230X, 517 - 521
СтатияPopova A, DS Mihaylova, I. Alexieva, Impact of decoction duration on the antioxidant capacity of bulgarian Allium ursinum leaves, ARRTE, 3 (1), 2014, ISSN 1314-8796, 75 - 80
СтатияСлавов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Взаимодействие на пектин с гуанидин, Научни трудиве на УХТ – Пловдив, LII (4), 2005, 33 - 37
СтатияЧоролеева КБ, The Experimental Novel: Basic Narrative Structures, Хранителна наука, техника и технологии, 2, 2011, 108 - 112
ДокладTeneva D, ZR Denkova, RS Denkova, R Cholakov, B Goranov, Characteristics of lactic acid bacteria strains isolated from salad dressing, Scientific Works of the University of Ruse - 2014, Proceedings, 53 (10.2), 2014, ISSN 1311-3321, 51 - 54
СтатияБаева МР, АП Кръстева, Физиологично значение на биологичноактивните вещества в топинамбура за човека, Хранително - вкусова промишленост (10-11), 2009, ISSN 1311-0179, 58 - 64
СтатияPopova V, S Tasheva, S Damianova, , Thermodynamic parameters by extraction of essential oils and medicine raw materials – liquid extraxts 7. Tobacco kind of Burley, Вестник Евразийского технологическото университета (2), 2014, ISSN 2313-7614, 9 - 13
СтатияHristova IN, A Gushterova, D Paskaleva, AI Krastanov, Study of the effect of temperature and time of cultivation of thermophilic actinomycete isolate 11a on the protease production, Food Science, Engineering and technologies, Scientific works of UFT, 59, 2012, 563 - 566
ДокладВълчев МС, ГР Раичков, МГ Георгиева, Изследване динамиката на топлопреносния процес в регенеративен апарат с топлоакумулиращ пълнеж, Топлотехника, Издателство на Технически университет- Варна, Национално Научно техническо дружество по ТММ, 1 (6), 2014, ISSN 1314-2550, 3 - 6
СтатияСтанчев ВС, ЖТ Стойчев, ДД Цанкова, Сравнителен анализ на модели за описание на процеса оцетнокисела ферментация, Научни трудове на УХТ, XLIX, 2003, 305 - 309
ДокладСпиров ДС, НГ Комитов, Определяне на параметрите на квазирезонансен преобразувател с два паралелни ключа, Международна научна конференция ТЕХСИС 2017, II, 2017, ISSN 2535-0048, 46 - 49
СтатияTsankova DD, SD. Lekova, KT. Nikolova, GP. Terziyski, Vis spectroscopy-based chemometric analysis of honey with respect to discrimination of its botanical origin, Annals of Faculty Engineering Hunedoara – International Journal of Engineering, XIII, 2015, ISSN 1584-2673, 275 - 279
ДокладВласева РВ, МГ Иванова, Проучване възможностите за получаване на стабилни емулсии за производство на млечни продукти обогатени с омега-3 и омега-6 мастни киселини, Научни Трудове на УХТ, 58 (1), 2011, ISSN 1314-7102, 15 - 19
СтатияСлавов АМ, МГ Крачанова, ХГ Крачанов, Имунологична активност на N-заместени амидирани пектини, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LII (4), 2005, 39 - 44
ДокладKostova I, D Dimitrov, MG Ivanova, RV Vlaseva, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, Studying the Possibilities of Using Of Essential Oils in Dairy Products. Oregano (Origanum vulgare L.), Proceedings of the International Conference Modern Technoologies, in the Food Industry, 1 - 3November 2014 Chişinãu, Republic of Moldova, 1 (1), 2014, 228 - 235
СтатияЧоролеева КБ, Language Transfer: Types of Linguistic Errors Committed by Francophones Learning English as a Second Foreign Language, Humanising Language Teaching, 2009, ISSN 1755-9715
СтатияСтоянов НС, ПС Митев, ХС Спасов, А Чиликов, И Мелник, „Исследование влияния пост-ферментативной мацерации на физико-химические характеристики вин сортов - “Каберне Совиньон” и “Мельник 55", Напитки, технологии иновации, Украйна, (11-12), 2013, 74 - 77
ДокладТрифонов А, Гочева В, Джурков ТГ, Ангелов АИ, Влияние на различни протекторни среди върху преживяемостта на млечно-кисели бактерии при сублимационно сушене, Научни трудове на УХТ, LХ, 2013, ISSN 1314-7102, 952 - 955
СтатияСтойчев ЖТ, ВС Станчев, Модели описващи процеса оцетнокисела ферментация, Tenth congress of the bulgarian microbiologists, 2002
