Забравена парола

Страница 9 от 60

Общо: 2979

ВидЗаглавиеWebSciScopus
СтатияD.Dimitrov, Ivanova S., AROMATIC PROFILE OF BULGARIAN GRAPE AND FRUIT (PLUM) BRANDIES, Food Science and Technology., 20161
ДокладИванова Сн., Ж.Иванов, Възможности за използване на културно историческото наследство на Община СтараЗагора за развитие на туризма в региона., Сборник с доклади от кръгла маса, Икономически уиверситет – Варна, Колеж по Туризъм, издателство „Наука и Икономика, 2016, ISSN ISBN 978-954-21-0910-5, 115 - 123
СтатияИванова Сн., Н.Качаков, ANALYSIS OF ADDITIVES AND THEIR IMPORTANCE TO READY CULINARY PRODUCTS., Сборник материалов III Международной научно-технической конференции (заочная). «Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство»., 2016, ISSN УДК 544 Воровеж., 547 - 551
ДокладИванова Сн., Т.Коемджиева, ОСОБЕННОСТИ ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ ОТ 3 ДО 6 ЛЕТ., Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство» Материалы II Международной научно-технической конференции (заочной), посвященной 85-летию ФГБОУ ВО ВГУИТ 4 декабря 2015 года Воронеж, 2016, 25 - 30
ДокладИванова Сн., Д.Кузманова, Проучване етапите и термичните режими на изпичане на кафето и влиянието им върху крайният продукт, Национално научно-техническа конференция с международно участие. 09,10 юни, 2016, 2016, ISSN 2367- 9530, 312 - 318
ДокладИванова Сн., Д.Кузманова, Основни технологични процеси при производства на кафе и влиянието върху човешкия организъм като напитка., Национално научно-техническа конференция с международно участие. 09,10 юни, 2016, 09 и 10 юни 2016 година,, 2016, ISSN ISSN 2367- 9530, 304 - 311
ДокладХаджииски ВМ, СВ Стефанов, НН Арабаджиева, Изследване на значимовлияещи фактори върху големината на силата на отваряне на картонени кутии, Научни трудове на Русенски университет, 54 (10.2), 2015, 222 - 228
ДокладИванова Сн., Б.Атанасов, Проучване върху традициите в храненето и символиката на кукерските игри по време на сирни заговезни, Осма международна научна – практическа конференция „Иновации в хранително – вкусовата промишленост – проблеми и перспективи”. Участие с постерен доклад, Сертификат, 2015, ISSN № UFI – 4 468 / 03.12. 2015 , Дом на техниката, гр. Пловдив 45.
ДокладIvanova S., N. Kachakov, M. Hadzhikinova, INVESTIGATION THE INFLUENCE OF THE ADDITIVES ON THE TASTE AND THE FLAVOR OF FOOD AND SWEETIES PRODUCTS., INVESTIGATION THE INFLUENCE OF THE ADDITIVES ON THE TASTE AND THE FLAVOR OF FOOD AND SWEETIES PRODUCTS. AGRICULTURAL ACADEMY FOOD RESEARCH & DEVELOPMENT INSTITUTE Internationa Scientific - Practical Conference" " Food , Technologies & Healt", 2015 , Proceedings Book, International scientific-practical conference "FOOD, TECHNOLOGIES & HEALTH", 2015, ISSN 2367-6213
СтатияStoilova IS, D Trifonova, A Marchev, VS Stanchev, G Angelova, AI Krastanov, Phytochemical Constituents and In Vitro Anti-Diabetic Properties of Ziziphus jujubа (Rhamnaceae) Fruits, International Journal of Pharmacognosy and Phytochemical Research, 9 (2), 2017, 150 - 158
СтатияVlahova-Vangelova DB, SG Dragoev, DK Balev, BK Assenova, KJ Amirhanov, Quality, Microstructure, and Technological Properties of Sheep Meat Marinated in Three Different Ways, Journal of Food Quality, Article ID 5631532, 10 pages, https://doi.org/10.1155/2017/5631532, 20171
СтатияИванова Сн., МАРКЕТИНГОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНИТЕ БРАЦИГОВО И ПЕЩЕРА., , Academic Publishing House “Talent” , University of Agribusiness and Rural Development - Bulgaria , Академично издателство „Талант“ , Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив , New knowledge Journal of Science, 4 (3), 2015, ISSN ISSN 2367-4598, 55 - 72
СтатияИванова Сн., Д.Маркова, МАРКЕТИНГОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕЗАРАЗВИТИЕ НА ЕКОТУРИЗЪМ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК - ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН, Eastern Academic Journal, 3, 2015, 15 - 45
ДокладСтефанов С., Хр. Христов, Г. Костов, Й. Стефанова, Ч. Саздов, Н. Арабаджиева, Д. Стоева, Съхранение на опаковани хранителни продукти в модифицирана атмосфера., Научни Трудове Русенски университет „Ангел Кънчев“, 48 (9), 2009, ISSN 1311-3321, 125 - 129
СтатияBalev DK, SG Dragoev, PS Dragoeva, LN Nikolova, DB Vlahova-Vangelova, A Comparative Study on the Quality of Scaly and Mirror Carp (Cyprinus carpio L.) Cultivated in Conventional and Organic Systems, Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 17 (2), 2017, 395 - 4031
ДокладIvanova S., Iv.Shopova, Study on opportunities for restaurant services improvement., Proceedings of the IV thInternationalcientific Conference Climate Change, Economic Development, Environment and People (CCEDEP) Regional Development of Central and Eastern European Countries,, 1, 2015, ISSN ISBN 978- 619, 203 - 015-5., 357 - 363
ДокладСпасов ХС, ФТ Илиева, Е Гаргова, Изолиране и селекция на винени дрожди от Тиквешкото виногорие и приложението им за производство на регионални вина, Project "Sharing of experience and information in wine production industry - a way for cross-border economic development", 28-02-01.03.2014, Виница, Р Македония, 2014
ДокладСтефанов С., Г. Костов, Й. Стефанова, Н. Арабаджиева, Ч. Саздов, Н. Арабаджиева, Д. Стоева, Възможности за увеличаване срока на годност на някои хранителни продукти чрез прилагането на активни опаковки., Научни Трудове Русенски университет „Ангел Кънчев“, 48 (9), 2009, ISSN 1311-3321, 154 - 159
СтатияBalev DK, NS Nenov, SG Dragoev, KP Vassilev, DB Vlahova-Vangelova, Comparison of the Effect of New Spice Freon Extracts towards Ground Spices and Antioxidants for Improving the Quality of Bulgarian-Type Dry-Curried Sausage, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, 64 (1), 2017, 59 - 6611
ДокладСтефанов С., Й. Стефанова, Ч. Саздов, Д. Стоева, Някои насоки при активното опаковане на хранителни продукти, Научни трудове УХТ, LVI (2), 2009, ISSN 0477-0250, 301 - 306
СтатияСтефанов СВ, НН Арабаджиева, Безопасност на храните чрез използване на интелигентни опаковъчни системи, Пропак (1), 2015, 8 - 10
ДокладСпасов ХС, ЯБ Чобанов, Специфика на регионалните вина – Роля на селекцията на местни щамове, Семинар на отдел „Научно-развойна дейност”, Винпром Пещера, юни 2014, гр. Пещера, 2014
СтатияStoilova IS, VS Stanchev, G Dimitrova, G Angelova, AI Krastanov, Growth kinetics and biodegradation of high inhibitory concentration of phenol, catechol and 2,4-dichlorophenol by Trametes versicolor 1, European Journal of Biomedical and Pharmaceutical sciences, 3 (12), 2016, 139 - 144
ДокладMihaylov IM, Arabadzhieva NN, Analysis of the accuracy of stand for opening folded cartons, Proceeding of 2th International Conference ″Research and development in mechanical industry″ - Serbia, 2, 2012, 1093 - 1097
СтатияHöferl M, IS Stoilova, J Wanner, E Schmidt, L Jirovetz, D Trifonova, VS Stanchev, AI Krastanov, Composition and Comprehensive Antioxidant Activity of Ginger (Zingiber officinale) Essential Oil from Ecuador, Natural Product Communications, 10 (6), 2015, 1085 - 10901
СтатияTodorova S, VS Stanchev, L Kozhuharova, Optimization of complex culture medium for increase of Bacillus subtitlis TS01 antimicrobial aktivity against phytopathogens, Asian Journal of Microbiology, Biotechnology & Environmental Sciences, 17 (3), 2015, 549 - 5551
ДокладСпасов ХС, Микробиологични проблеми и контрол при производството на алкохолни и безалкохолни напитки, MoniQa обучителен семинар "Алтернативни методи за микробиологичен анализ на храни и фуражи, 04-07.02.2014, УХТ Пловдив, 2014
СтатияНесторова Д., Теста „SF-36” и здравното състояние на студенти, Спорт и наука, 1, 2009, ISSN 1310-3393, 101 - 108
СтатияНБ Благоева, ХС Спасов, К Кънчев, , Изследване влиянието на дървесини от различен дървесен вид върху органолептичните характелистики на ракиен дестилат, Лозарство и винарство (3), 2013, 46 - 54
СтатияНесторова Д., Бийп-теста (beep-test) и възможностите му за приложение в контрола на издръжливостта на студенти, Спорт и наука, 6, 2009, ISSN 1310-3393, 88 - 96
СтатияНесторова Д., Фитнес гимнастиката в обучението на студенти, Спорт и наука, изв. 3, 2009, ISSN 1310-3393, 103 - 107
СтатияНесторова Д., Отново в началото (анкетно проучване на студенти), Спорт и наука, 4 (2), 2010, ISSN 1310-3393, 133 - 139
СтатияНесторова Д., Към въпроса за предварителния контрол на физическата годност на студенти (входящо ниво), Спорт и наука, 4 (1), 2010, ISSN 1310-3393, 209 - 216
ДокладIlieva F, VP Oetroupolus, V Dimovska, S Mitrev, I Karov, , Influence of authochtonous yeasts on the quality of wines from Vranec and Cabernet Sauvignon varieties, 24-th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraevo, september 25-28, 2013q Book of abstracts, 2013
ДокладIlieva F, VP Oetroupolus, V Dimovska, S Mitrev, I Karov, , Influence of authochtonous yeasts on the quality of wines from Vranec and Cabernet Sauvignon varieties, 24-th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraevo, september 25-28, 2013q Book of abstracts, 2013
СтатияЛазаров Л. В., Джурков Т. Г., Експериментално изследване на процеса сушене на рязан тютюн в ротационно-импулсен кипящ слой, Младежки форум „Наука, технологии, иновации, бизнес – 2015“, 2015, ISSN 2367-8569, 62 - 72
ДокладНесторова Д., Перспективи за развитие на гимнастическата активност на студените в УФТ-Пловдив (актуализиране на учебната програма по „аеробика и каланетика“), Сб доклади Научна конференция, ПУ „П. Хилендарски“, 2010, 119 - 126
ДокладНесторова Д., Динамика на някои показатели за физическа годност на студентки-неспортистки в контекста на промоция на здравето, Сб доклади Научна конференция, ПУ „П. Хилендарски“, 2010, 127 - 134
ДокладСпасов ХС, Ф Илиева, Е Гаргова, В Димовска, Влияние на някои технологични параметри върху органолептичните характеристики на червени вина от района на Тиквеш, Научна конференция с международно участие "Хранителна наука, техника и технологии", 2013, Пловдив, Научни трудове на УХТ, LX, 2013
СтатияЛазаров Л. В., Джурков Т. Г., Изследване на някои физични параметри на рязан тютюн, Научни трудове на УХТ – Пловдив, LXI, 2014, ISSN 1314-7102, 284 - 287
ДокладНесторова Д., Т. Колева, Сравнителен анализ на издръжливостта на студенти-неспортисти от различни университети (в контекста на промоция на здравето), Сб. IV Национална научна конференция 2011 за студенти, докторанти и млади учени, Пловдив, 2011, 350 - 354
ДокладСпасов ХС, И Симеонов, ЯБ Чобанов, НС Стоянов, ПС Митев, , Органолептичен профил на вина от различни клонове на сорта Врачански мискет, Научна конференция с международно участие "Хранителна наука, техника и технологии", 2013, Пловдив, Научни трудове на УХТ, LX, 2013, 392 - 397
СтатияГосподинов ДН, Съвременни и иновативни методи за замразяване на хранителни продукти, Научни трудове на русенския университе, 55, 2016, ISSN 1311-3321, 100 - 104
ДокладКолева, Т., Д. Несторова, Изследване степента на тревожност на студенти от УХТ и АУ Пловдив. Сравнителен анализ., Сб. IV Национална научна конференция 2011 за студенти, докторанти и млади учени, 2011, 368 - 372
ДокладГосподинов ДН, Г Михайлов, Д Авджийски, Материали използвани в машините и апаратите за производство на храни, Сборник доклади на студентска научна сесия, 2016, ISSN 1311-3321, 14 - 19
ДокладГосподинов ДН, Г Михайлов, Д Авджийски, Числено изследване на напрегнатото състояние на О-пръстенни уплътнители при статично едноосно натоварване, Сборник доклади на студентска научна сесия, 2016, ISSN 1311-3321, 14 - 19
ДокладСпасов ХС, ЯБ Чобанов, П. Запрянова, Сравнително проучване на комерсиални и колекционни щамове дрожди за производство на спирт от зърнени култури, Семинар на отдел "Научно-развойна дейност" Винпром Пещера, април, 2013,гр. Пещера, 2013
ДокладНБ Благоева, ХС Спасов, Умами вкусът във вината - роля и предпоставки за изява, Семинар на отдел "Научно-развойна дейност", Винпром Пещера, април 2013, гр. Пещера, 2013
СтатияGospodinov DN, Numerical study of the influence of the compressive strength of the corrugated paperboard from the modulus of elasticity of its layers, Journal of food and packaging Science, Technique and Technologies (6), 2015, ISSN 1314-7773, 157 - 160
СтатияСтанчев ВС, Оптичен сензор с потенциален изход за опознаване маркера на фолио с центриран печат, Научни трудове на УХТ, LX (2), 2013, 225 - 229

Страница 9 от 60

Общо: 2979

Всички права запазени. Университет по Хранителни Технологии - Пловдив