ДокладГеоргиев Н, ГП. Терзийски, Автоматизация на процеса при производство на кашкавал във фирма “Милк инженеринг” ООД – гр. Смолян, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии”, LXII, 2015, 638 - 642
ДокладIvanova MG, RV Vlaseva, Possibilités d’incorporation de vitamines dans le lait, Научни Трудове на УХТ, 58 (2), 2011, ISSN 1314-7102, 475 - 480
ДокладVuchev AS, ND Bankov, Analytical Modeling and Investigation of Series Resonant DC-DC Converter with an Output Controlled Rectifier, XX International Scientific and Applied Science Conference “Electronics ET’2011”, 14-16 September 2011, Sozopol, Bulgaria, - Annual Journal of Electronics, Sofia, Bulgaria, Volume 5 (Number 1), 2011, ISSN 1313-1842, 200 - 203
СтатияБлажева Д, Б Горанов, А Славчев, Н Джебир, Й Германова, Получаване и характеристика на имобилизирани препарати на Lactobacillus helveticus subsp. rhamnosus ATCC 11981, Научни трудове на УХТ, LIX, 2012, ISSN 1314-7102, 503 - 508
ДокладЧоролеева КБ, PI Nestorova, Homemaker or Housewife? Politically Correct Language Use and Socio-Cultural Stereotypes, Сборник доклади на III национална научна конференция за студенти, докторанти и млади научни работници, 2009, ISSN 978-954-9449-25-9, 262 - 267
СтатияCholakov R, RS Denkova, D Teneva, VB Yanakieva, IN Dobrev, ZR Denkova, Z Urshev, Molecular-genetic and biochemical characterization of Saccharomyces cerevisiae strain 25-G, isolated from fermented cereal beverage, Food and Environment Safety, 4, 2014, ISSN 2068 – 6609, 360 - 364
СтатияMihov RВ, KN Nikovska, NS Nenov, AК Slavchev, Evaluation of Mayonnaise-like Food Emulsions with Extracts of Herbs and Spices, Emir. J. Food Agric., 24 (3), 2012, ISSN 2079-0538, 191 - 199
ДокладБожидар Марков, Модулно реализиране на асинхронен двигател в Simulink среда, Хранителна наука, техника и технологии, LXI (part 1), 2014, ISSN 1314-7102, 581 - 586
ДокладСпасов ХС, ЯБ Чобанов, М Нанкова, Изследване влиянието на фунгицида Арметил С върху винени дрожди, Научна конференция с международно участие "Хранителна наука, техника и технологии", УХТ Пловдив, 2015
СтатияБанков НД, Ст Табаков, ВС Станчев, Товарни характеристики на транзисторен резонансен инвертор с хибридни механизми на комутация, Електронна техника ЕТ ‘2000 ІХ Созопол, 2000
ДокладДраготинов ИИ, ГП. Терзийски, Автоматично определяне на координатите на инфлексна точка и параметрите на типова апроксимация, Научна конференция с международно участие “Хранителна наука, техника и технологии”, 2015, 643 - 647
СтатияFidan H., N. Petkova, T. Sapoundzhieva, EI. Abanoz, Carbohydrate content in Bulgarian and Turkish carob pods and their products, CBU International conference proceedings innovations in science and education, 4, 2016, ISSN 1805-9961, 795 - 8011
СтатияKostova I, RV Vlaseva, MG Ivanova, S Damyanova, N Ivanova, A Stoyanova, Studying the Possibilities of Using of Essential oils in Dairy Products. 2. Caraway (Carum carvi L), Indian journal of applied research: Dairy Technology, 5 (3), 2015, ISSN 2249-555X, 83 - 85
ДокладЛуузова-Хорева Ц, КБ Чоролеева, Instances of Taxonomic Generalisation in the Translation of Some Culture-Specific Categories, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LVI, 2009, 441 - 446
СтатияTeneva D, RS Denkova, B Goranov, ZR Denkova, P Popova, Antimicrobial activity of Lactobacillus plantarum strains against pathogens, Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies, 6, 2015, ISSN 1314-7773, 117 - 123
ДокладПетрова Ив., Nikovska K., Mihov R., Стамов Ст., Относно контрола върху здравословните характеристики на емулсионни хранителни продукти, Сборник доклади от Международна научно-практическа конференция "Храни, технологии и здраве" - 2014, 2014, ISSN 2367-6213, 195 - 199
СтатияOgnyanov M, I Yanakieva, M Nikolova, , V Kussovsky, M Kratchanova, Enzymatic production of biologically active fractions of pectic polysaccharide from leek, Nutrition science between discussions and evidences , ed. Bojidar Popov, 2012, 148 - 153

Страница 7 от 68

Общо: 3362

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив